به گزارش نما به نقل از تسنیم، یونجه سبزى خوراکى است و به منزله گوهرى گران بهاست، ولى هیچ کس به آن توجه ندارد و قدر آن را نمىداند.
یونجه داراى آهن است و به اندازه دو برابر اسفناج آهن دارد. همچنین، سه برابر شیر کلسیم، چهار برابر لیمو ترش ویتامین «ث» دارد و سرشار از پروتئینهاى مقوى، مغذى و خون ساز از قبیل لیزین، فنیل آلانین، آسپارازین و سیستین است و در تقویت عمومى بدن بى نظیر و در رفع کم خونى بسیار موثر است.
از مصرف یونجه خون صاف و پاک تولید مىشود، ترشح شیر را در زنان زیاد مىکند، استخوان بندى بدن را مخصوصا در کودکان محکم مىکند، قاعده آور است، قوه باه را افزایش میدهد، خستگى و کوفتگى بدن، خونریزى لثه و سستى استخوانها و سایر عوارض ناشى از کمبود ویتامین «ث» را به سرعت درمان مىکند و بالأخره مداومت خوردن آن با شکر مسمّن (چاق کننده) بدن است؛ یعنى اشخاص نحیف و لاغر را فربه و چاق مىکند.
یونجه داراى ویتامینهاى A, E, C, K و اسید فسفریک و پروتئینهاى مقوى است که قبلا آنها را نام بردیم. یونجه به علت وجود مواد مقوى از قبیل پروتئینهاى مختلف و ویتامینهاى گوناگون مخصوصا ویتامین A، آهن، فسفر و مقدار نسبتا زیاد کلسیم در تغذیه کودکان و رشد و نمو و استحکام استخوان بندى آنها و درمان راشیتیسم حائز اهمیت است.
یونجه به علت وجود مقدار خیلى زیاد ویتامین C که در آن موجود است، اختلالات بدنى ناشى از کمبود این ویتامین را به سرعت برطرف مىکند.
در مجموعه آثار مرحوم دکتر سید جلال مصطفوى کاشانى آمده است: یونجه افزایش دهنده نیروی جنسی بوده و امروزه به اثبات رسیده است.
زیرا علاوه بر اینکه داراى پروتئینهاى مقوى، آهن و فسفر است که همه آنها در تقویت باه(نیروی جنسی) از عوامل مؤثر به شمار مىروند، وجود ویتامین E در یونجه، از همه بیشتر موضوع را تأیید مىکند، زیرا ویتامین E که آن را ویتامین ضد عقیم بودن مىنامند، یکى از عناصر مخصوص براى تولید مثل است و در آزمایش روى حیوانات به تجربه ثابت کردند که اگر حیوان نر را از این ویتامین محروم کنند، به ندرت سلولهاى تولیدکننده متوقف میشود.