نسخه چاپی

نما گزارش می دهد: سایه «اتحادی‌ها» از جبهه اصلاح طلبان چه می‌خواهد؟

نما گزارش مي دهد: سايه «اتحادي‌ها» از جبهه اصلاح طلبان چه مي‌خواهد؟

ریش و قیچی اصلاحات اكنون دست گروهی (اتحاد ملت) افتاده كه اعتقادی به حضور فعال در سپهر انتخابات ندارد و معتقد است اصلاحات زمانی می‌تواند موفق باشد كه به‌جای قدرت‌محوری، جامعه‌محوری را دنبال كند!

به گزارش نما ، جبهه اصلاح طلبان ایران به عنوان نهاد اجماع ساز، وظیفه تعیین راهبرد جریان اصلاحات در انتخابات 1402 را برعهده دارد اما تاکنون دودکش سفیدی از سوی سامانه انتخاباتی اصلاح طلبان بلند نشده و همچنان مواضع رادیکالیسم از سوی «حزب اتحاد ملت شنیده می شود.

حرف اصلی آنها برگزاری انتخابات آزاد و عبور از «نظارت استصوابی» شورای نگهبان است؛ انتخابات آزاد از نظر «اتحادی‌ها» انتخاباتی است که همفکرانشان علی‌رغم  صدور احکام قضایی و مواضع تند که علیه ساختار نظام اتخاذ می‌کنند، تأیید صلاحیت شده و حتما رأی بیاورند. ازاین‌حیث آنان به جز انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۶ تقریبا کنشگری انتخاباتی خود را به صفر رسانده‌اند.

محسن آرمین نایب رئیس جبهه اصلاح طلبان و از نیروهای نزدیک به حزب توسعه ملی ـ بدل سازمان منحل شده مجاهدین انقلاب ـ می‌گوید: «اصلاح‌طلبی به تعریفی که تاکنون محور فعالیت اصلاح‌طلبان بوده است نیز نشان داده که توان حل مشکلات را ندارد و نمی‌تواند پاسخگوی نیازها و ضرورت‌های این مرحله از مبارزات سیاسی، اجتماعی ملت ایران باشد؛ بنابراین این گفتمان باید مورد تجدیدنظر و بازنگری قرار گیرد و متناسب با نیازها، این مرحله از تحولات اجتماعی و سیاسی کشور به‌روز شود.»

نکته قابل توجه، سایه سنگین اتحادی ها در اغتشاشات و فتنه های 96، 98 و 1401 بود! این جماعت در این سه حادثه همواره طی سخنرانی و بیانیه‌هایی که منتشر کرده‌اند، حاکمیت را محکوم و تأکید می کردند که نسبت به این حوادث هشدار داده بودند!

به هرحال ریش و قیچی اصلاحات اکنون دست گروهی (اتحاد ملت) افتاده که اعتقادی به  حضور فعال در سپهر انتخابات ندارد و معتقد است اصلاحات زمانی می‌تواند موفق باشد که به‌جای قدرت‌محوری، جامعه‌محوری را دنبال کند!

استمرار این روند کار را برای بدنه اصلاح طلبان در انتخابات پیش رو سخت و دشوار می کند، به همین جهت شاهد هستیم تعدادی از کنشگران اصلاح طلب نهاد اجماع ساز را سازوکار مناسب جهت ترسیم ریل وحدت در انتخابات 11 اسفندماه نمی‌دانند.

مهدی آیتی نماینده مجلس ششم ضمن انتقاد از عملکرد جبهه اصلاح طلبان، می گوید:اکنون شورای عالی اصلاحات از هم پاشیده است و دیگر شورای منسجمی در رأس جبهه اصلاحات وجود ندارد که بتواند حرفی را دیکته کند. هیچ کجا هم منشوری نیست که در آن منشور مثلا نوشته شده باشد که احزاب جبهه اصلاحات حق ندارند در انتخابات شرکت کنند یا نکنند و بیشتر حالت سکوت و ناامیدی بر جبهه اصلاحات حاکم است.»

کمتر از 4 ماه تا انتخابات مجلس دوازدهم باقی مانده از این رو باید در این مدت شاهد تحرکات و کنش و واکنش های بیشتر از سوی بدنه جریان اصلاحات باشیم، آیا اصلاح طلبان می خواهند همچنان با نسخه ای که جبهه اصلاح طلبان تجویز می کند در ریل انتخابات 1402 حرکت کنند و یا احزاب و کنشگران این جریان با عبور از «اتحادی ها» برنامه های خود را برای عرصه رقابت  اجرایی می کنند.



۱۴۰۲/۰۸/۱۸

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...