تلاش فعالان حزبی برای گشایش «خانه»

در حالی كه غفوری‌فرد و رئوفیان از اعضای ادوار خانه احزاب از پیگیری فعالان حزبی اصولگرا برای بازگشایی خانه احزاب و برگزاری مجمع عمومی فوق‌العاده تا پایان سال خبر داده‌اند، مسئولان وزارت كشور نیز از مساعدت برای رفع موانع بازگشایی خانه احزاب سخن می‌گویند.

به گزارش نما به نقل از فارس، رایزنی احزاب و تشکل‌های اصولگرا و اصلاح‌طلب برای بازگشایی خانه احزاب ادامه دارد.

پس از اینکه هفته گذشته چهارمین جلسه فعالان حزبی اصولگرا در وزارت کشور با حضور ۶ نفر از فعالان شورای مرکزی ادوار خانه احزاب برگزار شد، افتخاری رئیس مرکز مطالعات راهبردی و آموزش وزارت کشور از ارائه برنامه پیشنهادی و اجرایی خود برای خروج از تعلیق خانه احزاب به وزیر کشور و همچنین مساعدت وزارت کشور برای برگزاری مجمع عمومی تا پایان سال خبر داد.

*ادامه رایزنی‌ها برای بازگشت «خانه»

روز سه‌شنبه هفته گذشته محمد حسن غفوری‌فرد عضو حزب موتلفه اسلامی به تشریح جزئیات جلسه فعالان حزبی اصولگرا با معاونین رحمانی‌فضلی در وزارت کشور پرداخت و گفت: ما پیگیر موضوع خانه احزاب هستیم.

وی درباره مباحث مطرح شده در این جلسه گفت:‌ درباره خانه احزاب بحث شد و ما این موضوع را پیگیری می‌کنیم.

در این دیدار که در واقع سومین دیدار فعالان حزبی با مسئولان وزارت کشور بود مجدداً «خانه احزاب» و راه‌های برگزاری مجمع عمومی آن، مورد بحث و بررسی قرار گرفت؛‌جلسه‌ای که ابوالقاسم رئوفیان آن را جلسه‌ای مفید و موثر ارزیابی کرد و از برگزاری مجمع عمومی فوق‌‌العاده خانه احزاب تا پایان سال و آغاز دعوت از ۱۸۱ حزب برای مجمع عمومی خبر داد.

*اقدامات وزارت کشور برای بازگشایی خانه احزاب مثبت است

این عضو ادوار شورای مرکزی خانه احزاب در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، به تشریح جزئیات دیدار برخی از فعالان اصولگرا با معاونین وزیر کشور پرداخت و اظهار داشت: وزارت کشور اقدام مثبت و مؤثری را ترتیب داده تا گروه‌های مختلف را دعوت و نظر آنها را در باره نهاد صنفی خانه احزاب دریافت کند و برای این منظور از احزابی که در دوره‌های اول تا چهارم در خانه احزاب اعم از اصلاح‌طلب و اصولگرا فعال بودند دعوت می‌کند.

عضو ادوار شورای مرکزی خانه احزاب بر همین اساس افزود: در جلسه امروز تعدادی از فعالان حزبی با گرایش‌های اصولگرایانه که در اداره خانه احزاب عضو شورای مرکزی بودند حضور داشتند و بحث‌های بسیار خوبی شکل گرفت که باید در این خصوص از دولت یازدهم و وزیر کشور تشکر کرد.

وی با اشاره به دعوت وزارت کشور از ۶ فعال اصولگرا و حضور ۵ تن از آنها در این دیدار یادآور شد: نظرات ما با دوستان اصلاح‌طلب در زمینه خانه احزاب بسیار به یکدیگر نزدیک‌ است.

رئوفیان درباره مباحث مطرح شده پیرامون خانه احزاب در جلسه امروز با معاونین وزیر کشور توضیح داد: ما درباره نحوه برگزاری مجمع عمومی خانه احزاب و اینکه چه کسی دعوت کننده باشد صحبت کردیم.

عضو جبهه ایستادگی تصریح کرد: درباره اینکه در مجمع عمومی فوق‌العاده اساسنامه با اصلاحاتی به تصویب برسد و سپس انتخابات انجام شود، بحث هایی صورت گرفت و در نهایت به جمع‌بندی خواهیم رسید تا مجمع عمومی فوق‌العاده به منظور انتخاب اعضای شورای مرکزی و تصویب اساسنامه خانه احزاب، برگزار شود.

عضو ادوار شورای مرکزی خانه احزاب با بیان اینکه در این مجمع عمومی از همه احزاب و نمایندگان جناح‌های مختلف دعوت خواهد شد، از برگزاری مجمع عموی خانه احزاب تا پایان سال خبر داد و گفت: مجمع عمومی توسط خود احزاب و با نظارت وزارت کشور برگزار می شود.

