به گزارش نما، دبیر انجمن حمایت از برنج ایران با تاکید بر ضرورت ساماندهی بازار برنج و ایجادد تعادل در عرضه و تقاضا گفت: سالانه سه میلیون تن مصرف داریم که به طور میانگین دو میلیون تن در داخل تولید می شود.
جمیل علیزاده شایق در یک گفتگوی رادیویی گفت: پارسال دو میلیون تن وارد شد و امسال هم تاکنون 990 هزار تن وارد شده و حدود یک میلیون تن مازاد برنیاز است که باید در انبارها نگهداری شود.
وی خواستار حمایت از ارقام پرمحصول برنج شد و گفت: کیفیت این برنج ها از واردات بیشتر است.
دبیر انجمن حمایت از برنج ایران افزایش هزینه های تولید و کوچک شدن وسعت واحد شالیزارها را از مشکلات این بخش و کاهش بهره وری دانست و گفت: مکانیزاسیون، بهسازی اراضی، تسطیح و یکپارچه سازی و نوسازی مزارع در افزایش تولید موثر است و برنج کاری هم اقتصادی خواهد شد.
دبیر انجمن حمایت از برنج ایران تأکید کرد: کشاورزی برنج ایران استعداد تأمین همه نیازهای داخلی را دارد و باید تولید در واحد سطح افزایش یابد اما میانگین واحدهایی شالیزاری به حدود 700 هزار متر مربع می رسد.
بنابراین گزارش 630 هزار هکتار در کشور شالیزار داریم که 520 هزار هکتار سطح کشت مطمئن و 110 هزار هکتار هم غیرمطمئن است.
شالیزارهای غیر مطمئن در شرایط خشکسالی محصول نمی دهد برای اینکه برنج یک کشاورزی پر آب است و باید همیشه غرقاب شود.
عمده محصول برنج در استان های مازندران و گیلان و بخشی هم در استان گلستان تولید می شود اما استان های اصفهان، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی و خراسان شمالی، قزوین، زنجان، آذربایجان شرقی، لرستان، ایلام، سیستان وبلوچستان هم برنج کاری دارند که اندک است و به مصرف خود کشاورزان می رسد. در اردبیل، کردستان و کرمانشاه هم برنج کاشت می شود.