به گزارش نما به نقل از تسنیم، یوسف صادقیان کارشناس ارشد تغذیه اظهار داشت: روغنها وقتی تحت تاثیر حرارت قرار میگیرند، ترکیبات حلقوی در آنها ایجاد میشود که این ترکیبات سرطانزاهستند به همین دلیل است که متخصصان توصیه میکنند که روغن کمتر تحت تاثیر حرارت مستقیم باشد.
به گفته وی اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع در دماهای پایین شروع به واکنشهای شیمیایی میکنند و به همین دلیل است که تاکید میشود روغن حرارت مستقیم نبیند و منظور سرخ کردن است.
این کارشناس ارشد تغذیه ادامه داد: خیلی مواقع افراد مشاهده کردهاند که وقتی روغن زیتون در یخچال قرار میدهند، منجمد میشود و باید گفت که اگر فرایند یخ زدن تدریجی باشد اشکال کمتری ایجاد میکند.
صادقیان افزود: باید توجه داشت که روغن یخ زده زیتون باید به تدریج آب شود چرا که روغن دو فاز شده است و اسیدهای چرب اشباع یعنی همان تریگیلیسیریدها بر آن سه اسید چرب قرار میگیرد و بستگی دارد اگر سه تا اسید چرب غیر اشباع روی آن قرار گیرند، روغن دایماً حالت مایع دارد.
وی بیان داشت: نقطه انجماد یا ذوب را تعداد اسیدهای چرب اشباع یا غیر اشباع تعیین میکنند. وقتی که روغن زیتون را در محیط یخچال قرار میدهید، معمولا روغن دو فاز میشود. آنهایی که در واقع سه اسید چربشان جامد است و طول اسید چربشان هم بلند است، جامد میشوند و بقیه همانگونه میمانند و در نتیجه روغن شما دیگر همگن نیست.
این کارشناس ارشد تغذیه اضافه کرد: زمانی که افراد بخواهند از روغن زیتونی که در محیط یخچال کمی حالت انجماد به خود گرفته استفاده کنند باید آن را تکان دهند که روغن فاز مایع و جامد آن با هم مخلوط شود یا به اصلاح همگن شود. با گرم شدن، طعم و بوی روغن زیتون کاهش پیدا کرده و باعث بی ثباتی و ناپایداری روغن میشود که همین مسئله موجب بروز بیماریهای قلبی میشود.