۵۰ میلیون نفر شهر نشین هستند/خطر از بین رفتن روستاها

استاد دانشگاه شهید بهشتی گفت: در شرایطی كه شهرنشینی در كشور ترغیب می‌شود، منابع آب روز به روز محدودتر و مدیریت آن سخت تر می‌شود. تعداد شهرها از 350 شهر دهه 40 به 1400 شهر رسیده، اما 80 درصد شهرهای ایجاد شده هنوز روستا است.

به گزارش نما، عباس سعیدی در گفت‌وگو با فارس گفت: در شرایطی که شهرنشینی در کشور ترغیب می‌شود، منابع آب روز به روز محدودتر و مدیریت آن سخت تر می‌شود، به طوری که از 350 شهر دهه 40 به 1400 شهر رسیده ‌است، اما بیش از 80 درصد شهرهای ایجاد شده هم روستا شده و تبدیل به شهر واقعی نشده‌است.

وی با اشاره به اینکه به صورت مصنوعی شهرها ایجاد شده اند اظهار داشت:حداقل سرانه مصرف آب شرب یک شهرنشین حدود 200 لیتر است پس اگر 70 درصد مردم ایران را شهرنشین فرض کنیم، با در نظر گرفتن جمعیت 78 میلیون نفری، بیش از 50 میلیون نفر شهرنشین داریم.

استاد برنامه‌ریزی روستایی از دانشگاه شهید بهشتی گفت: در بخش آب، آمار و ارقام دقیقی وجود ندارد چرا که بسیاری از آمارهای ارایه شده به سال 42 باز می‌گردد پس مدیریت محلی منابع آب را باید از نگاه توسعه‌ای مورد توجه قرار دهیم تا بدانیم سیاست‌های اتخاذ شده چقدر با هم هماهنگ هستند.

*روستاییان برای آبیاری باغچه‌های خود از آب لوله‌کشی استفاده می‌کنند

سعیدی با اشاره به اینکه باید ببینیم طرح‌های هادی چه بلایی سر روستاهای کشور آورده‌است گفت: با اجرای این طرح‌ها، روستاها ماهیت خود را از دست داده‌اند، چرا که روستاییان برای آبیاری باغچه‌های خود از آب لوله‌کشی استفاده می‌کنند.

این استاد برنامه‌ریزی روستایی تاکید کرد: در حال حاضر برخی سفره آبهای زیرزمینی تا 60 متر هم افت کرده‌اند ضمن آنکه به دلیل تفاوت سطح زیر کشت و وجود اراضی چند صد هکتاری در کنار واحدهای زیر یک هکتار همچنین نابرابری‌های برداشت آب، چگونه و با چه امکانی تشکل‌های آب بران را فعال خواهیم کرد.

۱۳۹۳/۱۱/۸

اخبار مرتبط