به گزارش نما به نقل از فارس، علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در جمع اعضای شورای معاونین حوزه ستادی و ادارات آموزش و پرورش شهرستانها و مناطق استان گیلان اظهار داشت: اجرای سند تحول، یک تکلیف جدی است و به خصوص در ادامه سال جاری و برنامه ششم توسعه باید بدانیم که سند تحول مبنای تدوین برنامه ششم است.
وی با بیان اینکه شاخصهای رتبهبندی معلمان متناسب با وظیفه معلمی و مهارتهای حرفهای آنان تعیین میشود، گفت: رتبهبندی حق معلمان است؛ معلمی که بیشتر تلاش میکند، رتبه بالاتری می گیرد و رتبه بالاتر، حقوق بالاتر را میطلبد لذا این مسئله در واقع اجرای عدالت اداری در بین معلمان است.
* اجرای پایه ششم بدون وجود 48 هزار نیروی انسانی
فانی با بیان اینکه راهبرد دولت یازدهم، ارتقای کیفیت آموزش و پرورش است، ادامه داد: با توجه به کاهش جمعیت دانشآموزی به 13 میلیون نفر باید از امکانات، اعتبارات و تجهیزات در راستای ارتقای کیفیت استفاده شود.
وی با تأکید بر اینکه اجرای سند تحول یک تکلیف جدی در آموزش و پرورش است، افزود: یکی از اقدامات خوب سال 93، تدوین نقشه راه سند تحول است که به زودی در اختیار استانها قرار میگیرد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اجرای پایه ششم بدون وجود 48 هزار نیروی انسانی لازم برای اجرا، خاطرنشان کرد: تا پیش از زمانی که نیاز فراهم نشود، نباید وارد اجرای یک فعالیت شد و نقشه راه، پیش نیازهای اجرای سند تحول را نشان میدهد.
وی افزود: پنج سیاست ساماندهی نیروی انسانی، توسعه مشارکت مردمی، تمرکز زدایی، تقویت و ارتقای مدیریت آموزشگاهی و عملیاتی کردن بودجه را در مدیریت آموزش و پرورش اعلام کردیم که اجرای آن برکات بسیاری داشت.
* از محل ساماندهی بیش از یک هزار میلیارد تومان صرفهجویی کردیم
فانی متذکر شد: پارسال در بخش ساماندهی نیروی انسانی، دستاورد بالایی داشتیم و از محل ساماندهی بیش از یک هزار میلیارد تومان صرفه جویی کردیم که اگر این مهم انجام نمیشد، اول مهر با مشکلات جدی مواجه میشدیم.
وی استفاده از مشارکت مردمی دانشآموزان، معلمان، اولیای دانشآموزان و شورای معلمان را بسیار ضروری خواند.
فانی با اشاره به وجود 105 هزار مدرسه در کشور گفت: روشهای مدیریتی ما مثل زمانی است که تنها 20 مدرسه در کشور وجود داشت و این، باید تغییر کند.
وی تأکید کرد: استفاده از توان مردم در اداره مدرسه، ضرورتی اجتناب ناپذیر است و باید تمرکززدایی را جدی بگیریم چرا که تمرکز، موجب از بین رفتن خلاقیت و نوآوری میشود.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به وجود یک میلیون فرهنگی در کشور تأکید کرد که باید از توان و خلاقیت این افراد به صورت صحیح و اصولی استفاده شود.
فانی همچنین تقویت و ارتقای مدیریت آموزشگاهی و عملیاتی کردن بودجه بر اساس تصمیم خود استانها را الزامی خواند.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه دولت تدبیر و امید طی 20 ماه فعالیت خود، موفقیتهای مهمی داشته است، گفت: احساس امنیت در حوزه فرهنگی از دستاوردهای مهم دولت طی این مدت بوده است.
وی افزود: دولت در این مدت در زمینه ثبات و آرامش بین مردم، در عرصه داخلی موفقیتهای چشمگیری داشته است.
فانی با اشاره به دستاوردهای دولت در عرصه اقتصادی گفت: با توجه به برنامههای انجام گرفته در حوزه اقتصادی کشور، به ثبات نسبی و خوبی رسیدهایم.
وی با بیان اینکه دولت در حالی فعالیت خود را آغاز کرده بود که تورم بیش از 40 درصدی را در کشور شاهد بودیم، ادامه داد: هم اکنون نرخ تورم به زیر 15 درصد کاهش یافته است.
وزیر آموزش و پرورش، خروج از رکود اقتصادی را از اهداف مهم دولت عنوان کرد و افزود: خوشبختانه در این مدت رشد اقتصادی خوبی را در کشور داشتهایم که با توجه به برنامهریزیهای انجام گرفته، پیش بینی میشود تا پایان سال، رشد اقتصادی در کشور 3 تا 4 درصد افزایش داشته باشد.
وی با اشاره به دستاوردهای دولت در عرصه سیاسی گفت: با توجه به تدبیر دولت، امروز روحیه اسلام هراسی در جهان کاهش یافته و ایران هم اکنون به عنوان امن ترین و مطمئن ترین کشور منطقه مطرح است.
فانی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید در بخشهای بهداشت و درمان و دیگر بخشها، اقدامات و دستاوردهای خوبی داشته است، اظهار کرد: در آغاز سال 94 ، کشور ما به موفقیت های بسیار مهمی دست یافته است.
وی با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان سال دولت و مردم، همدلی و همزبانی یادآور شد: نامگذاری امسال با این شعار، هدیه بزرگی است که رهبر معظم انقلاب در آغاز سال به دولتمردان اهدا کردند.
وزیر آموزش و پرورش گفت: اگر با مردم شفاف و صادق باشیم، بدون تردید میتوانیم اعتماد آنان را جلب کنیم که این جلب رضایت، زمینهساز همدلی و هم زبانی بین ملت و دولت خواهد بود.