نسخه چاپی

تلاش برای راه‌اندازی گروه سینمایی كودك و نوجوان

دبیر جشنواره فیلم كودك و نوجوان گفت: تلاشهای زیادی برای تشكیل گروه سینمایی كودك و نوجوان هستیم كه هنوز با شواری صنفی به نتیجه نرسیده‌ایم.

به گزارش نما نشست رسانه‌ای سی‌امین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان با حضور علیرضا رضاداد دبیر جشنواره، سیداحد میکاییل زاده مدیر ارتباطات و امور رسانه ای و جمع کثیری از اهالی رسانه امروز در سالن سینماتوگراف موزه سینما برگزار شد.‏

در ابتدای نشست علیرضا رضاداد با ابراز خوشحالی از اینکه توفیق برگزاری این جشنواره را پیدا کرده است، اظهار کرد: ‏جشنواره سی‌ام با وقفه‌ای برگزار می‌شود به دلیل اینکه تفاهم نامه میان سازمان سینمایی و شهرداری ‏اصفهان زمان برد تا منعقد شود و همین موضوع باعث شد تا برنامه‌ریزی‌ها برای برگزاری جشنواره طولانی شود.‏

وی درباره تفکیک جشنواره کودک و نوجوان بیان کرد: پیش‌بینی قبلی این بود که این دوره با رویکرد ‏کودکان در اصفهان برگزار شود، بحثی هم بود که بخش های کودک و نوجوان از یکدیگر جدا شوند و کودک ‏در اصفهان و نوجوان در همدان به صورت یک سال در میان برگزار شوند. در شورای سیاست گذاری این ‏مسائل مطرح شد و تجربه برگزاری دو دوره مستقل جشنواره نوجوان را مورد بررسی قرار دادیم.‏
رضاداد ادامه داد: ‌نمایش کودکان را یک سانس مستقل از نمایش آثار نوجوانان پیش‌بینی کرده‌ایم. همچنین ‏جمع‌بندی در بحث استقلال حوزه انیمیشن داشتیم. به این دلیل که بخش انیمیشن ظرفیت زیادی دارد و اگر ‏بتوانیم از آن استفاده کنیم، در سینمای کودک و نوجوان اتفاق‌های خوبی خواهد افتاد.‏
وی با بیان اینکه در جشنواره سی و سوم فیلم فجر هم دو انیمیشن در جشنواره حضور داشتند، عنوان کرد: ‏ظرفیت این حوزه خیلی زیاد است و می‌تواند مخاطبین بیشتری را به خودش جذب کند، استعدادهای زیادی ‏در این حوزه وجود دارد که می‌توان روی آن‌ها سرمایه‌گذاری کرد.‏‎ ‎
دبیر جشنواره با اشاره به بخش مسابقه فیلمنامه‌نویسی اظهار کرد: فیلمنامه ‌های زیادی در این فضا وجود دارد ‏که هرگز نمی‌فروشند و حتی فیلمنامه‌های نیمه تمام زیادی وجود دارند، جمع‌آوری این فیلمنامه‌ها با ‏کمک آقای قاضی‌نظام انجام شد و فیلمنامه‌های زیادی برای جشنواره نوشته شدند.‏

رضاداد با معرفی هیات داوران بخش‌های مختلف بیان کرد: غلامرضا آزادی، مرضیه برومند، کمال تبریزی، پوران درخشنده، رسول صدرعاملی و رضا مقصودی هیات داوران بخش مسابقه سینمای ایران هستند. همچنین در بخش مسابقه آثار بلند غیر سینمایی ایران کیومرث پوراحمد، رویا تیموریان، بهروز شعیبی، علیرضا خمسه و وحید نیکخواه آزاد آثار را داوری خواهند کرد. در بخش مسابقه آثار پویانمایی سینمای ایران نیز مهین جواهریان، امیرمحمد دهستانی، روانبخش صادقی، بهرام عظیمی، علیرضا گلپایگانی به داوری آثار خواهند پرداخت.

وی افزود: پیمان نهان قدرتی، مرتضی علی عباس میرزایی و کاوه مظاهری هیات داوران ایسفا بخش مسابقه فیلم های کوتاه ایرانی را برعهده دارند. در بخش هیات داوران یونیسف نیز مهتاب کرامتی، بهاره یگانه فرد و بهناز اندیشه راد آثار را مورد قضاوت قرار خواهند داد.

