اثبات تأثیر وزنه‌زدن در كاهش چربی دور شكم

پژوهش صورت گرفته توسط محققان دانشكده سلامت عمومی هاروارد (HSPH) با همكاری دكتر «مرتضی عسگرزاده» نشان می‌دهد، مردانی كه تمرینات وزنه زدن را بصورت روزانه انجام می‌دهد، با خطر كمتر افزایش چربی دور شكمی وابسته به سن مواجه می‌شوند.

به گزارش نما به نقل از ایسنا، افزایش سن با مشکل کاهش عضلات و توده عضلانی اسکلتی در ارتباط است و اندازه‌گیری دور کمر، بهترین شاخص برای تعیین وضعیت بدنی افراد بزرگسال محسوب می‌شود.

در تحقیقات قبلی، جمعیت‌های خاص مانند افراد دچار اضافه وزن یا مبتلایان دیابت نوع 2 متمرکز در دوره‌های کوتاه‌مدت از لحاظ اندازه دور کمر مورد بررسی قرار گرفته بودند.

اما محققان دانشکده سلامت عمومی هاروارد (HSPH) در یک تحقیق بلندمدت، مردان کاملا سالم با شاخص توده بدنی (BMI) متنوع را مورد مطالعه قرار دادند.

در این تحقیق، 10 هزار و 500 مرد سالم در سن 40 سالگی از سال 1996 تا 2008 مورد بررسی قرار گرفته و فعالیت فیزیکی، اندازه دور کمر و وزن آنها در مدت انجام تمرینات ایروبیک یا وزنه زدن اندازه‌گیری شد.

در طول این دوره 12 ساله، تغییرات در سطوح فعالیت بدنی و تأثیر این فعالیت‌ها بر چربی دور شکم ارزیابی شدند.

تحقیقات نشان داد که تمرینات ایروبیک در مقایسه با وزنه زدن، نقش کمتری در کاهش وزن ایفا می‌کنند.

بر این اساس، مردانی که روزانه 20 دقیقه تمرین وزنه زدن انجام داده بودند، با افزایش کمتر (0.67- سانتی‌متری) اندازه دور کمر در مقایسه با افرادی که تمرینات ایروبیک انجام داده بودند (0.16- سانتی‌متری)، مواجه شدند.

محققان تأکید می کنند که تمرین وزنه زدن به کاهش چربی دور شکم مرتبط با افزایش سن بویژه در افراد میانسال کمک می‌کند.

نتایج این پژوهش در مجله Obesity منتشر شد.

۱۳۹۳/۱۰/۸

اخبار مرتبط