به گزارش نما همایون هاشمی رییس سازمان بهزیستی به ایسنا گفت: تا پایان سال جاری با ارائه ۱.۵ میلیون کارت هوشمند معلولین تقریبا تمامی خانوادههای تحت پوشش فعلی در حوزه معلولین که دارای معلولیت شدید و یا خیلی شدید هستند دارای کارت هوشمند میشوند. وی در ادامه افزود: معلولینی که دارای معلولیت متوسط و یا ضعیف هستند و همچنین معلولینی که به تازگی وارد چرخه حمایتگری سازمان شدهاند نیز تا پایان سال ۱۳۹۴ این کارتها را خواهند گرفت.
هاشمی همچنین در ارتباط با نقش دیگر دستگاهها در ارائه کارتهای هوشمند گفت: این کارتهای ویژگیهای خاص خود را داشته و باید ثبت شود تا ظرفیت دستگاههای دیگر نیز درنظر گرفته شود زیرا برنامههای متعددی که در حال حاضر به صورت موردی و دست نوشت در دستور کار خود درخصوص این کارت ها داریم باید به صورت پنجرهای ویژه و با برنامه ریزیهای دقیق به این طرح اضافه شود. همایون هاشمی در ارتباط با معیار سنجش معلولین و درجه بندی آنها به معلولیتهای شدید، متوسط و خفیف گفت: در حدود ۲ ماه گذشته سازمان بهزیستی مطابق با مدل بینالمللی ICF که براساس شرایط جسمی، ذهنی و روانی و همچنین بیماریهای افراد است این طبقهبندی ها را انجام داده است.
وی اظهار کرد:: در این طرح افرادی که دچار بیماریهای سخت و زمینگیر هستند مانند فردی که عمل پیوند قلب داشته و پزشک او را به عنوان فردی ناتوان و یا کمتوان معرفی میکند میتوانند در صورتی که مراحل کمیسیون پزشکی را طی کنند از خدمات سازمان استفاده کنند. رییس سازمان بهزیستی همچنین گفت: لایحه حمایت از حقوق معلولان در کمیسیون اجتماعی دولت تکمیل شده و آماده حضور در صحن علنی مجلس است.
همایون هاشمی افزود: قانون حمایت از حقوق معلولان حدودا یک دهه اجرا شد لذا خلا قانونی در این خصوص نداریم. وی ادامه داد: تنها تفاوت قانون جامع حمایت از حقوق معلولان با لایحه حمایت از حقوق معلولان این است که این قانون جامع مشکل بزرگ عدم الزام را داشت اما در این لایحه این مشکل حل شده و تبدیل به الزام شده است.
وی در پایان گفت: در لایحه حمایت از حقوق معلولان اصلاحات جزیی دیگری نیز انجام شده که از جمله آنان میتوان به افزایش سهم ۳ درصد استخدام معلولان به ۵ درصد اشاره کرد.