چرا خواب ترسناك می‌بینیم

یك روانپزشك گفت: خوابهای نگران‌كننده ناشی از اضطراب، افسردگی و وسواس است كه می‌تواند فرد را دچار مشكلات قلبی و عروقی كند، همچنین مصرف شام سبك، دوغ كم‌نمك، ماست كم‌چرب، گل گاوزبان و چای سبز در داشتن خوابی آرام موثر است.

به گزارش نما ، علی باغبانیان در پاسخ به سؤال یکی از شهروندان درباره سرگیجه شدید، دیدن خوابهای عجیب و برخاستن از خواب با ترس، به فارس اظهار داشت: تشخیص، درمان و پیشگیری از اختلالات خواب، با روانپزشکان است و طبق آخرین تعریف راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، بیش از 80 نوع اختلال خواب وجود دارد که مورد مطرح‌شده، یکی از این اختلالات را تشکیل می‌دهد.

*خوابهای ترسناک ناشی از افسردگی و اضطراب است

وی افزود: معمولاً خوابهای نگران‌کننده ناشی از اضطراب، افسردگی، وسواس و جسمی‌سازی است. چنانچه خواب نگران‌کننده با محتوایی مانند مردن، جنازه و آمبولانس همراه باشد، نشان‌دهنده ابتلای فرد به اختلال افسردگی است و افتادن از بلندی و دنبال شدن توسط حیوانات وحشی نیز بیان‌کننده وجود اضطراب در فرد است.

این متخصص حوزه بهداشت روان ادامه داد: بیش از 90 درصد خوابهای ترسناک ناشی از اضطراب و افسردگی و 10 درصد نیز مربوط به مشکلات تیروئید، مغزی، بیماری‌های جسمی، تنفسی، تومور و عفونت مغزی و غدد است.

باغبانیان گفت: برای درمان اختلالات خواب، اول باید علت بروز خوابهای نگران‌کننده مشخص شود، مصرف داروها زیر نظر پزشک، تأثیر بسزایی در درمان این اختلالات خواهد داشت.

*عوارض خوابهای ترسناک

این روانپزشک با بیان اینکه خوابهای ترسناک می‌تواند فرد را دچار عوارضی در شبانه روز کند، اظهار داشت: فردی که خوابهای نگران‌کننده و ترسناک می‌بیند، دچار تپش و افزایش ضربان قلب، تنفس و فشار خون خواهد شد که احتمال بروز اختلالات قلبی، عروقی و گوارشی را در او افزایش می‌دهد، همچنین این افراد به دلیل بیدار شدن طی شب، در طول روز خسته هستند و در عملکرد شغلی و اجتماعی آنها اختلال ایجاد خواهد شد.

وی افزود: همچنین نگرانی ناشی از دیدن خوابهای ترسناک موجب می‌شود که فرد از خوابیدن بترسد که این نیز بر شدت اختلال می‌افزاید.

*برای داشتن خوابی آرام شام سبک بخورید

این متخصص حوزه بهداشت روان با توصیه نسبت به رعایت بهداشت خواب، گفت: برای داشتن خوابی آرام بهتر است فاصله غذا و آب بیشتر باشد و فرد بلافاصله بعد از صرف شام نخوابد، همچنین مصرف شام سبک می‌تواند از اختلال خواب جلوگیری کند.

*مصرف دوغ کم‌نمک، ماست کم‌چرب، گل گاوزبان و چای سبز را فراموش نکنید

وی افزود: استرس‌های روزمره می‌تواند خواب فرد را با مشکل همراه کند. توصیه می‌شود افراد قبل از خواب، به فعالیت‌هایی مانند شنیدن موسیقی ملایم مانند صدای آبشار، خواندن قرآن و دیدن تصاویر دلنشین بپردازند، همچنین مصرف یک لیوان دوغ کم‌نمک یا ماست تازه کم‌چرب، گل‌گاو‌زبان و چای سبز می‌تواند در کاهش استرس و افزایش خواب بدون محتوای ترسناک مؤثر باشد.

*داروهای خواب‌آور فرد را وابسته می‌کند

این روانپزشک با تأکید بر پرهیز از مصرف قرص‌های خواب‌آور اظهار داشت: داروهای خواب‌آور برای درمان بی‌خوابی توصیه نمی‌شود، زیرا می‌تواند فرد را وابسته کند.

وی خاطرنشان کرد: افرادی که خوابهای وحشتناک می‌بینند، چنانچه در مرحله یک و دو با حرکات سریع چشم از خواب بیدار شوند، می‌توانند محتوای خواب خود را به یاد بیاورند، اما چنانچه خواب در مراحل سه و چهار رخ دهد، به دلیل عمیق بودن آن در این مراحل، به خاطر آورده نمی‌شود و فرد به سختی از خواب بیدار می‌شود.

۱۳۹۴/۱/۱۸

اخبار مرتبط