رضاداد با اشاره به بخش داوران کودک و نوجوان جشنواره توضیح داد: با توجه به تجربه موفق داوری کودکان و نوجوانان در جشنواره فیلم کودک و نوجوان، در این دوره حدود 350 متقاضی داوری کودک و نوجوان اعلام آمادگی کردند که 66 داور از میان آن ها آثار بخش ایرانی را داوری خواهند کرد. بدین ترتیب در گروه کودک 147 نفر و در گروه نوجوان 150 نفر متقاضی داوران کودک و نوجوان جشنواره را تشکیل می دهند.

وی با اشاره به اعضای هیات انتخاب و داوری بین الملل جشنواره عنوان کرد: فریال بهزاد، مجید شیخ انصاری، نیما عباس پور، محمدرضا کریمی صارمی، کامیار محسنین هیات انتخاب بخش مسابقه بین الملل را تشکیل می دهند. در بخش هیات داوران مسابقه بین الملل نیز آرماگان بالنتین از کشور نیوزلند، اورسولا ریش از آلمان، فلورت ون اسپندونک از هلند و دبیر جشنواره سینه کید، دیانا فارس کارگردان سوری، شهاب اسفندیاری، فرشته طائرپور و انیس لاسود کارگردان تونسی آثار این بخش را داوری می کنند. همچنین فرنک وارسانی از مجارستان، ناتالیا چرنیشوا از روسیه، الکساندرا سان از هنگ کنگ، جرهارد کلین از آلمان، سعید توکلیان مدرس و انیماتور ایرانی آثار انیمیشن بخش بین الملل را ارزیابی می کنند.

دبیر جشنواره با معرفی هیات انتخاب بخش مسابقه بین الملل نیز بیان کرد: فریال بهزاد، مجید شیخ انصاری، نیما عباس پور، محمدرضا کریمی صارمی و کامیار محسنین نیز هیات انتخاب بخش مسابقه بین الملل و حمیدرضا بیدقی، امیر عابدی، امیرحسین علم الهدی، شهرام مکری و میثم مولایی هیات انتخاب و داوری بخش مسابقه مواد تبلیغی را دربرمی گیرند.
رضاداد گفت: در مراسم بزرگداشت‌های این دوره از جشنواره از مرضیه محبوب و رسول صدرعاملی تجلیل می‌شود. و نکوداشت عباس کیارستمی و علی معلم خواهیم داشت. علی معلم در سالهای برگزاری جشنواره فیلم کودک همواره همراه این جشنواره بود و بسیار متاثر شدیم که ایم عزیز را از دست دادیم. امسال حضور دانش آموزان را در جشنواره نخواهیم داشت

دبیر سی امین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان با اشاره به کارگاه های تخصصی جشنواره گفت: امسال تمرکز جدی بر برگزاری کارگاه های تخصصی صورت گرفت و دو کارگاه فیلمنامه نویسی، دو کارگاه فیلمسازی و شش کارگاه پویانمایی را در جشنواره برگزار خواهیم کرد. کارگاه های فیلمنامه نویسی توسط شادمهر راستین و محسن دامادی برگزاری می شود. کارگاه هاب فیلمنامه نویسی نیز توسط شهرام مکری و سازمان بین المللی کودکان برگزار خواهد شد. در بخش پویانمایی نیز سه کارگاه توسط امیرحسین صالحی، علیرضا گلپایگانی و محمدعلی فورا برگزار می شود. خانم ها کارین هولتز و ماتیلدا و آقای وارسانی نیز در کارگاه های پویانمایی حرفه ای تدریس خواهند کرد.

