اقدامات مناسب برای كاهش «استرس» شغلی

یك روانشناس گفت: پوشیدن لباس مناسب، انجام ورزش صبحگاهی، ریلكسیشن،‌ كاهش مصرف سیگار و قهوه و افزایش مصرف چای سبز و گل‌گاوزبان و البته خندیدن نقش موثری در كاهش استرس شغلی دارد.

به گزارش نما به نقل از فارس، امیرمحمد شهسوارانی با بیان استرس شغلی و تاثیر آن بر عملکرد افراد اظهار داشت: استرس شغلی به تمامی موارد تنش‌زایی گفته می‌شود که منجر می‌شود تا فرد برای رهایی از تنش به سازگاری مجدد برسد. بر این اساس باید به افراد آموزش داده شود تا هر زمان احساس کردند در محیط کاری دچار استرس شغلی شده‌اند دست به اقداماتی جهت کاهش تنش بزنند.

وی افزود: سازمان‌ها باید برای کارکنان خود دوره‌هایی ترتیب دهند که استرس شغلی و شاخص‌های آن را شناسایی کنند. زمانی که این شاخص‌ها شناسایی شوند افراد می‌توانند با اقدامات ساده استرس خود را کاهش دهند.

* تنظیم مبلمان اداری کاهش تنش را در پی دارد

این متخصص حوزه بهداشت و روان تنظیم مبلمان اداری را یکی از عوامل موثر در کاهش تنش شغلی دانست و گفت: اگر مبلمان تنظیم نشوند فشار زیادی به جسم افراد وارد می‌شود بنابر این تنظیماتی که بر اساس ارگونومی صورت می‌گیرد نقش موثری در کاهش استرس شغلی دارد. همچنین چیدمان اداری باید به گونه‌ای باشد که فرد احساس آرامش کند. بر این اساس نظم در محیط کار می‌تواند با چیدن وسایل روی میز تنظیم فایل‌های رایانه و همچنین در نظر گرفتن پوشه‌ای برای نامه‌های اداری باشد.

* لباس مناسب بپوشید

این روانشناس با تاکید بر پوشیدن لباس راحت و کفش مناسب تصریح کرد: کارکنان جهت کاهش استرس باید از لباس‌های راحت و کفش مناسب استفاده کنند تا در حین کار با تنش ناشی از این موارد مواجه نشوند.

* کارمندان ورزش صبحگاهی را فراموش نکنند

شهسوارانی انجام ورزش صبحگاهی را در کاهش استرس شغلی مؤثر دانست و تاکید کرد: افراد علاوه بر ورزش‌های صبحگاهی سعی کنند تا به ازای هر یک یا دو ساعت کار جهت کاهش تنش‌های جسمانی نرمش‌های کششی انجام دهند.

همچنین انجام ورزش روزمره که سه بار در هفته و هر بار به مدت یک و نیم ساعت است، نقش موثری در کاهش استرس به ویژه استرس شغلی دارد. این رویه باید بیش از 6 ماه به طول انجامد.

وی ادامه داد:‌انجام 5 دقیقه آرمیدگی عضلانی (ریلکسیشن) و کاهش مصرف دخانیات، قهوه، چای سیاه و افزایش مصرف چای سرد و گل‌گاو‌زبان نقش موثری درکاهش تنش‌های شغلی دارد.

* خواندن نماز اول وقت در کاهش تنش شغلی موثر است

این روانشناس با تاکید بر انجام به موقع امور به ویژه عبادت گفت:‌یکی از تنش‌های کارمندان ادای نماز پیش از نماز بعدی است بنابراین جهت کاهش استرس شغلی می‌توانیم نماز را در دقایق اول آن بخوانیم.

* مدیران به اندازه ظرفیت کارکنان از آنان انتظار داشته باشند

وی با بیان اهمیت در نظر گرفتن توان جسمانی،‌مهارت وتوان روانی افراد تصریح کرد: مدیران جهت افزایش بهره‌وری و کاهش تنش ناشی از مسائل شغلی باید ظرفیت کاری کارکنان خود را ارزیابی کنند. متاسفانه برخی مدیران ظرفیت شغل را می‌بینند در حالیکه باید ظرفیت فردی را دید که به آن شغل اشتغال دارد. همچنین آموزش مهارت‌های روابط بین فردی و ارتباط کارمندان با یکدیگر در کاهش استرس شغلی موثر است.

* کارکنان خود را بخندانیم

وی گفت: گفتن لطیفه متناسب با مضامین اخلاقی و تشکیل باشگاه‌های خنده درمانی برای کارکنان نقش موثری در کاهش استرس آنها دارد.

شهسوارانی خاطرنشان کرد: مهمترین سؤال برای سیستم‌های شغلی در کاهش استرس افزایش حمایت شغلی متناسب کردن نیاز شغل با توانمندی‌های کارمندان و افزایش حمایتی قوانین در کنار ارائه آموزش‌های مداوم و متناسب با شغل و مهارت‌های کاهش استرس شغلی از سوی سازمان‌ها است.

۱۳۹۳/۷/۱۸

اخبار مرتبط