به گزارش نما به نقل از فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی فردا (سهشنبه) 27 آبانماه خانه ملت، برای چهارمین بار از آغاز بکار دولت یازدهم، صلاحیت و برنامههای وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری را مورد بحث و بررسی قرار میدهند.
حسن روحانی رئیسجمهور سهشنبه هفته گذشته 20 آبان طی نامهای به علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی «فخرالدین احمدیدانشآَشتیانی» را به عنوان چهارمین وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی سکّان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به منظور کسب رأی اعتماد به خانه ملت معرفی کرد.
رئیسجمهور پیش از این «جعفر میلیمنفرد»، «رضا فرجیدانا» و «محمود نیلیاحمدآبادی» را به عنوان وزیر پیشنهادی علوم به مجلس معرفی کرده بود که میلیمنفرد نتواست از پارلمان رأی اعتماد بگیرد، اما فرجیدانا توانست از فیلتر بهارستان بگذرد اما عملکرد نادرست آقای وزیر و انتصابات مسئلهدارش در این وزارتخانه کلیدی، نمایندگان مجلس را بر آن داشت تا با استیضاح، رأی اعتمادشان را از وی بردارند آن هم در شرایطی که تنها چند ماهی بیش، از عمر وزارت فرجیدانا نگذشته بود.
پس از استیضاح فرجیدانا، رئیسجمهور «نیلیاحمدآبادی» را به عنوان سومین وزیر پیشنهادی علوم به پارلمان معرفی کرد در حالی که عدم رأیآوری وی به گفته برخی نمایندگان مشخص بود.
جلسه رأی اعتماد به وی 7 آبان در صحن علنی برگزار شد و «نیلیاحمدآبادی» تنها موفق به کسب 79 رأی موافق در مقابل 160 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 246 رأی مأخوذه شد و نتوانست از فیلتر بهارستان بگذرد.
فردا جلسه رأی اعتماد به چهارمین وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی سکّان وزارت کلیدی و حساس علوم در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در حالی برگزار میشود که شاید در تاریخ مجالس اول تا نهم، این اتفاق کمتر افتاده باشد که طی 20 روز 2 بار جلسه رأی اعتماد برای وزیر یک وزارتخانه برگزار شده باشد.
طبق آییننامه داخلی مجلس، حسن روحانی رئیسجمهور یک ساعت فرصت دارد از نیلیاحمدآبادی دفاع کند.
سپس 2 مخالف و 2 موافق وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری به ترتیب یک نفر مخالف و یک نفر موافق، هر کدام حداکثر 15 دقیقه فرصت سخنرانی دارند، البته هر نماینده مخالف یا موافق میتواند تمام یا بخشی از وقت خود را به نماینده دیگری بدهد.
پس از اتمام سخنرانی مخالفان و موافقان برنامههای وزیر پیشنهادی، خود وزیر پیشنهادی علوم پشت تریبون قرار میگیرد و حداکثر 30 دقیقه فرصت دارد ضمن تشریح بیوگرافی و سوابق خود، برنامههایش را ارائه دهد.
در پایان هم رئیس مجلس صلاحیت وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری را به رأی وکلای ملت میگذارد.
کل زمان بررسی صلاحیت نیلیاحمدآبادی 150 دقیقه معادل 2 ساعت و 30 دقیقه است، البته ممکن است برخی مخالفان از ایراد سخنرانی انصراف دهند که در این صورت موافق هم صحبت نمیکند و در نتیجه از این زمان کاسته میشود.