به گزارش نما، حمیدرضا ترقی در خصوص مواضع جدیدی که از سوی حزب مؤتلفه اسلامی اتخاذ و اعلام می شود و شباهت این مواضع با مواضع جریان های دیگراصولگرایی همچون جبهه پایداری تصریح کرد:مواضع موتلفه، مواضع خود حزب است و کاری به موضع گیری دیگران ندارد و موضع خودش را اتخاذ میکند همان طور که هیچ گاه موضع گیری موتلفه در رابطه با موضع گیری کسی نبوده به جز مواردی که باید پاسخ فرد یا گروهی را بدهد.
وی با بیان اینکه موضع گیری ها در حزب بر اساس خرد جمعی اتخاذ و اعلام میشود، افزود: ممکن است در موضوع خاصی، موضع مشترکی با یک گروه یا جریان دیگر داشته باشد که به طور طبیعی برای همه اتفاق می افتد و دلیل خاصی ندارد و به نظر می رسد این گونه حرفها بیشتر فضا سازی باشد و واقعی نیست.
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه خاطرنشان کرد: طبیعی است که ما در اصول با هم تفاوتی نداریم و مذاکره و گفتگو هم در رابطه با وحدت اصولگرایان با هم داریم و مواردی پیش آمده است که مثلا در موضوع استیضاح وزير علوم و عدم رای اعتماد به برخی از وزرای پیشنهادی که در رابطه با فتنه نقش داشتند، هم ما موضع گیری کرده و مخالفت خود را اعلام کرده ایم و هم آن ها مخالفت کرده اند و این ها نقاط اشتراک مابوده است.
ترقی با تاکید براینکه نقاط اشتراک ما قطعا بسیار بیشتر از نقاط افتراق است، ادامه داد: اینکه مواضع خود را بر اساس مواضع دیگران تنظیم کنیم چنین چیزی وجود ندارد چراکه مواضع حزب بر اساس روند مشخصی اتخاذ می شود.
وی در پاسخ به این سئوال که نظر شما درباره اینکه عنوان می شود بعضی از اعضای حزب مواضع معتدل تر و نرم تری نسبت به سایر اعضاء دارند، چیست؟ یادآورشد:نرم تر و تندتر شدن لحن ها بستگی به موضوعات دارد و با توجه به نوع موضوعات،متفاوت است. در بعضی از موضوعات حساسیت موتلفه بیشتر است کما اینکه در بعضی از موضوعات نیز ممکن است که حساسیت زیادی به خرج ندهد اما آنچه که مسلم است این است که موتلفه معتقد به مبانی فکری نظام دینی است و بر اساس آن موضع گیری می کند و طبیعتا با جریان هایی که مبتنی بر فقه اسلامی و حکومت دینی موضع می گیرند، اشتراکات نزدیک تری دارد تا جریاناتی که از دین فاصله دارند.
این فعال سیاسی اصولگرا همچنین در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه فضای سیاسی کشور را چگونه ارزیابی می کنید؟ گفت: فضای سیاسی کشور در حال حاضر تقریبا فضای عادی است و خوشبختانه فضای پر چالشی نیست.
وی ادامه داد: در مجموع آرامش سیاسی در کشور حاکم است ولی تحرک سیاسی خوبی نیز وجود دارد که موجب خستگی و خواب آلودگی سیاسیون نمیشود و هر روز موضوع و مسئله ای وجود دارد که سیاسیون می توانند نسبت به آن کنش داشته و واکنش نشان دهند.
ترقی با بیان اینکه تضارب آراء است که نشاط سیاسی را در جامعه حفظ می کند، اظهارکرد: در این شرایط، افراد قدرت تحمل یکدیگر را دارند و طوری نیست که از کوره در بروند و در مجموع فضای مطلوبی برای رشد سیاسی وجود دارد.
معاون امور بین الملل حزب موتلفه درباه اتفاقات اخير مجلس نيز ابراز عقیده کرد: متاسفانه آقای مطهری گویا ابزار دست جریان هایی شده است که فعلا همه موضع گیری هایش تشویق ضد انقلاب را در پی دارد و کسی از داخل کشور برای او کف نمیزند.
وی افزود: نمی دانم او می خواهد خودش را قربانی چه چیزی کند؟ و چرا این قدر خودش را ضایع می کند، ما که هنوز از کارهای او سر در نیاورده ایم. از طرفی، افسوس می خوریم که فردی وابسته به شخصیت وارسته علمی و دینی و باسابقه ای در کشور اینگونه دارد خودش را خراب می کند و در حال از دست دادن التزام عملی خود به ولایت است.
این فعالی سیاسی اصولگرا در خصوص اینکه روسای قوا اخیرا مسئولان و رسانه ها را به ایجاد آرامش در کشور دعوت کرده اند و چگونه می توانیم به سمت آرام سازی فضای سیاسی کشور حرکت کنیم؟ اظهار کرد: برای حفظ آرامش کشور، مهم ترین عامل این است که افراد پیش از آنکه حرفی را بر زبان جاری کنند، درباره آن فکر کنند نه اینکه اول حرف بزنند بعد راجع به حرفی که زده اند فکر کنند.
وی افزود: انتظار این است که نخبگان جامعه که تریبون در اختیاردارند و نمایندگان ملت که مجازهستند طبق قانون درباره هر موضوعی اظهارنظر کنند، اظهار نظر خود را بر اساس خرد جمعی و پختگی فکری بیان کنند و همانطور که در سوگندشان نیز تاکید کردند، مصالح ملی را مورد توجه قرار بدهند و بدانند که حرفی که از زبان آن ها صادر و از تریبون مجلس پخش می شود،در داخل و خارج از کشور کلمه به کلمه آن مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد و این طور نیست که به گونه ای حرف بزنند که در محفل خصوصی حرف می زنند.
وی ادامه داد: استفاده از تریبون ها اگر بر اساس نوعی واقع نگری و سنجش افکارداخلی و خارجی صورت نگیرد، ممکن است مشکلاتی در کشور به وجود آورد و فردی که ابعاد سخن گفتن را لحاظ نمی کند، تبدیل به غضنفر می شود که هر روز هر حرفی که می زند مشکلی را برای جامعه ایجاد و موج تشویش اذهان عمومی را به وجود می آورد.
ترقی افزود: افراد باید بدانند که این رفتارها موجب ارتقای جایگاه آن ها نمیشود، متاسفانه بعضی ها فکر می کنند که با این روش ها می توانند خودشان را مطرح کنند یا روی آنتن قرار دهند در حالیکه این رفتارها جز اینکه فرد را ضایع می کند و قضاوت دیگری که افراد نسبت به آن فرد پیدا می کنند، حاصلی ندارد. از سوی دیگر، این گونه مسائل برای جامعه ما که می خواهد سنجیده و بر اساس مصالح ملی پیش برود و توطئه های گوناگون علیه آن اعمال شده و می شود، جز ضرر چیز دیگری در بر نخواهد داشت.