چطور ازدواج خوبی داشته باشیم؟

عکس خبري -چطور ازدواج خوبي داشته باشيم؟

یك روان شناس گفت: نباید در زمینه ازدواج و به طور كلی در انتخاب‌ها سر خودمان را كلاه بگذاریم؛ خودمان را گول بزنیم و به خودمان دروغ بگوییم. باید برای ازدواج خود نقشه راه بچینیم و بدانیم هدف ما از ازدواج كردن چیست.

به گزارش نما و به نقل از فارس، مهدی اخوان، روانشناس در برنامه صبح پارسی شبکه جام جم، درباره مراحل انتخاب درست و منطقی، گفت: باید قبل از انتخاب انگیزه کافی، علاقه مناسب و اطلاع از استعداد‌های درونی مان را داشته باشیم.

وی ادامه داد: انتخاب‌های ما به خودشناسی ما بر می‌گردد. نباید فقط برای تایید گرفتن از دیگران انتخاب کنیم؛ انتخاب باید آسایش و آرامش به دور از توهم به ما بدهد. انتخاب هم اصول خاص خود را دارد. ابتدا باید ارزیابی اولیه از موضوع را داشته باشیم؛ اینکه اول انتخاب کنیم بعد ارزیابی کنیم منجر به برخی مشکلات می‌شود.

این روانشناس تصریح کرد: بعد از ارزیابی اولیه باید تحلیلگری داشته باشیم و انتخاب خود را از تمام جهت بررسی و تحلیل کنیم. بعد از آن باید پیامد‌های آن را برای خودمان، خانواده مان و جامعه را بررسی کنیم، بعد برای آن نقشه بچینیم، سپس باید آن را به کار بگیریم و بسنجیم که آیا توان انجام آن را داریم یا نه و در آخر باید آن را بازیابی نهایی کنیم.

اخوان افزود: قسمتی از مغز مربوط به دغدغه تصمیم گیری و انتخاب هستند که این در تصویر‌های مغزی مشخص می‌شود که این مشکل مغزی درمان دارد و باید طبع‌های خودش را تنظیم کند. انواع شخصیت را باید استخراج کرد و بر اساس ویژگی‌های شخصیت خود انتخاب کند.

وی ادامه داد: برای مثال در موضوع ازدواج و آشنایی اولیه گاهی عاشق می‌شویم که این اشتباه است. ابتدا آشنایی اولیه است و بعد باید ببینیم آیا می‌توانیم با فرد به عنوان دوستمان رفتار کنیم.

این روان شناس متذکر شد: بعد از دوستی علاقه اتفاق می‌افتد و بعد از آن عاشق می‌شویم. بعد از آشنایی اولیه باید رفتار تحلیلگرایانه داشته باشیم و بعد پیامد‌های شخصیتی او را مورد بررسی قرار دهیم. نباید در زمینه ازدواج و به طور کلی در انتخاب‌ها سر خودمان را کلاه بگذاریم؛ خودمان را گول بزنیم و به خودمان دروغ بگوییم. باید برای ازدواج خود نقشه راه بچینیم و بدانیم هدف ما از ازدواج کردن چیست.

اخوان اظهار داشت: وقتی می‌خواهیم انتخابی انجام دهیم ممکن است به اشتباه بیفتیم که دلایل آن تعصبات و کورکورانه رفتار کردن است. تعصب یعنی هر چیزی که خلاف آن انجام شود ما را به عصبانیت بیندازد.

وی متذکر شد: عدم شکیبایی در انتخاب کردن باعث انتخاب غلط ما می‌شود که عمده انتخاب‌هایی که از روی احساس صورت می‌گیرد نادرست و عمده انتخاب‌های منطقی درست است؛ بنابراین باید ابتدا به ۵ سوال چرایی پاسخ بدهیم و بعد آن کار را انجام دهیم. اگر جواب محکم برای این سوال‌ها داشته باشیم انتخاب درستی است.

