به گزارش نما ،هنوز جوهر امضای توافق نامه ایران و گروه5+1 مبنی بر عدم تحریم ها علیه جمهوری اسلامی خشک نشده بود، که خبر تحریم های جدید کنگره آمریکا علیه ایران در رسانه ها منتشر شد. البته این روند از هنگام آغاز مذاکرات تاکنون تقریبا شکلی عادی اما مسکوت به خود گرفته است؛ گویا این عادی سازی بی تعهدی ها و تمدید تحریم ها از جانب خارجی ها همراه با سکوت داخلی ها ، جزیی از روند مذاکرات شده است. به طوری که اواخر فروردین ماه امسال نیز، 15 نفر از مسوولین کشورمان در لیست تحریم دولت بریتانیا قرار گرفت، که نام دو تن از نمایندگان خانه ملت به چشم می خورد، اما دستگاه دیپلماسی ما بدون اینکه حتی یک موضع ظریف در قبال این تحریم ها بگیرد، معتقد بود که تحریم جدیدی صورت نگرفته است و سکوت اختیار کرد. همین امر موجب شد تا 195 نمایندگان مجلس در محکومیت این تحریم ها و نقض توافق نامه، بیانیه ای صادر کنند.
اما با این وجود ،هنوز شاهدیم که این روند عادی سازی تحریم ها ادامه دارد؛ به طوری که در تازه ترین تحریم ها، تحریم شرکت ملی نفتکش ایران توسط اتحادیه اروپا مطرح است. این تحریم اعمال شده از جمله تحریم هایی است که به اذعان دادگاه عمومی اتحادیه اروپا، به علت نبود ادله کافی لغو شده بود.
آنچه مسلم است، در دشمنی وعدم تغییر ماهیت غرب و روحیه استکباری آن هیچ شکی نیست، به طوری که اگر درمساله هسته ای نیز به توافق نهایی برسیم؛ آنها با بهانه جویی با طرح مسایل دیگری چون حقوق بشر و مبارزه با تروریسیم .. برعداوت خود پافشاری خواهند کرد، اما آنچه قابل تامل است آن است که آیا دستگاه دیپلماسی ما بار دیگر با رویکرد لبخند در مقابل این بی تعهدی ها و تحریم های جدید در طول مذاکرات عمل خواهند کرد؟! یا در قبال آنها مقابله به مثل خواهند نمود؟! از این روی به سراغ حجت اله خدایی سوری یکی از نمایندگانی که در لیست تحریم های دولت انگلیس است رفته و نظر او را جویا شدیم :
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار نما در رابطه با تحریم کشتی های نفتی اظهار کرد: مطابق توافقات صورت گرفته تا نتیجه نهایی مذاکرات، نباید هیچ گونه تحریمی علیه کشور جمهوری اسلامی صورت پذیرد. در رابطه با کشتی های نفتی نیز متاسفانه علی رغم اینکه رای دادگاه عالی آنها در عدم تحریم کشتی های نفتی بوده، دوباره شاهدیم که اتحادیه اروپا بار دیگر مساله تحریم کشتی های نفتی ما را مطرح کرده است.
وی خاطر نشان کرد: متاسفانه دستگاه دیپلماسی ما در مقابل این تحریم ها حرکت قابل توجهی انجام نداده است. چنانچه دراعلام لیست تحریمی دولت انگلیس هم با توجه به تذکرات مکرر مجلس و درخواست مقابله به مثل ، متاسفانه سکوت اختیار کردند و با بیان توجیهاتی اقدامی انجام ندادند .
سوری ادامه داد: بهر جهت این اقدام اتحادیه اروپا که خلاف رای دادگاه عالی هم است؛ محکوم است که می توانیم بار دیگر شکایت کنیم تا رای دادگاه صادر شود، اما همین پیگیری شکایات پروسه زمانی زیادی را خواهد گرفت، که این قطعا به نفع ما نخواهد بود .