رئوفیان تاکید کرد:‌ فعلا قرار شد مقدمات برگزاری مجمع عمومی و دعوت از ۱۸۱ حزب عضو خانه احزاب برای شرکت در مجمع عمومی انجام شود.

*کمیته احیای خانه احزاب منحل نشده است

این اظهارات در حالی است که فاطمه راکعی عضو ادوار خانه احزاب از تعیین سخنگو برای شورای مرکزی خانه احزاب خبر داد و گفت: سخنگوی جدید جزئیات کامل در رابطه با بحث خانه احزاب را تبیین خواهد کرد.

فاطمه راکعی عضو ادوار خانه احزاب در گفت‌و‌گو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، خبر انحلال کمیته احیای خانه احزاب را تکذیب کرد و گفت: این کمیته در حال حاضر منحل نشده است اما عملاً کاری نمی‌کند.

وی درباره آخرین وضعیت بازگشایی خانه احزاب نیز از تعیین سخنگو برای خانه احزاب خبر داد و تصریح کرد: پس از تعیین سخنگو جزئیات کامل در رابطه با بحث خانه احزاب تبیین خواهد شد.

* کمیته احیای خانه احزاب به زودی تشکیل جلسه می‌دهد

از سویی دیگر نیز امیر شیخیانی نایب‌رئیس سابق خانه احزاب با تأکید بر عدم انحلال کمیته ۸نفره احیای خانه احزاب اظهار داشت: این کمیته به واسطه برخی ملاحظات صرفاً غیرفعال شده و این به معنای انحلال نیست.

شیخیانی افزود: طبق اساسنامه باید یک سوم امضای احزاب برای احیای خانه احزاب گرفته می‌شد و به این حد نصاب رسید و قرار بود که مجمع عمومی نیز برگزار شود.

عضو کمیته ۸نفره احیای خانه احزاب درباره چرایی عدم تشکیل مجمع عمومی گفت: وزارت کشور باید در این زمینه هماهنگی‌های لازم را انجام دهد تا این کار به نتیجه برسد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر مسئله رسیدگی به قانون احزاب در وزارت کشور، مسائل دیگر از جمله احیای خانه احزاب را تحت الشعاع قرار داده است، گفت: جلسه کمیته احیای خانه احزاب به زودی تشکیل خواهد شد.

*۴ ایستگاه برای بازگشت به «خانه »

به گزارش فارس، اولین نشست هم‌اندیشی احزاب و تشکل‌های سیاسی با وزارت کشور دولت یازدهم، روز ۱۴ دی سال گذشته با حضور بیش از ۶۰ حزب در تالار پیامبر اعظم(ص) وزارت کشور و با حضور عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور برگزار شد.

همچنین دومین جلسه مشترک وزارت کشور با احزاب نیز در ۱۵ بهمن سال گذشته با حضور برخی از احزاب در تالار وزارت کشور برگزار شد. نشستی که رحمانی فضلی وزیر کشور در حاشیه آن گفته بود: اشخاصی را برای حضور در این جلسه انتخاب کردیم که نشان‌دهنده جریان‌های فکری و سیاسی مختلف باشند.

وی همچنین تاکید کرده بود: خواسته مشترک همه افراد دعوت شده به این جلسه فعال شدن خانه احزاب بود و وزارت کشور این موضوع را پیگیری می کند، اما خانه احزاب نباید محل رزم‌کشی و رقابت سیاسی باشد و در واقع باید حمایت و پشتیبانی از احزاب کند.

*«نحوه فعالیت احزاب» دغدغه مشترک دبیران حزبی در ضیافت افطاری با رحمانی فضلی

بر پایه این خبر، سومین نشست مشترک فعالان حزبی با وزیر کشور و استانداران ۴ مرداد ماه و در ضیافت افطاری در وزارت کشور برگزار شد.

در آن جلسه نیز مهم‌ترین مطالبه فعالان حزبی نحوه فعالیت خانه احزاب و همچنین طرح نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی در کشور بود که دبیران احزاب به ارائه نظرات خود پرداختند.

*قول مساعدت‌ وزارت کشور به احزاب در چهارمین نشست مشترک

اما چهارمین جلسه مشترک که اخیراً با حضور برخی از فعالان حزبی اصولگرا و بدون حضور وزیر کشور برگزار شد، اعضا برای برگزاری مجمع عمومی تا پیش از پایان سال به توافق رسیدند و وزارت کشور نیز برای انجام مقدمات و نظارت بر این مساله قول مساعدت داده است،‌ اما باید همچنان منتظر ماند و دید کلید دولت تدبیر و امید چه زمانی قفل خانه احزاب را باز خواهد کرد.

۱۳۹۳/۹/۱۷

اخبار مرتبط