وزیر بسته حذف زیرمیزی را تشریح كرد

سید حسن هاشمی امروز در حاشیه یازدهمین اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشكی در پاسخ به پرسشی درباره بسته حذف زیرمیزی توضیح داد: بسته حذف زیرمیزی پزشكان از 15 آبان به طور جدی با همكاری وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشكی و دانشگاههای علوم پزشكی اجرا می شود.

به گزارش نما به نقل از فارس، وزیر بهداشت از افتتاح ۴۰ بیمارستان جدید تا پایان امسال خبر داد و درباره طرح برخورد با زیرمیزی

سید حسن هاشمی امروز در حاشیه یازدهمین اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی در پاسخ به پرسشی درباره بسته حذف زیرمیزی توضیح داد: بسته حذف زیرمیزی پزشکان از 15 آبان به طور جدی با همکاری وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی و دانشگاههای علوم پزشکی اجرا می شود.

وی افزود: اجرای این بسته علاوه بر مردم خواست جامعه پزشکان هم است، محتوای بسته هم این است که اگر مردم در جایی تخلفی دیدند و موردی از دریافت غیر قانونی مشاهده کردند، با تلفنی که اعلام خواهد شد تماس می گیرند و گزارش می‌کنند.

وزیر بهداشت اعلام کرد: گروههای نیز آموزش دیده‌اند که برای نظارت بر مراکز درمانی و جلوگیری از دریافتهای غیر قانونی اقدام کنند، و برخوردها نیز هم در قالب کمیسیون ماده 11، هم هیئت مدیره‌های نظام پزشکی و هم دانشگاههای علوم پزشکی انجام می‌شود، بنابراین 3 مسیر برای شکایت و پیگیری وجود دارد.

هاشمی در پاسخ به پرسش دیگر فارس درباره نحوه برخورد با پزشکان متخلف گفت: اجازه دهید این مسائل را در رسانه اعلام نکنیم تا شأن جامعه پزشکی حفظ شود. جلسات متعددی در این زمینه برگزار شد و به خصوص با تصمیم شورای عالی بیمه و تصویب کتاب جدید تعرفه ها برای سال 93 که در مسیر واقعی شدن تعرفه خدمات پزشکی است بخش زیادی از این تخلفات دیگر اتفاق نخواهد افتاد.

وزیر بهداشت گفت: اعتمادی که مردم به جامعه پزشکی دارند حاصل یک سیر تاریخی طولانی است. بنابراین زیبنده نیست که این اعتماد را به راحتی از بین ببریم. باید تصمیمات منطقی بگیریم و حقوق جامعه پزشکی را نیز نادیده نگیریم.

وی ادامه داد: در سالهای گذشته تصمیماتی گرفته شده که بر مبنای انتظارات واقعی نبوده است، نمی خواهم بگویم تصمیمات اخیر 100 درصدی منطبق با انتظارات است ولی در ریل و مسیر درست قرار گرفته ایم و همه انجمن های پزشکی و سازمان نظام پزشکی نیز بر همین مسیر اتقاق نظر دارند.

وزیر بهداشت گفت: در عین حال جلوی افراد سودجو و متخلف هم باید گرفته شود. این پالایش در جامعه پزشکی ضرورت ویژه امروز است و شاید هیچ زمانی به اندازه امروز مسئله مبارزه با زیرمیزی در اولویت وزارت بهداشت نبوده است.

کاهش 50 درصدی شکایات مردم

وی افزود: مشکلات نظام سلامت در همه کشورها حتی کشورهایی که نظام هایی با قدمت بیشتر از ما دارند وجود دارد و آنها نیز با ناکارامدی سیستم مواجه هستند. اما اجرای طرح تحول سلامت که از اردیبهشت امسال اجرا شد، رضایتمندی از سیستم درمانی کشور را بسیار افزایش داد و حتی نمایندگان مجلس اعلام کردند که 50 درصد مراجعات آنها کم شده است.

هاشمی ادامه داد:‌ ارزیابی دقیق از نتایج این طرح را آخر سال انجام می دهیم با این حال مرکز ملی تحقیقات سلامت هر ماه این طرح را ارزیابی می کند. امیدواریم بتوانیم به تدریج گرفتاریهای مردم را در حوزه سلامت کم کنیم و خوشحالیم که مردم توجه شده اند که مسئولان به مشکلات آنها توجه دارند و در جهت حل مشکلات گام بر می دارند اما هر چه جلوتر می رویم کار سخت تر می شود.

