به گزارش نمابه نقل از ایرنا، دکتر 'عبدالرحیم صادقی' روز چهارشنبه در سمینار دو روزه اصول بیماری های ژنتیک در دانشکده علوم پزشکی اراک افزود: آزمایش ژنتیک قبل از ازدواج موضوعی فانتزی، غیرضروری و فقط مختص ازدواجهای فامیلی نیست.
وی ادامه داد: این تصور که مشاوره ژنتیک فقط برای ازدواج های فامیلی ضروری است و سایر زوج ها به آن نیازی ندارند، درست نیست.
صادقی، بر گسترش مراکز مشاوره و آزمایشگاه های ژنتیک تاکید کرد و گفت: نباید هزینه زیاد انجام این خدمات، سلامت نسل آینده را به خطر اندازد.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: هزینه شناسایی بیماری های ژنتیکی از درمان آنها کمتر است و صرفه اقتصادی برای حوزه سلامت دارد.
وی اظهار کرد: با توجه به بالارفتن سن ازدواج و افزایش جمعیت، زمینه تولد نوزادانی با اختلالات ژنتیکی، افزایش یافته است.
دبیر علمی سمینار بیماریهای ژنتیک ادامه داد: در کشور40 درصد ازدواج های فامیلی زمینه ساز بیماری های ژنتیک است و ازهر 100 تولد در کشور، یک نوزاد به بیماری های ژنتیکی مبتلاست.
وی مقدمه درمان بیماری های ژنتیکی را تشخیص صحیح دانست وافزود: بیماری های ژنتیکی پیچیدگی خاص خود را دارد و برای تشخیص درست لازم است زمینه استفاده از آزمایشگاه های ژنتیک فراهم شود.
وی بیان کرد: 20 هزار بیماری ژنتیک وجود دارد که عامل دو سوم آنها ژن است و نیز20 درصد تخت های درمانی توسط کودکانی اشغال می شود که به بیماری های ژنتیک مبتلا هستند.
دبیر علمی سمینار اصول بیماری های ژنتیک، افزایش آگاهی و بهداشتی پزشکان به منظور پیگیری، تشخیص و درمان بیماری های ژنتیک را هدف برگزاری این سمینارعنوان کرد.
در اولین روز از برگزار این سمینار تخصصی، اساتید ژنتیک از کشورهای آلمان و سوئد مطالب علمی در این زمینه ارایه کردند و در دومین روزسمینار، پژوهشگرعضو انجمن سرطان شناسی از آمریکا و سایر متخصصان علم ژنتیک ایرانی سخنرانی خواهند کرد.
این سمینار با همکاری دانشگاه علوم پزشکی اراک و اداره کل بهزیستی استان مرکزی در سالن پیامبر اعظم (ص) دانشکده پزشکی اراک در حال برگزاری است.