به گزارش نما، اسماعیل کوثری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید می کند که ملاقات که کامرون با رئیس جمهور ایران داشت، بهترین فرصتی بود که آقای روحانی برای مقامات انگلیس فراهم کرد، اما نخست وزیر انگلیس بی ادبانه درباره ایران سخن گفت. گفت وگوی کوتاه خبرآنلاین با این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نهم به شرح زیر است:
روز گذشته هم 224 نفر از نمایندگان نامه ای در حمایت از مواضع آقای روحانی در سازمان ملل را امضا کردند و موضع گیری های رئیس جمهور را « متین و حق طلبانه» دانستند.آیا شما هم این بیانیه را امضا کردید یا خیر و اینکه به طور کلی ارزیابی تان از سفر آقای روحانی به سازمان ملل چیست؟
بله، من هم این بیانیه را امضا کردم، اما انتقادهای خودم را هم دارم؛ انتقادی هم که دارم انتقاد مثبت است و فکر می کنم ایشان باید به جز این مطالبی که بیان کردند و خوب هم بود، قوی تر ظاهر می شدند و موضوع های دیگری را هم طرح می کردند.به عنوان نمونه، رژیم اشغالگر قدس که هیچ کس حتی سازمان ملل را قبول ندارد و250 کلاهک اتمی دارد و عضو آژانس بین الملی انرژی اتمی هم نیست، درباره کلاهک هایش مورد سوال قرار نمی گیرد، اما ایران که عضو آژانس است و دائما تیم بازرسی آژانس به صورت آنلاین بر فعالیت هایش نظارت می کنند، به دلیل تلاشش برای دستیابی به انرژی صلح آمیز هسته ای مورد تحریم قرار می گیرد.یا خود آمریکا. چرا باید کشوری که 7 تا 10 هزار کلاهک اتمی دارد و تنها کشوری است که بمب اتم را به کار برده است، در سازمان ملل تفاوت است؟ یا موضوع حقوق بشر را که نخست وزیر انگلیس مطرح می کند، چرا جواب داده نمی شود.
حامیان دولت می گویند که این موضع گیری ها در فضای بین المل کمکی به منافع ملی ما نمی کند و ما باید از ادبیاتی استفاده کنیم که برای مخاطب غربی قابل فهم باشد؟
یعنی این حرفها قابل فهم نیست؟ معتقدم ما در سازمان ملل باید بهترین استفاده را از تریبون سازمان ملل ببریم والا ما بحثی خارج از چارچوب ان.پی .تی نمی خواهیم.یا موضوع عربستان چرادر صحبت های آقای روحانی مطرح نشد؟ حرف ما با دستگاه دیپلماسی کشور در این زمینه ها است و الا این نیست که بگوییم آقای روحانی رفت انجا و چیزی نگفت. اتفاقا ایشان مطالب خوبی بیان کرد ولی این موضوع ها هم می توانست در سخنان ایشان بیان شود و مشکلی هم پیش نیاید.
در مورد عربستان مشخصا منظورتان این است که به همکاری هایش در جنگ سوریه، بحران یمن و عراق اشاره بشود؟
بله،گروه هایی که در سوریه راه انداختند و این جنایت ها را انجام دهند. ما باید اینها را مطرح می کردیم و الا بحث این نیست که چیزی گفته نشده است.ما دلمان بیش از همه برای دولت می سوزد، اما تاکید می کنیم که این مطالب را هم می توانستند بیان کند.
موضوع اظهارات نخست وزیر انگلیس روز گذشته در مجلس بسیار داغ بود. به نظرتان با توجه به این اظهارات بازگشایی سفارت انگلیس در تهران با باید معلق شده بدانیم؟
از نظر بنده معلق که هیچ. نباید اجازه بدهند که در این زمینه بحث شود. تا زمانی که انگلیسی ها عذرخواهی نکنند نباید در این زمینه بحثی صورت بگیرد.ملاقات که کامرون با رئیس جمهور ایران داشت، بهترین فرصتی بود که آقای روحانی برای مقامات انگلیس فراهم کرد، اما نخست وزیر انگلیس بی ادبانه این مسائل را مطرح کرد. کامرون خیال کرد 60 سال پیش است که اینها و آمریکا پیروز میدان هستند و باید همان طور صحبت بکنند.این دوره ها تمام شده است. ملتها آگاه شدند و فهمیدند که چه کسانی جنایت می کنند. اظهارات این مقام انگلیسی از تکبر اوست. این موضوع را باید به آنها تفهیم کرد و فهماند. ان هم نه فقط در حد حرف، در حد عمل باید به آنها فهماند که درباره ایران اشتباه می کنید. انشاء الله در بازگشت آقای ظریف هم ایشان به کمیسیون امنیت ملی دعوت می شوند و در این خصوص هم صحبت خواهیم کرد.
با توجه به اینکه مذاکرات به بن بست خورده است، پیش بینی می کنید با غرب به توافق نهایی می رسیم.
تا زمانی که آنها بخواهند خود را فراتر از قانون بدانند، قطعا به نتیجه ای نمی رسیم. اینکه این کشورهای غربی خیال کنند اگر قبل از انقلاب همه کاره این کشور بودند و حق توحش از ما می گرفتند، امروز هم این شرایط حاکم است، حتما اشتباه می کنند.این دوران تمام شده و ایران امروز با 40 سال قبل تفاوت کرده است.