نسخه چاپی

جهاد ادامه دارد

از هزینه دادن در راه جهاد تبیین نترسیم

عکس خبري -از هزينه دادن در راه جهاد تبيين نترسيم

باید توجه داشت كه جهاد، هزینه دارد. یك روز عده ای در میدان مبارزه مسلحانه جهاد كردند و جانشان را در طبق اخلاص گذاشتند. امروز هم در كارزار جهاد تبیین ممكن است نیاز به ایثار باشد اما نه جانی بلكه در جهاد تبیین باید از آبرو هزینه كرد.

حجت الاسلام علی تبریزی- در آیه 54 از سوره مائده خداوند متعال گروهی را معرفی می کند که خدا آنها را دوست دارد و سپس به بیان چهار ویژگی برای آنان می‌پردازد:

"اى كسانى‌ كه ايمان آورده‌ايد! هر‌كس از شما، از آيين خود بازگردد، [به خدا زيانى نمى‌رساند]؛ خداوند گروهى را مى‌آورد كه آن‌ها را دوست دارد و آنان [نيز] او را دوست دارند؛ در برابر مؤمنان متواضع، و در برابر كافران سرسخت و نيرومندند؛ در راه خدا جهاد مى‌كنند، و از سرزنش هيچ ملامتگرى هراسى ندارند. اين، فضل خداست كه آن را به هر‌كس بخواهد [و شايسته ببيند] مى‌دهد؛ و فضل و احسان خداوند، گسترده و [او به همه چيز] داناست."

تواضع در برابر خودی ها، ایستادگی قدرتمندانه در برابر دشمن، جهاد و عدم توجه به سرزنشها و شماتت دیگران. سخن ما در خصوص ویژگی سوم و چهارم است. اولا اینکه جهاد معنایی وسیع دارد و شامل حوزه های دفاعی و فرهنگی و اقتصادی و... می‌شود. ثانیا باید به میزانی از بصیرت دست پیدا کنیم که بدانیم جهاد با قید "فی سبیل الله" در هر زمانی چیست و چگونه است. زیرا اگر زمان مبارزه در خانه بنشینیم و مشغول کار فرهنگی شویم، یا در هنگامه فتنه های اقتصادی مشغول امور دیگر باشیم معلوم است که ماهیت جهاد را نفهمیده ایم. جهاد باید به روز، به موقع و برای کمک به اهداف دین باشد وگرنه جهاد، جهدی بیهوده و بی اثر خواهد بود!

نکته قابل تامل اینکه در برخی روایات اینگونه آمده که وقتی آیه فوق نازل شد پیامبر بر شانه های سلمان زد و فرمود اینان قوم سلمان هستند.

حال ببینیم امروز اگر بخواهیم جهد هایمان مبدل به جهاد فی سبیل الله شود باید در کدام سنگر و کدام حوزه تلاش کنیم؟ مقام معظم رهبری در سال جاری چندین بار به این پرسش پاسخ روشن دادند و گویا ما مشغول جهد های خود بودیم و نشنیدیم که ولی امرمان چرا یک موضوع را در یک سال چند بار تکرار می‌کنند. ایشان جهاد امروز را جهاد تبیین و روشنگری دانسته اند و در همین راستا به جوانان عزیز کشورمان حکم ماموریت دادند. بعد از آن هم در دیدار با اقشار مختلف مردم و مسئولان و نخبگان به جهاد تبیین تاکید چندباره داشتند.

البته معظم له در سال‌های گذشته نیز به این موضوع اشاره کرده اند که با توجه به غفلت ما امسال در چند سخنرانی از این کلیدواژه استفاده نمودند. برای مثال ایشان در سال 95 فرمودند:

"امروز به خاطر اینکه ما فریضه تبیین را درست انجام نداده‌ایم، یک عده‌ای دچار گمراهی‌اند و به خیال اینکه برای اسلام دارند کار می‌کنند، علیه اسلام دارند کار می‌کنند."

در اینجا توجه به دو نکته حائز اهمیت است. اول اینکه مخاطب جهاد تبیین ابتدا جوانان و سپس همه اقشار جامعه اعم از مسئولان و مردم هستند لذا سایر اقشار منتظر نباشند تا رهبر معظم انقلاب مانند مداحان آنها را مورد خطاب خاص قرار دهد بلکه از همین امروز متوجه وظیفه خطیر خود باشیم و بدانیم در قبال خون شهدایی که در جهاد دفاعی (دفاع مقدس) ریخته شده مسئولیم و ما نیز باید امروز در جبهه ای دیگر این مسیر جهاد فی سبیل الله را ادامه بدهیم.

نکته دوم به بخش پایانی آیه فوق الذکر در ابتدای مقاله باز می‌گردد. در تشریح چهارمین صفت مؤمنان محبوب خدا فرمود آنان از سرزنش ملامت گران هراسی ندارند. باید توجه داشت که جهاد، هزینه دارد. یک روز عده ای در میدان مبارزه مسلحانه جهاد کردند و جانشان را در طبق اخلاص گذاشتند. امروز هم در کارزار جهاد تبیین ممکن است نیاز به ایثار باشد اما نه جانی بلکه در جهاد تبیین باید از آبرو هزینه کرد. شما حرفی می‌زنید، روشنگری می کنید، در فضای مجازی مشغول جهاد می‌شوید و... در همه این موارد حرفها می‌شنوید و تهمت ها و توهین ها زده می‌شود اما بدانیم اگر یارای تحمل سرزنش ها را داشتیم و با قدرت به جهاد تبیین ادامه دادیم مطابق آیه فوق این از فضل خداست که شامل حال ما شده و چنین قومی محبوب خدایند.

۱۴۰۰/۱۱/۱۳

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...