این روانشناس گفت:احساساتی که منطق پشت آن باشد بهترین احساسات است و بهترین انتخاب‌ها را رقم می‌زند. وقتی قرار باشد از بعد احساسات وارد بعد منطق شویم می‌توان انتخاب خوبی داشته باشیم.

اخوان تصریح کرد: در بحث روانشناختی دسته‌ای از افراد که دچار اختلال در تصمیم گیری می‌شوند کمال گرا‌ها هستند؛ چون از دید آن‌ها زندگی یا سفید است و یا سیاه و هیچ مطلقیتی در این عالم وجود ندارد.

وی اضافه کرد: باید یاد بگیریم کمال‌گرایی را به سطوح پایین‌تر تقلیل دهیم تا بتوانیم انتخاب‌های راحت‌تر و درست تری داشته باشیم.

این روانشناس با اشاره به اینکه برخی از افراد سریعا از انتخاب‌های خود پشیمان می‌شوند، افزود: ممکن است شخص دچار وسواس فکری شده باشد و گاهی هم افراد دهان بین هستند که باعث این اتفاق می‌شود.

اخوان خاطرنشان کرد: وقتی این اطلاعاتی که از دیگران می‌گیریم مناسب و درست باشد می‌توان از آن‌ها استفاده کرد، اما اگر قبل از انتخاب اطلاعات کافی را کسب کرده باشیم بعد از آن هم به پای انتخاب خودمان می‌مانیم.

وی ابراز داشت: ممکن است گاهی افراد خودشان را در معرض انتخاب غلط می‌گذارند، اما به طور کلی اشخاص به صورت تصادفی سر راه ما قرار نمی‌گیرند. گاهی انتخاب‌های غلط ما که غیرقابل پرهیز هستند دلیل هوشمندانه‌ای داشته که قرار بوده درس‌هایی را به ما می‌دهند که هیچ جایی نمی‌توانستیم آن‌ها را یاد بگیریم.

این روان شناس ادامه داد: وارد شدن به رابطه‌ها گوی و میدانی هستند که باید خودسازی را در این میدان به معنای واقعی کلمه یاد بگیریم؛ در حالی که ما از روابطمان توهم و تخیل می‌سازیم و با آن زندگی می‌کنیم و بعد که حقیقت موضوع برایمان مشخص می‌شود با توهماتمان تطابق ندارد و باعث می‌شود بهم بریزیم.

اخوان بیان کرد: در زندگی چیزی را یادگرفته‌ام که بعد از در نظر گرفتن عقل و منطق سپردن امورم به خدا می‌تواند مسیر را زیبا بچیند. زمان‌هایی که خدا برایم انتخاب کرده است همه چیز عالی اتفاق افتاده است؛ چون کسی که به من عالم است و به او در زندگی عینیت بخشیده است می‌تواند به من کمک کند.

وی خاطرنشان کرد: برای همه ممکن است اتفاق بیفتد که تصمیماتی را می‌گیریم که بعد حسرت کار‌هایی را که نکرده‌ایم می‌خوریم؛ این موضوع را باید با این تفکر رفع کرد که سهم و رزق ما همین بوده و همین قرار بوده به ما برسد و باید با همین راضی و خشنود و قانع باشیم. بلد نیستیم از وضعیت موجودمان لذت ببریم و همین امر باعث می‌شود همیشه گلایه‌مند باشد.

این روان شناس گفت: تردید‌هایی که در انتخاب هست را باید از امر خدا یعنی مشورت کردن کمک گرفت و آن‌ها را رفع کرد؛ در این زمینه باید وسواس و خودرای بودن را کنار بگذاریم تا بتوانیم از مشورت جمع استفاده کنیم. گاهی خدا با حس شادی یا ناراحتی در درون ما با ما صحبت می‌کند و می‌تواند راهنمای ما در انتخاب‌هایمان باشد.

۱۴۰۰/۱۰/۲۹

اخبار مرتبط