دبیر سی و سومین جشنواره بین المللی فجر درباره برگزاری نشست های تخصصی و میان رشته‌ای در حوزه سینمای کودک قبل و حین برگزاری سی امین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان اصفهان بیان کرد: معتقدم فضای گفتمانی جدی درباره سینما صرفا در چند روز برگزاری یک جشنواره اتفاق نمی‌افتد. به همین منظور نشست‌هایی در این دوره طراحی شده است که سینمای کودک ایران را از مناظر روان شناسی، جامعه شناسی با رویکرد بین رشته‌ای بررسی می‌کند. تاکنون ١٠ نشست برگزار شده است و موضوعاتی همچون نسبت خانواده با سینما، انیمیشن ایرانی و مساله مخاطب، کودک رسانه ای و رسانه ای شدن کودک و... مورد نظر بوده و هست.
وی درباره آماده سازی فیلم ها توضیح داد: در حال حاضر فایل کلیه فیلم‌ها تحویل دبیرخانه جشنواره شده است و مراحل آماده سازی فیلم‌های ایرانی و خارجی در مراحل پایانی است. کلیه فیلم‌های بخش بین المللی نیز به صورت دوبله و بخشی هم به صورت دوبله همزمان به نمایش گذاشته خواهد شد.
رضاداد در پایان گفت: دو اثر انیمیشن تا زمان پایان تحویل آثار به دلیل عدم آماده بودن از ماندن در عرصه رقابت باز ماندند. زیرا به زمان دریافت آثار می خواستیم پایبند باشیم. توافق نامه فعلی 5 ساله شورای سیاستگذاری بر آن است تا سازمان جشنواره‌ای مستقل به عنوان نهادی برای توجه جدی به سینمای کودک تبدیل و در طول سال هم فعال باشد. سینمای کودک را به طور مرتب رصد کند و از ظرفیت‌های سازمان جشنواره برای حیات طبیعی سینمای کودک بهره برداری شود. این سینما می‌تواند ظرفیت مخاطب و اقتصاد سینمای کشور را ارتقا دهد. زیرا برای این سینما ظرفیت هر نفر معادل سه بلیط سینما را در نظر اقتصادی می‌توان در نظر داشت که کودکان را با والدین خود به سینما می‌کشاند.
وی با معرفی اعضای شورای سیاستگذاری ادامه داد: جمالی نژاد شهردار اصفهان، حسن زاده قائم مقام، آذربایجانی، باقربیگی، ارزانی مدیر کل ارشاد، شهیدی، تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، حبیب ایل بیگی و رسول صدرعاملی و فرشته طائرپور به عنوان نمایندگان شورای سیاستگذاری سینمای کودک و نوجوان کمک زیادی در این زمینه به ما کردند.
رضاداد ادامه داد: توجه به رویکرد سینمای کودکان و نوجوانان برای کودکان و نوجوانان بود نه درباره آن‌ها. این مسیر را بیش از یک سال گذشته پیمودیم و تلاش کردیم طرح‌ها و فیلم‌نامه‌ها را با لزوم توجه به سینمایی برای کودکان و نوجوانان پیش ببریم. این تلاش در هیئت انتخاب نیز در نظر گرفته شده بود.
او در ادامه از ارسال ۲۱۲ اثر به دفتر جشنواره خبر داد و افزود: از این تعداد ۱۹ اثر در بخش بلند سینمایی، ۲۲ اثر در بخش بلند داستانی، ۹۰ اثر در بخش کوتاه و نیمه بلند داستانی، ۷۱ اثر در بخش کوتاه و نیمه‌پویانمایی و ۱۲ اثر در بخش بلند پویانمایی بوده‌اند که از این تعداد ۷۵ اثر به شرح زیر انتخاب شدند: فیلم‌های بلند سینمایی ۱۱ اثر، فیلم‌های بلند داستانی (غیرسینمایی) ۸ اثر، فیلم‌های بلند پویانمایی ۷ اثر در بخش مسابقه (یک اثر در بخش خارج از مسابقه)، فیلم‌های کوتاه و نیمه‌بلند داستانی ۱۹ اثر و فیلم‌های کوتاه و نیمه‌بلند پویانمایی ۲۹ اثر.
دبیر جشنواره همچنین در ادامه اظهار کرد: خیلی از فیلم‌هایی که برای این بخش آمده بودند بیشتر «درباره» کودکان بودند تا «برای» کودکان، البته در برخی جشنواره‌ها هستند که همین فیلم‌های درباره کودکان و نوجوانان در یک بخش مجزا به نمایش می‌گذارند، ما هم سانس‌های پایانی جشنواره را به نمایش این فیلم‌ها اختصاص دادیم.
رضاداد ادامه داد: مسئله اکران از موضوعات اصلی سینمای ایران است که تلاشهای زیادی برای تشکیل گروه سینمایی کودک و نوجوان هستیم که هنوز با شواری صنفی به نتیجه نرسیده‌ایم.
وی افزود: آثار منتخب برای داوری در بخش انیمیشن 10 اثر، بخش اقتباسی 12 اثر و بخش تألیفی 35 اثر خواهد بود. در سی‌اُمین جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان، ٥ سالن در ٣ سینما و یک پردیس سینمایی در شهر ‏اصفهان فیلم‌های جشنواره در آنها به اکران در می‌آیند.‏
دبیر جشنواره با بیان اینکه پیش فروش بلیت‌های سی امین جشنواره بین المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان از چهارم تیرماه آغاز می شود گفت: همه علاقمندان و عموم شهروندان اصفهانی به سه روش عضویت در ربات جشنواره، مراجعه به سایت سینماتیکت و گیشه سینماهای منتخب جشنواره شامل مجموعه پردیس تازه تاسیس سینمایی چهار باغ، سینما فلسطین و سینما سپاهان واقع در چهارباغ عباسی بلیت‌های تخفیف دار ۵۰ درصدی را خریداری کنند.

۱۳۹۶/۴/۳

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...