نسخه چاپی

مصرف خودسرانه آنتی بیوتیك ممنوع!

عکس خبري - مصرف خودسرانه آنتي بيوتيک ممنوع!

استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: مصرف خودسرانه آنتی بیوتیك در دوران كرونا باعث می‌شود ذخایر باكتریایی بدن ما به شدت آسیب ببیند و سیستم ایمنی تضغیف شود.

به گزارش نما به نقل از خبرگزاری صدا وسیما، مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک در دوران کرونا باعث می‌شود ذخایر باکتریایی بدن ما به شدت آسیب ببیند و این آسیب یعنی تضغیف سیستم ایمنی.
دکتر کوروش جعفریان، متخصص تغذیه و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اهمیت تغذیه در بحران کرونا و راه‌های پیشگیری از آن عنوان کرد؛ با تغذیه صحیح تا حد زیادی می‌توان از مرگ و میر ناشی از کرونا پیشگیری کرد.

وی گفت: ابتدا باید به این نکته اشاره کرد که ویروس کرونا مانند دیگر ویروس‌های خانواده کووید، توان زیادی در درگیر کردن سیستم ایمنی بدن دارد و حتی می‌تواند بخش‌هایی از بدن ما را از کار بیاندازد و همین امر باعث مرگ و میر زیادی شود؛ از سویی دیگر می‌تواند در بدن بسیار خفیف عمل کند. گفتنی است؛ نوع عملکرد ویروس در بدن بستگی به جنس این ویروس و سیستم ایمنی بدن دارد؛ اگر سیستم ایمنی تحمل این ویروس را داشته باشد می‌تواند مانند یک سرماخوردگی ساده آن را تحمل کند؛ اما اگر نتواند مقاومت کند عوارض جدی تری خواهد داشت.

وی گفت: باید چند نکته را مدنظر داشت؛ اینکه الزاما تنها تغذیه نیست که سیستم ایمنی را تقویت می‌کند و این امر به فاکتور هایی، چون ژنتیک هم ارتباط دارد. فرد اگر به طور ژنتیکی ایمنی قوی تری داشته باشد، می‌تواند این بیماری را تحمل کند. همچنین فاکتور‌های دیگری، چون عوامل محیطی از جمله تغذیه و شرایط روحی تاثیر مستقیمی بر این امر دارد.

باکتری‌های مفید را از بین نبرید

وی افزود: یکی دیگر از فاکتور‌های مهم در تقویت سیستم ایمنی بدن، فعالیت باکتری‌های مفیدی است که در بدن ما وجود دارد؛ برای مثال داخل گوش، بینی و روی پوست انسان و همچنین سیستم گوارش پر از باکتری‌هایی است که می‌تواند کمک کننده به سیستم ایمنی باشد؛ اگر به دلیل نا آگاهی‌ها این باکتری‌ها را از بین ببریم، سیستم ایمنی ضعیف می‌شود.

این کارشناس تغذیه گفت: مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک و موادی که در پرورش برخی از مواد غذایی از آن استفاده می‌شود، دست به دست هم می‌دهد که ذخایر باکتریایی بدن ما به شدت آسیب ببیند و این آسیب یعنی تضعیف سیستم ایمنی. وقتی فردی به لحاظ ژتیکی سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشد و موارد مهم را در پیشگیری و تقویت آن رعایت نکند، نباید انتظار داشت که به سلامت از کرونا عبور کند.

وی با اشاره به دیگر عوامل تقویت کننده سیستم ایمنی بدن گفت: ورزش از دیگر مواردی است که باعث تقویت سیستم ایمنی و بر عکس افزایش وزن باعث تضعیف آن می‌شود. بدن در شرایط اضافه وزن و چاقی فاکتور‌های التهاب زا تولید می‌کند که باعث می‌شود سیستم ایمنی ضعیف شود.

جعفریان گفت: عدم رعایت این نکات در کنار مسائل تغذیه ای، استرس زیاد و الگوی رژیمی بد، باعث می‌شود جسم فرد ضعیف شود. بی شک اگر این موارد رعایت و مواد مورد نیاز سیستم ایمنی بدن تامین می‌شد، می‌توانستیم مدیریت بهتری در باب کرونا داشته باشیم.

