انتخابات پرشورتر از هميشه برگزار شد و نتيجه برآمده از اراده ملت در سال بعد نمود خود را روي صندليهاي سبز مجلس خواهد ديد؛ نتيجهاي که براساس وعدههاي مطرح شده نمايندگان شکل گرفته است؛ وعدههايي که قاطبه آن اقتصادي بود، لذا تعهد به تحقق وعدهها و پرهيز از فراموشکاري وعدهها اصلي غيرقابل انکار است و بايد نمايندگان در مجلس و در چارچوب قانون اساسي و منابع موجود در اين جهت مسير خود را تنظيم کنند.
به عبارت بهتر همانطور که امروز مسئله اصلي اقتصاد و ايجاد اشتغال است بايد در فرصت باقيمانده تشکيل مجلس نامزدهاي جديد با برنامهاي جدي، هماهنگ و با همافزايي به دنبال آن باشند و موضوع توليد و اقتصاد درونزا را نه فقط در صدر برنامهها بلکه به عنوان مطالبهاي دوامدار پيگيري کنند.
در اين ميان بديهي است که نمايندگان اين دوره کاري به مراتب سختتر خواهند داشت و تحقق اين مطالبه نياز به خلاقيت جدي و رفع موانع توليد دارد، زيرا ديگر از درآمدهاي نفتي بالا خبري است و خطر نقدينگي زياد، حجيم بودن دولت و وضعيت سيستم بانکي و بازار پول به مثابه معادلهاي چندوجهي و پيچيده است که حتماً بايد حل شود، از اينرو نمايندگان با حماسه جديدي که مردم آفريدند بار تعهدي جدي و جديدي را بر دوش خواهند کشيد که با توجه به شرايط موجود فرصت اشتباه و کوتاهي را از آنها سلب کرده است، لذا نمايندگان در دور جديد بايد از يکسو و با جديت به دنبال تحقق اقتصاد درونزا و حمايت از توليد در قالب نگاه کلان باشند که براي اين منظور بايد به دنبال اصلاح ساختارها باشند و از سوي ديگر با حذف قوانين ضدتوليد و شرايط رانتي صرفه توليد را در قياس با فعاليتهاي سوداگرانه و تمرکز بر بازار پول بيشتر کنند.
بديهي است براي درونزايي اقتصاد و براساس وظايف قانوني اين حداقل کاري است که نمايندگان در دستور کار قرار ميدهند. با اين حال در گامهايي ديگر و موازي، نمايندگان ميتوانند با حرکتي جهادي و پرهيز از ايجاد اصطکاک انرژيها (در قالب حذف نکردن يا ناديده نگرفتن رقبا) هر يک در محدوده حوزه انتخابيهشان نقش يک مدير منابع منطقهاي را با کمک خوشنامان خطه خود ايفا کنند و براساس ويژگيها و مزيتهاي نسبي منطقهاي با شور و انرژي ايجاد شده در ايام انتخابات به حل مسائل پيشروي توسعه منطقهاي پرداخته و براي آن چارهانديشي کنند. بديهي است اين نگاه موزائيکي به توسعه و از جزء به کل رسيدن ميتواند در قالب مصوبههايي در مجلس و در حد وسع و محدوديتهاي بودجهاي مورد حمايت قرار گيرد و از جوانان کارآفرين و پرانرژي نيز بهره برد؛ توسعهاي که برخلاف رويه گذشته است نه با ايجاد صنايع سنگين در مناطق مختلف و با بودجه دولتي و با حجم کم ايجاد اشتغال که با صنايع خرد و کوچک و با سرمايههاي مردمي و با اشتغال زياد خواهد بود.
در اين ميان مردم نيز اکنون که براي منطقه، شهر يا روستايي بهتر به پاي صندوق رأي رفتهاند تنها ناجي و حلال مشکلات را نماينده پيروز ندانسته و اين موج مثبت ايجاد شده را در جهت آباداني و پيشرفت مورد نظر خود و رهبر فرزانه به کار بگيرند و اقتصاد مقاومتي را در قالب اقتصادي مردمي و برونزا و در قالب کارهاي جمعي دنبال کنند. اجازه ندهيم اين شور و انرژي مثبت و اين روحيه انقلابي تنها در قالب رأيهاي ارزشمند و دورهاي به منصه ظهور برسد. فرزندان بيکار من و شما، تنها با دوام اين روحيه و تلاش به سرکار ميروند و معيشت همشهريان و همولايتيهاي ما تنها از اين مسير بهبود مييابد نه با حرف و سخنرانيهاي تبليغاتي – انتخاباتي. قدر اين روحيه را بدانيم.
فردای انتخابات چه كنیم؟
مهران ابراهیمیان
۱۳۹۴/۱۲/۸