به گزارش مهر، اداره کل اطلاعات و مطبوعات وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه خود در باره سفر سرگئی لاوروف نوشت: مقامات روسیه با دقت رخدادهای منطقه را پیگیری می کنند، منطقه ای که در طول ده ها سال روابط دوستانه تنگاتنگ با آن را برقرار می کردیم. روسیه خواهان آن است که اصلاحات و تحولات در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا و همچنین اختلافات داخلی سیاسی همراه آن از طریق مسالمت آمیز، گفتگوی ملی و در چارچوب قانون اساسی حل و فصل شوند.
در ادامه این بیانیه آمده است: واکنش جامعه جهانی نسبت به فرآیندهای داخلی برخی از کشورهای خاورمیانه بایستی بسیار مسئولانه و متعادل باشد. بکارگیری "مدل لیبی" در سایر کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا که رخدادهای انقلابی آنها را فراگرفته است، جایز نیست.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: روسیه نقش وکیل برخی از رژیم های خاورمیانه را ایفاء نمی کند. ما خواهان پایبندی کامل به موازین و اصول حقوق بین الملل برای حفظ ثبات در منطقه و امنیت در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا هستیم.
مشکل سوریه در تهران با توجه به این ملاحظات اصولی مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت. مهمترین هدف در حال حاضر مساعدت به اجرای طرح به تصویب رسیده "کوفی عنان" فرستاده ویژه سازمان ملل متحد و اتحادیه کشورهای عربی در شورای امنیت سازمان ملل متحد و رفع مشکلاتی است که مانع این امر می شوند. در همین راستا در نظر است ابتکار روسیه برای برگزاری کنفرانس بین المللی سوریه بطور مفصل با مدیریت جمهوری اسلامی ایران مورد بررسی قرار گیرد. اعتقاد داریم که در شمار شرکت کنندگان در این کنفرانس، علاوه بر همسایگان سوریه و سایر کشورهائی که بر طرف سوری تاثیر گذار هستند، ایران نیز بایستی حضور داشته باشد. بدون مشارکت ایران در این کنفرانس، ظرفیت های تاثیر گذاری سازنده بین المللی بر سوریه بطور کامل مورد استفاده قرار نخواهند گرفت.
وزارت خارجه روسیه در ادامه این بیانیه عنوان می کند: در هنگام مذاکرات توجه خاصی نیز به حل و فصل خاورمیانه و فرآیند آشتی بین فلسطینی ها معطوف خواهد گردید. دستیابی هر چه سریعتر به صلح جامع و پایدار در خاورمیانه، از جمله حل و فصل عادلانه مشکل فلسطین بر مبنای شناخته شده بین المللی و حقوقی و همچنین اصل دو کشور به عادی سازی اوضاع در تمامی کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا مساعدت خواهد کرد.
بررسی فرآیند آمادگی ملاقات بعدی کاترین اشتون نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور سیاست های خارجی و امنیتی با "جلیلی" دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و همچنین مشارکت روسای سیاسی "گروه شش" میانجیگران بین المللی برنامه هسته ای ایران (بریتانیا، آلمان، چین، روسیه، آمریکا و فرانسه) که در روزهای 18 و 19 ژوئن سال جاری در مسکو برگزار خواهد شد، جایگاه قابل ملاحظه ای در هنگام گفتگو در تهران خواهد داشت.
در ادامه این بیانیه آمده است: پیشنهادهای مشخص "گروه شش" که در دور قبلی مذاکرات در بغداد در روزهای 23 و 24 ماه مه به طرف ایرانی ارجاع شدند، وجود دارند. این پیشنهادها دقیقاً بر مبنای همین اصول بوده و شامل مطالباتی نسبت به تهران و گام های احتمالی "گروه شش" می شوند. انتظار داریم که در مسکو بررسی مشخص این پیشنهادها آغاز شود و اعتقاد داریم که فرآیند مذاکرات حتماً بایستی پس از این دور از گفتگوها ادامه یابد.