به گزارش نما، این هفته نامه با اشاره به رقابت منطقه ای برای کسب نفوذ بیشتردر خاورمیانه می نویسد:" ایران در مقایسه با رقبای دیگرش برای کسب نفوذ در یک منطقه بی ثبات بسیار بهتر عمل می کند."
اکونومیست می نویسد:" مقامات ایران پروایی از اعلام اینکه می خواهند سطح نفوذ منطقه ای خود را گسترش دهند ندارند، تهران می تواند امروز از روی غرور اعلام کند که کنترل سه پایتخت مهم عربی یعنی بغداد، دمشق و بیروت را در دست دارد."
اکونومیست می نویسد: در هفته ای که گذشت صنعا را هم به لیست این سه پایتخت عربی اضافه کنید یعنی جایی که شیعیان زیدی حوثی در روز 20 ژانویه کنترل پایتخت و کاخ ریاست جمهوری را به دست گرفتند. آمریکا و عربستان سعودی بر این گمانند که حوثی ها از سوی ایران حمایت و پشتیبانی می شود، هر چند که این مطلب را به صورت عمومی نمی گویند و در جلسات خصوصی بیان می کنند. (گفتنی است به رغم گزارش اکونومیست روز گذشته سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد شواهدی مبنی بر حمایت ایران از حوثی ها در دست نیست از سوی دیگر جمهوری اسلامی ایران هر گونه حضور نیروی نظامی خود در کشورهای منطقه را رد کرده و تنها اعلام کرده است با تقاضای دولت عراق برای مبارزه با داعش مشاورانی نظامی در عراق دارد.)
به دست گرفتن کنترل پایتخت یمن از سوی حوثی ها همزمان با حمله بالگرد اسراییلی به یک خودروی حامل فرمانده سپاه پاسداران ایران در دیگر نقطه از منطقه یعنی بلندی های جولان در مرز سوریه و اسراییل بود. جایی که در آن ایران از گروه حزب الله لبنان به جد پشتیبانی و حمایت می کند.
اکونومیست می نویسد: افزایش نفوذ ایران در منطقه از زمان پس از حملات 11 سپتامبر و سرنگون کردن دو حکومت طالبان در افغانستان و صدام در عراق با حملات نظامی آمریکا آغاز شد. از آن زمان تا کنون نفوذ منطقه ای ایران روز به روز در حال گسترش بوده است. این نفوذ حتی پس از بهار عربی در کشورهای سنی – عربی منطقه که گمان برده می شد ایران شیعه را در حاشیه قرار دهد، تداوم یافت و متوقف نشد.
اکونومیست با اشاره به نقش ایران در مبارزه با داعش در عراق می نویسد ایران از موثرترین نیروها برای کمک به دولت عراق برای مبارزه با داعش است و قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه ایران که پس از وقایع ماه های اخیر در عراق از او با عنوان "سوپرمن" نیز یاد می کنند نقش بی بدیلی در زمین گیر کردن و جلوگیری از پیشروی این گروه در عراق داشته است.