سكوت دولت اردن سازش با صهیونیست هاست

عکس خبري -سکوت دولت اردن سازش با صهيونيست هاست

كی از معارضان برجسته حكومت اردن تاكید كرد صهیونیست‌ها به صراحت می‌گویند كه اردن، فلسطین است اما دولت اردن هیچ واكنشی نشان نمی‌دهد و این یك نوع سازش و همسویی با صهیونیست‌ها است.

لیث شبیلات" یکی از معارضان برجسته حکومت اردن در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در اردن به بررسی وظایف اردن در قبال مقدسات اسلامی در قدس شریف بر اساس پیمان "وادی عربة"، هدف اصلی انقلاب‌های جاری در منطقه و شناسایی انقلاب‌های حقیقی از انقلاب‌های مشکوک و محکوم به شکست، تئوری وطن جایگزین صهیونیستها، مواضع معارضان اردنی در قبال ایران و برنامه هسته‌ای آن و تحولات جاری در سوریه پرداخت.

لیث شبیلات ابراز داشت: درباره حزب الله، فلسطین و برنامه هسته‌ای ایران ما نمی‌توانیم در مقابل ایران قرار گیریم و با آن دشمنی کنیم.

وی تاکید کرد: هر انقلابی که با جهت گیری قدس صورت نگیرد، محکوم به شکست و منتهی به خدمت صهیونیست‌ها خواهد بود.

این معارض اردنی تصریح کرد که ملت های عربی باید خود را از دست حاکمان عرب صهیونیسم نجات دهند.





******آنچه در پی می‌آید متن کامل این مصاحبه است:******



فارس: شما می دانید که بر اساس توافقنامه "وادی عربة" اردن مسئول موضوع قدس و اماکن مقدسه در فلسطین است. همچنین می دانید که اردن بیشترین میزان از آوارگان فلسطینی را در خود جای داده است. شما موضوع یهودی سازی در قدس را چگونه می بینید؟ صهیونیست ها از سنگ تا درخت را یهودی می کنند. نام تمام خیابان ها و محله های فلسطینی را تغییر و اسامی صهیونیستی برای آن انتخاب کرده اند. اکنون نیز تمام شیوه های عبری را در مدارس قدس شریف تعلیم می دهند.



شبیلات: حتی اگر یهودی سازی در مدارس قدس و تعیلم دروس یهودی در مدارس قدس شریف منطبق بر پیمان جعلی صلح "وادی عربه" بود، باز چیزی تغییر نمی کرد. زیرا باید بگویم که صهیونیست ها هرگز به این پیمان پایبند نبوده اند و به آن احترام نگذاشته اند و صرفا برای توجیه حملات خود علیه اعراب از آن استفاده کرده اند.

بر این اساس، اعراب نباید مقاومت کنند و باید تسلیم شوند و از سرزمین خود بیرون روند. به این ترتیب نیز چیزی تغییر نخواهد کرد. آنها حکام صهیونیست را بر ما مسلط کرده اند تا ما سخنی علیه یهودیان صهیونیست و نیز عرب های ساکن قدس به زبان نیاوریم.

ضمن این که صهیونیست ها انتظار دارند که صهیونیسیم عربی در منطقه وجود داشته باشد و انتظار می رفت که اردن و سایر کشورهای عربی به آنچه که در پیمان وادی عربه آمده است و حتی اراضی قدس که یهود آنها را املاک متعلق به فرد غائب می داند، پایبند نباشند.

به همین دلیل تجاوزها در ابعاد و محورهای مختلف صورت گرفت و حتی در یک محور نیز از این نوع تجاوز صرف نظر نکردند؛ این اقدام از سوی صهیونیست ها کاملا قابل پیش بینی بود و عدم پایبندی اردن و غیر اردنی‌ها به مفاد پیمان وادی عربه نیز کاملا قابل پیش بینی بود. به هیچ بخشی از این پیمان حتی آن بخش که مربوط به املاک غائب بود، از سوی صهیونیست ها محترم شمرده نشد و صهیونیست ها بر این بخش از اراضی که تحت نظارت اردن بود سیطره یافتند و هیچ بخشی باقی نماند مگر اینکه صهیونیست ها بر آن دست گذاشتند و آن را تصرف کردند.

فارس: چگونه ممکن است که حرکت مردمی کنونی، نقشی در جلوگیری از یهودی سازی قدس و مقدسات دینی شهر قدس ایفا کند؟ چگونه ممکن است که نوک پیکان این حرکت مردمی عربی به سوی قدس باشد. در حالی که رهبران صهیونیست دولت خود را بدلیل تلاشش برای یکپارچه سازی قدس برای یهودیان ترغیب می کنند؟

شبیلات: نخست اینکه باید بگویم من اصطلاح «بهار عربی» را نمی پسندم زیرا این اسمی است که بیگانگان بر حرکت ما گذاشته اند گویی که ما موش‌های آزمایشگاهی هستیم. دوم این که من بدون هیچ تردیدی می‌گویم و به این امر اعتقاد دارم که حرکتی که در جهان عرب با هدف قدس نباشد، یک حرکت و اقدام مشکوک و قابل تردید است. من می‌گویم، هر حرکت و اقدام ملی پیش از آنکه در مقابل طاغوت خود قد علم کند، باید به این سوال محوری پاسخ دهد که آیا درگیری حاضر در منطقه، همانگون که حکام ما تلاش دارند آن را القاء کنند، یک درگیری و منازعه فلسطینی – اسرائیلی است یا اینکه یک درگیری عربی – صهیونیستی به شمار می آید و همه ما را نشانه گرفته است؟ پاسخ به این سوال به شما این حق شرعی و قانونی را می دهد که در مقابل حکام طاغوتی خود که ثابت کرده اند، ابزار دست صهیونیست ها هستند، بایستید.



