به گزارش واحد مرکزی خبر ، در این مراسم ( درشامگاه پنجشنبه)، حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای حادثه هفتم تیر را نقطه عطفی در انقلاب که مرحله ای را به مرحله دیگر با جهش بلندی متصل نمود، ذکر کرد و گفت: این واقعه انقلاب را از موانعی بزرگ و مرحله ای که در چمبره دشمنان گوناگون گرفتار شده بود، انقلاب را در آن مقطع نجات داد و بیمه کرد و در مرحله بالاتر و مستحکم تری قرار داد.
وی افزود: این خونها همچنان می جوشد و پایه های انقلاب و ریشه های انقلاب محکم تر و استوارتر می شود.
محسنی اژه ای به شرایط زمانی بروز این فاجعه اشاره کرد و گفت: برملا شدن چهره پیچیده نفاق و رو شدن دست کسانی که به نام اسلام و انقلاب با دشمنان قسم خورده اسلام و انقلاب دست در یک کاسه داشتند چه با شوروی آن زمان و چه با امریکا و استکبار از ثمرات خون شهدای هفتم تیر بود افرادی که خود را به عنوان جریانی انقلابی و مذهبی نشان می دادند.
وی افزود: در آن زمان کار به جایی رسیده بود که سخن گفتن و عمل کردن به تنهایی جوابگو نبود و باید برای برملا کردن این چهره پیچیده نفاق این بار خون عزیزترین های کشور در این مسیر ریخته شود.
محسنی اژه ای تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب، دشمن کودتاهای پی در پی را برنامه و اجرا داشت، جنگ های داخلی را در بسیاری از استانها مرزی و حتی به تدریج در بسیاری استانها و شهرهای داخل کشور گسترش داده بود و جنگهای خونین شهری به راه انداخت و علاوه بر آن یکایک عناصر موثر در انقلاب را شناسایی و در مقام حذف آنها چه از نظر ترور شخصیت و چه از نظر ترور جسمی برآمدند.
دادستان کل کشور در ادامه گفت: دشمنان یک جنگ تمام عیار داخلی و یک جنگ تمام عیار خارجی را بر مردم تحمیل کردند ستون پنجم هم آنچنان بر شایعات و فضای مسمومی که از ناحیه شیاطین القا می شد، آنها را در جامعه پراکنده می کردند که می رفت امر را برای برخی نیروهای بعد از انقلاب هم مشتبه کند.
وی افزود: کار به جایی رسیده بود که نسبت به شخصیت های تراز اول کشور فضایی ایجاد شده بود که مثلا شهید بهشتی ها مورد حجمه سنگین برخی نیروهای داخل خود نظام قرار گرفته بودند.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای حادثه هفتم تیر را فرقان و شاخصی برای تمیز حق و باطل خواند و گفت: برای جدا کردن صف های به هم تنیده حق و باطل که برای بسیاری تشخیص مرزها مشکل شده بود این خونها لازم بود.
وی در ادامه به برخی ویژگی های شخصیتی شهید بهشتی از جمله فرهنگ سازی و آگاه سازی نسل جوان حوزوی و دانشگاهی و نیز تاسیس مدرسه اشاره کرد و گفت: وی از همان ابتدا اقدام به کادرسازی کرد و گروهی از کسانی که همینجا به شهادت رسیدند و نیز کسانی که اقدام به ساخت بنای یادمان این شهیدان کردند و آن را اداره می کنند ببینید چند نفرشان از دست پروردگان مستقیم ایشان بودند.
وی افزود: بسیاری از برنامه های پایه گذاری شده شهید بهشتی در قوه قضائیه در کنار نقش بسیار بزرگ و موثر وی در تدوین قانون اساسی هنوز مورد اتکاست.