بسته سلامت برای 9 میلیون حاشیه نشین

وزیر بهداشت درباره بسته بهداشتی طرح تحول سلامت گفت: با اجرای این بسته که به زودی آغاز می شود برای هر 3 هزار نفر یک کارشناس سلامت تعیین می شود که سیمای سلامت آنها را رصد کند و اقدامات اولیه مانند تزریق و ارجاع را انجام دهد.

وی افزود: هدف ما این است که 9 میلیون نفر جمعیت حاشیه شهرها را زیر پوشش شبکه بهداشتی و درمانی کشور ببریم و تا پایان امسال تلاش می کنیم 50 درصد این جمعیت را زیر پوشش خدمات بهداشتی و در مواردی خدمات درمانی ببریم و بعد از آن در آینده این خدمات را به درون شهرها نیز گسترش خواهیم داد.

وی ادامه داد: همزمان با این طرح خدمات بهداشت محیط، بهداشت خانواده و واکسیناسیون نیز ارائه می شود.

وزیر بهداشت گفت: اقدام دیگر وزارت بهداشت در مسیر اصلاح نظام سلامت این است که تا پایان امسال 20 درصد بیمارستانهای کشور هیئت امنایی می شوند و به اصلاح مدیریت آنها استقلال بیشتری پیدا می کنند و به عنوان یک واحد اقتصادی مستقل می توانند اعتباراتشان را مدیریت کنند و به تدریج از بودجه دولتی مستقل شوند.

وی ادامه داد:‌ در واقع با این کار به دنبال چابک سازی سیستم و حذف کاغذبازی هستیم که نتیجه آنها ارتقا کیفیت خدمات برای مردم است.

ابولا، کرونا و وبا نداریم

وی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درباره بیماری ابولا گفت: تاکنون هیچ موردی از بیماری ابولا در کشور نداشته ایم البته این بیماری خطرناکی است که هر زمان احتمال ورود آن به کشور وجود دارد. تصمیمی خوبی که عربستان گرفت و از پذیرش حجاج از کشورهای آلوده به این بیماری خودداری کرد، در کاهش سرعت گسترش این بیماری بسیار موثر بود.

وی ادامه داد: ما برای مقابله با این بیماری کاملاً آماده هستیم، آزمایش یکی از دستگاهها برای این منظور تجهیز شده است و تعدادی تخت ICU نیز فراهم شده است ضمن اینکه همکاری معاونت بهداشتی وزارت بهداشت، هلال احمر و سازمان حج و زیارت همکاری خوبی در این زمینه دارند.

وزیر بهداشت گفت: در مورد بیماری کرونا نیز غیر 5 موردی که چند ماه پیش داشتیم هیچ مورد جدیدی در کشور نداشته ایم. اقدامات خوب بهداشتی وزارت بهداشت باعث شده که امسال حتی یک مورد وبا هم در کشور نداشته باشیم.

وی در مورد در لایحه اعتبارات جدید وزارت بهداشت در مجلس گفت: این لایحه مربوط به اعتبارات وزارت بهداشت به تنهایی نبود و شاید 10 درصد آن به اعتبارات وزارت بهداشت مربوط بود که هدف آن دائمی شدن اعتبارات جدید وزارت بهداشت برای اجرای طرح تحول بود که طی روزهای گذشته رخ داد.

وی ادامه داد: من مطمئن هستم که نمایندگان مجلس علاقه مند هستند، نتایج مثبت طرح تحول سلامت در سالهای آینده نیز ادامه پیدا کند و بی صبرانه منتظر هستند که این لایحه در صحن علنی مجلس مطرح شود تا به آن رأی مثبت بدهند.

توسعه بیمارستانها

هاشمی افزود:‌ ما هیچ بیمارستان ضرر ده‌ای در کشور نداریم به جز بیمارستانهای 32 تخته که دیگر گسترش پیدا نخواهند کرد. ما به دنبال ایجاد بیمارستانهای جدید با سرمایه گذاری بخش خصوصی هستیم و در این زمینه اعتبارات خوبی در بودجه سال 94 مصوب خواهد شد که بتوانیم این پروژه ها را به بخش خصوصی واگذار کنیم و البته تا آ‌خر همین امسال 40 بیمارستان جدید به بهره برداری خواهد رسید.

۱۳۹۳/۸/۱

اخبار مرتبط