به گزارش نما به نقل از اقتصاد نیوز، کاهش ۴۰ درصدی تعرفه واردات پوشاک از کشور ترکیه و به تعویق انداختن زمان برگزاری نمایشگاه پوشاک برای ورود تولیدکنندگان ترکیه، باعث شده تا فعالان بازار پوشاک ایرانی نسبت به آینده کاری خود ابراز نگرانی کنند.
تعرفه گمرکی واردات پوشاک ۱۰۰ درصد است که با توجه به این که در گروه کالاهای دهم قرار دارد، شامل سودبازرگانی و مالیات بر ارزش افزوده ۱۰۰ درصدی هم میشود اما این میزان برای واردات پوشاک از کشور ترکیه به این اندازه نیست.
ابوالقاسم شیرازی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک تهران در این زمینه میگوید: باید با دوراندیشی و درایت در زمینه تعرفه ترجیحی با ترکیه عمل کنیم، چون سالهای سال است که دولت با افزایش تعرفه واردات پوشاک قصد حمایت از تولیدات داخلی را دارد ولی در نهایت به این نتیجه رسیدیم که فقط با این کار قاچاق افزایش پیدا کرده است.
وی تاکید میکند: با توجه به واردات بیرویه در این بخش پوشاک، تولیدکنندگان و مصرفکنندگان متضرر شدهاند و از طرفی دولت نیز درآمدی بابت تعرفه گمرکی ندارد چون قاچاقچیان اقدام به واردات غیرقانونی میکنند
تخفیف ۴۰ درصدی دولت برای پوشاک ترک
اما از سوی دیگر دولت ایران برای واردات پوشاک از کشو ترکیه امتیازهایی را در نظر گرفته است. در این مورد دبیر اتحادیه تولیدکنندگان صنایع نساجی با بیان اینکه دولت برای واردات پوشاک ترک، ۴۰ درصد تخفیف در تعرفه در نظر گرفته است گفته است: بر اساس آمار بانک مرکزی، ایرانیان سالانه هشت میلیارد دلار پوشاک مصرف میکنند.
مهدی یکتا متذکر میشود: در سالهای اخیر، صنعت پوشاک ایران رشد نکرده و متاسفانه رکود هم باعث ضربه زدن به این تولیدات شده، این در حالی است که به تازگی تولیدات پوشاک کشورهایی همچون ویتنام، فیلیپین و کامبوج نیز به بازار وارد شده و صادرات پوشاک این کشورها برابر با کل صادرات غیرنفتی ایران است. البته ارتباطات سیاسی و اقتصادی این کشورها با دنیا مناسب بوده و همین سبب شده تا بتواند توجه دنیا را به خود جلب کند.
وی در ادامه اظهار میکند: براساس آمارهای بانک مرکزی، ۸۰ درصد پوشاک مصرفی ایرانیان، وارداتی است، یعنی تولیدکنندگان ایرانی نتوانستهاند بازار چند میلیارد دلاری را که برای آنها وجود دارد، حفظ کنند، این در حالی است که کشوری همچون ترکیه، برای صادرات خود به کشورهای دنیا، برنامهریزی مدون دارد.