به گزارش نما به نقل از ایرنا: مقامات شهری پایتخت چین اعلام کردند که به منظور کنترل جمعیت کلانشهر پکن ، تدابیر ویژه ای را در سال 2015 اتخاذ می کنند.
«وانگ آنشون» شهردار پکن روز یکشنبه در سخنانی اعلام کرد: در حالی که این شهر با مشکلاتی از قبیل آلودگی هوا، ترافیک و شلوغی رفت و آمد مواجه است، مقامات این شهر، سعی دارند علاوه بر کنترل رشد جمعیت، صنایع و کارخانجات آلاینده و پرجمعیت را به خارج از پکن انتقال می دهند.
وی که در جمع کارگروه نمایندگان کنگره خلق پکن صحبت می کرد، تاکید کرد که حل مشکل جمعیت یکی از سخت ترین کارها است چرا که این مسئله ارتباط مستقیمی با دیگر مسائل مهم شهری دارد.
روزنامه «چاینا دیلی» در گزارشی اعلام کرد که جمعیت پکن در سال 2014 به 21 میلیون و 520 هزار نفر رسید که از این حیص آن را به پرجمعیت ترین شهر جهان تبدیل کرده است.
بنا بر این گزارش، اگرچه حدود 9 میلیون نفر از جمعیت این شهر را مهاجران تشکیل می دهند اما این رقم نسبت به سال 2013، 1.7 درصد کاهش داشته است.
وانگ در ادامه تاکید کرد که دولت محلی پکن درصدد است برای کنترل جمعیت این شهر از استراتژی های بازار استفاده کند. به این معنا که صنایع و کارخانه های آلاینده و پرجمعیت را به بیرون از شهر انتقال دهد که براساس آن تعداد زیادی از کارگران وابسته به این صنایع نیز مجبور خواهند بود پکن را ترک کنند.
وی افزود: مقامات پکن همچنین به دنبال آن هستند تا با اجرای یک سیستم ارزیابی مانند آنچه در شهر شانگهای وجود دارد، به مهاجران امتیاز داده و بر اساس آن به آنها اجازه اقامت در این شهر را صادر کنند.
به گفته وانگ، قرار است سیاست های کنترل جمعیت در سال 2015 در 16 منطقه و بخش شهر پکن اجرایی شود.
روزنامه چاینا دیلی گزارش داد در این طرح قرار است، بیش از 300 شرکت مرتبط با صنایع آلاینده مانند صنعت مبلمان سازی و فروشگاه های بزرگ شهر از جمله فروشگاه های لباس، به مناطق دیگری منتقل شوند.
نمایندگان کنگره خلق پکن نیز با ابراز نگرانی از روند افزایش جمعیت این شهر، از اقدامات شهرداری پکن برای کنترل رشد بی رویه جمعیت حمایت کردند.
«ژانگ کویشی» نماینده کنگره گفت: «ما نمی توانیم به زور جلوی مهاجرت کارگران را بگیریم اما می توانیم با جابجایی کارخانجات و فروشگاه ها، راه حلی برای معضل افزایش جمعیت بیابیم هر چند که اجرای آن طولانی باشد.»
چاینا دیلی همچنین اعلام کرد: نزدیک به 72 درصد از کارمندان و کارگران در مناطق تجاری شهر سکونت دارند که این مسئله بر افزایش ترافیک و حمل و نقل عمومی نیز تاثیر گذاشته است.
ژانگ تاکید کرد که مقامات شهری پکن باید با ایجاد زیرساخت های مناسب در هر منطقه از سنگینی ترافیک بکاهند.
نگرانی ها از افزایش جمعیت در شهر پکن در حالی مطرح می شود، که دولت چین اخیرا با کنار گذاشتن سیاست تک فرزندی، به زوج های چینی اجازه می دهد تا در صورت داشتن شرایط لازم صاحب دومین فرزند شوند.
اخیرا کمیسیون سلامت و تنظیم خانواده شهرداری پکن از پرکردن فرم ویژه برای داشتن فرزند دوم از سوی بیش از 30 هزار زوج این شهر خبر داده بود.