به گزارش نما به نقل از فارس، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ظرف یک هفته آینده قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات به تصویب دولت میرسد، گفت: دولت باید از رسانهداری اجتناب کند.
علی جنتی امروز در آئین افتتاحیه بیستمین نمایشگاه مطبوعات که در مصلی برگزار شد ضمن تشکر از حضور رئیس مجلس شورای اسلامی و نمایندگان خانه ملت در آیین افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات اظهارداشت: ایام عزاداری حسینی را تسلیت عرض میکنم، ما خود را پیرو مکتب اهل بیت (ع) میدانیم که به بشریت درس ایثار و آزادگی آموخت.
وی ادامه داد: آزادی و آزادگی در ذات بشر است و هر انسان غیرتمندی آمادگی دارد برای کسب آزادگی عزیزترین گوهر وجود خود را فدا کند.
وی بیان داشت: بر همین اساس بسیاری از انسانها قیام کردند و جانهای گرانقدری که داشتند را در این راه از دست دادند.
وی با اشاره به شعار بیستمین دوره از نمایشگاه مطبوعات مبنی بر آزادگی مسئولانه ادامه داد: این شعار هوشمندانهای است که تعیین شده و آزادی را بر چهارچوب و قوانین و عرف رایج تعریف میکند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: آزادی یعنی اینکه دستآویز هیچ گروه و جناحی قرار نگرفتن است و همچنین استقلال در تصمیمگیری و عدم وابستگی جناحی داشتن معنا میشود.
این عضو کابینه دولت در ادامه سخنان خود با بیان اینکه بسیاری از مطبوعات در دنیا شعار آزادی مسئولانه را مطرح میکنند ابراز داشت: بر همین اساس، همه آنها پایبندی بر قانون را مورد تاکید قرار میدهند.
وزیر ارشاد یادآور شد: آزادی مسئولانه به این معنا است که اخبار و اطلاعات با رعایت چهارچوبهای قانونی، عرفی و اخلاقی و همچنین پرهیز از دروغ، تهمت، شایعهسازی، فرافکنی، بزرگنمایی و کوچکنمایی انعکاس یابد.
وی با بیان اینکه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به آزادی رسانهها در چهارچوب قانون عمیقاً اعتقاد دارد، گفت: دولت یازدهم نیز تلاش میکند به این اصل جامه عمل بپوشاند.
جنتی یادآور شد: زمانی که رسانهها در همایش خود حضور مییابند و نام آن را آزادی مسئولانه میگذارند به این معنا است که دنبال افزایش فضای آزادی هستند نه آزادی بدون قید و شرط.
وی با بیان اینکه رسانهها به عنوان نماینده افکار عمومی همواره خود پرسشگری میکنند و دولت را پاسخگو میدانند، ابراز داشت: این به این معنا نیست که خود این رسانهها نباید پاسخگو باشند و هر خلافی را مرتکب شوند و گاه در حد پیادهنظام برخی جریانات باشند و درعین حال ادعای نمایندگی افکار عمومی داشته باشند.
جنتی با بیان اینکه امروز رسانهها نیازمند میثاق دقیق و شفاف هستند تا ساختار ارزیابی آنها را آسانتر کند افزود: این میثاق باید بتواند در درون خود ساز و کاری ایجاد کند و مجموعه نظام روزنامهنگاری و مطبوعاتی ما را از عناصری که در پوشش رسانه به دنبال اقدامات دیگری هستند پالایش کند.
وزیر ارشاد بیان داشت: با رعایت چهارچوبها در این موارد، سرقتهای ادبی، بی توجهی اجتماعی برخی مدیران بخصوص روزنامه نگاران و بی تعهدی برخی روزنامهنگاران به روزنامههای خودشان کاهش مییابد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه دخالت دولت در رسانهها مغایر امنیت پایدار اجتماعی است، یادآور شد: دولت معتقد است امور نظارتی را با موازین حقوقی به صنف روزنامهنگاری واگذار کند بر همین اساس دولت به دنبال تقدیم لایحه سازمان نظام صنفی رسانهای به مجلس شورای اسلامی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه گمشده امروز ما اخلاق حرفهای است، ادامه داد: رعایت الگوهای اخلاقی یکی از اولویتهای اصلی رسانهها است که گاهی مورد بی توجهی قرار میگیرد.
وی با اشاره به فرمایشات رهبر کبیر انقلاب مبنی بر اینکه رسانهها دانشگاه هستند، ادامه داد: مردم باید از رسانهها الگو بگیرند و کنشهای رسانهها به مردم تاثیر میگذارد.
وی متذکر شد: نباید شاهد تهمت زدن در رسانهها و نادیده گرفتن حقوق شهروندی در رسانهها باشیم چرا که در صورت بی توجهی به این مهم نمیتوان گفت که رسانه پایبند به اخلاق حرفهای است.
وزیر ارشاد با بیان اینکه دولت باید از رسانهداری اجتناب کند، ادامه داد: امروز شاهد صدور و انتشار بسیاری از نشریات دولتی هستیم که باید به تدریج کار خود را به بخش خصوصی تحویل دهند.
جنتی با اشاره به قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات یادآور شد: این قانون حدود 4 سال است که باید تصویب شود و خوشبختانه هماکنون آئیننامه آن به کمیسیون فرهنگی تقدیم شده و به تصویب رسیده است و فکر میکنم ظرف یک هفته آینده به تصویب دولت برسد. در این صورت دولت بیشتر در برابر رسانهها و مطبوعات پاسخگو میشود.