به گزارش نما به نقل از ایسنا، محققان بخش تحقیق کایزر پرماننت (Kaiser Permanente) در کالیفرنیای شمالی در یک پژوهش طولانیمدت، 421 دختر و مادر را مورد ارزیابی قرار دادند.
این تحقیق یکی از نخستین مطالعاتی است که ارتباط مستقیم قند خون بالای مادر در دوران بارداری با افزایش وزن فرزند دختر در آینده را نشان میدهد.
به گفته دکتر «آی کوبو» نویسنده ارشد این پژوهش، سطح قند خون در بارداری بویژه دیابت بارداری با اضافه وزن فرزند دختر در ارتباط بوده و در صورتی که خود مادر پیش از بارداری دچار اضافه وزن باشد، خطر اضافه وزن دختر افزایش پیدا میکند.
محققان تغییرات بلوغ دختران شش تا هشت ساله را مورد ارزیابی قرار داده و طی سالهای 2005 تا 2011 بصورت سالانه وزن، قد، چربی و چاقی دور شکم آنها را اندازهگیری کردند؛ سپس این اطلاعات به همراه دادههای مادران آنها در دوران بارداری تجزیه و تحلیل شدند.
در مجموع 27 مادر به دیابت بارداری مبتلا بودند که در این صورت خطر افزایش شاخص توده بدن (BMI) دختران آنها 3.5 برابر بیشتر میشود؛ همچنین اگر مادر پیش از بارداری دچار اضافه وزن باشد، خطر اضافه وزن دختران آنها 5.5 برابر افزایش پیدا میکند.
به گفته محققان، تغییرات رفتاری زنان برای کاهش وزن و بهبود سبک زندگی قبل و بعد از بارداری، به کاهش خطر ابتلا به چاقی در فرزندان دختر آنها کمک میکند.
نتایج این پژوهش در مجله Diabetes Care منتشر شده است.