مردم نباید از کرونا بترسند

وی ضمن اشاره به وضعیت پاندمی کرونا در کشور‌های همسایه ادامه داد: برخی از کشور‌های همسایه که سیستم بهداشتی بسیار ضعیفی در کشورشان حاکم است و اصلا قابل قیاس با کشور ما نیستند و اتفاقا پروتکل‌های بهداشتی را هم به خوبی رعایت نمی‌کردند، مرگ و میر ناشی از کرونا بسیار پایینی را تجربه کرده اند. این امر می‌تواند دلایل گوناگونی نظیر ارائه آمار‌های اشتباه داشته باشد. اما درصد بیشتری از این مورد می‌تواند به میزان استرس و تغذیه آحاد جامعه مربوط باشد.

به گفته جعفریان؛ ما اگر بیش از اندازه مردم را از ابتلا به کووید بترسانیم، حتی اگر بهداشت را بیش از اندازه رعایت کنیم، سیستم ایمنی بدن تضعیف می‌شود.

مراقب چربی‌های شکمی باشید

جعفریان با اشاره به موارد یاد شده گفت: یکی از نکاتی که باید به آن توجه کرد این است که بسیاری از مردم متاسفانه اطلاعات تغذیه‌ای را از فضا‌ها و بستر‌هایی می‌گیرند که شاهد علمی ندارد و، چون با هیجان گفته می‌شود مشتاقان زیادی پیدا می‌کند. علم امروز علم تجربه است. باید گفت؛ در این رابطه چند فاکتور جدی است، یک میزان چربی بدن به ویژه ناحیه شکمی اهمیت دارد؛ گفتنی است، چاقی و اضافه وزن در کشور ما نزدیک به هفتاد درصد است و اصلی‌ترین عامل شیوع کرونا چاقی است و این یک فاکتور جدی است.

آب زیاد بنوشید

جعفریان گفت: در کنار این موضوعات نوشیدن آب از دیگر فاکتور‌هایی است که به شدت در حفظ و تقویت سیستم ایمنی اثرگذار است. در واقع هر چقدر آب نوشیده شود باعث تقویت سیستم ایمنی شود. در ایران معمولا تا افراد تشنه نباشند، آب نمی‌نوشند. در کل در فرهنگ ما آب کم نوشیده می‌شود که این امر ایرانیان را در مقابل کرونا ضعیف‌تر می‌کند.

رژیم که می‌گیرید درست غذا بخورید

وی با اشاره به برخی رژیم‌های لاغری که همراه با ضعف و گرسنگی بسیاری است، گفت: هر گونه رژیمی که فرد در آن احساس گرسنگی کند، اشتباه است و فرقی ندارد که در یک اپیدمی باشیم یا نباشیم. درست غذا خوردن مهم است و تغذیه درست با غذای سالم فرق می‌کند. باید متنوع و به اندازه نیاز غذا خود و نسبت‌ها در مصرف موارد غذایی رعایت شود. متاسفانه بازار رژیم در ایران بسیار فاسد است و بسیاری از افراد به دنبال سود‌های مالی خود هستند نه سلامت جامعه. اغلب این امور به اعتقاد من باطل و بیشتر تبلیغاتی و غیر علمی است.
به گفته این کارشناس تغذیه، بهترین توصیه برای کاهش وزن دو الی چهار کیلو در ماه است که این برای بیماران و افرادی که دارای مشکلات دیگری هستند زیاد است.

روغن سرخ کردنی بهترین انتخاب

وی در پاسخ به این پرسش که بهترین روغن مصرفی برای تغذیه چیست؟ گفت: روغن سرخ کردنی بهترین انتخاب برای تغذیه است؛ چرا که در شرایط دمای بالا مقاومت خوبی دارد. اما اگر افراد از شرایط مالی خوبی برخوردارند، بهتر است روغن زیتون و کنجد تصفیه شده استفاده کنند. اما در کل بهترین روغن روغن سرخ کردنی است که وقتی حرارت می‌بینند آسیب‌هایی که به بدن می‌رسانند کم است.

۱۴۰۰/۶/۱۰

نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...