به گزارش نما، یک مقام کمیسیون اروپا روز چهارشنبه به رویترز گفت که دو «اما و اگر» لغو تحریمها و دیگری افزودن زیرساختهای لازم برای احداث خط لوله، اتحادیه اروپا را از تدارک در این زمینه منع نمیکند.
این مقام افزود: ایران برای قرار گرفتن در راس اولویتهای ما برای اقداماتی است که به کاهش وابستگیمان به عرضه گاز از روسیه کمک خواهد کرد.
وی ادامه داد: گاز ایران ممکن است نسبتا آسان به اروپا برسد و به لحاظ سیاسی یک مصالحه آشکار بین تهران و غرب وجود دارد.
روسیه اکنون بزرگترین عرضهکننده گاز طبیعی به اروپا است و یک سوم نیازهای کشورهای اروپایی به ارزش ۸۰ میلیارد دلار در سال را تامین میکند.
رویترز ادامه داد: ایران به رغم تحریمها دومین ذخایر بزرگ گاز در دنیا را بعد از روسیه داراست و یک جایگزین بالقوه برای غرب به شمار میرود.
براساس این گزارش، در یادداشتی که به مدیریت کل اتحادیه اروپا در زمینه سیاستهای خارجی ارائه شده، آمده است: ظرفیت بالای تولید گاز، اصلاحات در بخش انرژی و عادیسازی روابط با غرب، ایران را به یک جایگزین قابل اعتماد برای روسیه تبدیل کرده است.
در این یادداشت آمده است که ایران به دلیل تحریمها و نیازهای اساسی در زمینه زیرساختها، در کوتاه مدت یک عرضه کننده انرژی قابل جایگزین نیست.
همچنین اسنادی در زمینه امنیت انرژی اتحادیه اروپا که رویترز به آن دست یافته است، طرحهایی را برای بهره جستن از منابع جدید واردات گاز غیر اروپایی در آسیای مرکزی از جمله ایران شرح میدهد.
«فرانک اومباخ» مدیر تحقیقات انرژی در کالج «کینگ» لندن گفت: علاقمندی ایران برای ارسال گاز به اروپا خیلی زیاد است. نخبگان سیاسی و اقتصادی دراین کشور و همچنین شرکتهای غربی برای پایان دادن به تحریمها آماده میشوند.
براساس این گزارش، وزارت امور خارجه آمریکا هنوز در مورد واردات گاز از ایران به اروپا اظهارنظری نکرده است.
رویترز در پایان نوشته است: مطالعات مستقل نشان میدهد که در صورت کاهش تحریمها و شروع سرمایهگذاریها، ایران میتواند ۱۰ تا ۲۰ میلیارد متر مکعب گاز در سال به ترکیه و اروپا تا اوایل سال ۲۰۲۰ صادر کند.