اقدامات آنها صرفا برای رضایت و خشنودی آمریکایی ها و سران صهیونیستی است. لذا باید بگویم: هر انقلابی که با جهت گیری قدس صورت نگیرد، محکوم به شکست و منتهی به خدمت صهیونیست‌ها خواهد بود.

ان شاء الله، چه زمانی ما به هدف اصلی خود که [ آزادی] قدس است، دست خواهیم یافت؟ برای پاسخ به این سوال به نمایشنامه کمدی تارزان اشاره می کنم که در این نمایشنامه یک نفر از تارزان می خواهد که به او کمک کند که او در جوابش می گوید که من اول باید خودم را نجات دهم.

طبعا من این را از بعد راهبردی نمی گویم بلکه از نظر تاکتیکی ما باید ابتدا کشور خود را از قبضه صهیونیست عربی رهایی بخشیم و همواره قدس را در نظر خود داشته باشیم و سپس تمام تلاش خود را برای درهم شکستن صهیونیسم جهانی به کار گیریم.



فارس: نظر شما درباره تئوری سران صهیونیست مبنی بر این که اردن می تواند وطن جایگزین فلسطینی ها باشد، چیست؟ صهیونیست ها واقعا نیز طرح هایی عملیاتی برای انتقال فلسطینی ها به اردن تدوین کرده اند تا به قول خود دولتی پاک و یهودی و بدون فلسطینی ها را ایجاد کنند. چگونه با این نداها در سطح مردمی و رسمی می توان برخورد کرد؟



شبیلات: در سطح ملی و مردمی می توان در مقابل آن ایستاد اما در سطح رسمی باید بگویم که من خودم کسی هستم که رژیم حاکم [بر کشورم] را متهم می کنم زیرا اولا توافقنامه وادی عربی خود پیمانی برای تحقق بخشیدن به تئوری وطن جایگزین برای فلسطینی‌ها است. هر کس که این پیمان را با دقت بخواند، بر این امر واقف می شود. حتی نخست وزیری که آن را امضا کرد اظهار داشت که ما وطن جایگزین را به خاک سپردیم اما یک سال پیش آمد و گفت که من اشتباه کرده ام. من گفتم که وطن جایگزین را دفن کرده ایم اما ما این کار را نکرده ایم.

ما اقدام به رویارویی با تجاوزهای صهیونیست ها نکردیم آنگونه که در مقابل هر خطا و اشتباه عربی می‌ایستیم و اعتراض می‌کنیم در مقابل تجاوزهای صهیونیستی اقدامی نکردیم.

صهیونیست‌ها به صراحت می گویند که اردن، فلسطین است اما دولت اردن هیچ واکنشی نشان نمی‌دهد. این یک نوع سازش و همسویی با صهیونیست ها است مشکل اصلی ما طرح صهیونیستی است که در میان اعراب نفوذ کرده است.



فارس: آیا شما معتقدید که حمله کنونی علیه برنامه هسته ای ایران از سوی سران صهیونیست است؟ آیا تهدید ضمنی به حمله نظامی به ایران بخشی از طرح خاورمیانه جدید آنهاست؟



شبیلات: بی تردید اکنون این امکان وجود ندارد که ما امری را تایید یا رد کنیم. اموری هستند که آشکارند و برخی امور هنوز آشکار نشده اند. در موضوع عراق ما با ایران بطور ریشه ای اختلاف داریم. اما درباره حزب الله، فلسطین و قضیه برنامه هسته ایران ما نمی توانیم در مقابل این کشور قرار گیریم و با آن دشمنی کنیم زیرا این رژیم صهیونیستی است که دارای کلاهک‌های هسته‌ای است.



فارس: گفته می شود در چارچوب آنچه که بهار عربی نامیده شده است، یکی از اقدامات و حرکت ها تحولات جاری در سوریه است. اما سران صهیونیست به صراحت اعلام کرده اند که سقوط رژیم "اسد" به نفع اسرائیل است. شما این تعابیر را چگونه تفسیر می کنید؟



شبیلات: در اوایل حرکت های مردم سوریه بطور کاملا اختیاری و بدون دخالت های خارجی آغاز شد. من در آن زمان و 20 روز پیش از تشدید اعتراض ها با رئیس جمهور سوریه تماس گرفتم و به او توصیه کردم که به خواست مردم سوریه پاسخ مثبت دهد و گفتم که روند اصلاحاتش بسیار کند است.

او برایم همه چیز را توضیح داد. اما باز گفتم که روند اصلاحاتش کند است و تحولات آتی از او سبقت خواهند گرفت تا اینکه حوادث درعا روی داد که به بدترین وجه پایان یافت و جنایتی روی داد که می بایست جنایتکاران این جریان محاکمه شوند، اما این امر روی نداد تا دل مردم آرام گیرد.

اوضاع همچنان پیش رفت و من برای بشار اسد نوشتم که در رژیمت کسانی هستند که در کمین تو نشسته اند و آنها افراد فاسدی هستند که حتی اسم تک تک آنها را گفتم. اما او توجهی نکرد و پس از چند ماه اوضاع پیچیده تر شد و میدان برای ورود هر کسی باز شد و اوضاع به گونه ای شد که اکنون می بینید.

۱۳۹۰/۱۲/۱

اخبار مرتبط