93 درصد از واردات كشور از مرز دریایی صورت می‌پذیرد

معاون هماهنگ كننده نداجا گفت: در ایران 54 درصد مرز خشكی، 31 درصد مرز دریایی و 16 درصد مرز رودخانه‌ای داریم و 93 درصد از واردات كشور از مرز دریایی و 7 درصد دیگر از مرزهای خشكی و رودخانه‌ای هستند.

به گزارش نما، امیر دریادار پیمان جعفری‌طهرانی صبح امروز در جشن ملی روز خلیج فارس که در تالار فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، در سخنانی اظهار داشت: روز خلیج فارس یادآور مبارزه غیور مردان ایرانی در مقابل استکبار است که سبب خروج نیروهای استکباری از آب و خاک میهن شد.

معاون هماهنگ‌کننده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی با تاکید براینکه اجازه هیچ‌گونه گستاخی از سوی دشمن به کشور نمی‌دهیم، افزود: یکی از وظایف ما دفاع از نام خلیج فارس است.

جعفری‌تهرانی تصریح کرد: در سال 1383 همایش کشورهای حاشیه اقیانوس هند که در استرالیا برگزار شده بود یکی از سخنرانان سناتور کشور میزبان بود که از واژه جعلی به جای فارس استفاده کرد و بلافاصله اعتراض کتبی و شفاهی خود را اعلام کردیم و وی رسماً از اشتباهی که مرتکب شده بود عذرخواهی کرد.

وی تأکید کرد: حتی سخنران بعدی این مراسم 3 بار از واژه خلیج فارس استفاده کرد و این نشان می‌دهد که اگر از حق خود دفاع کنیم، هیچکس نمی‌تواند گستاخی کند و کشور ما دارای یک اقتدار دریایی است.

معاون هماهنگ‌کننده نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران با تأکید براینکه ایران در دوران‌های مختلف تاریخ دارای اقتدار دریای بوده، خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین آثار به‌جامانده در دوران داریوش در مصر بود و آن آبراهی است که رود نیل را به دریای سرخ پیوند داد و مسیر آن از کانل سوئز تا رود نیل بود و در دوران افشاریه و زندیه هم دارای اقتدار دریایی بودیم، اما در سایر موارد ضعف‌هایی داشتیم.

جعفری‌تهرانی گفت: در تاریخ درگیری‌هایی با استعمارگران پرتغالی و اسپانیایی داشتیم و بدترین دوران اقتدار دریایی‌یمان بود.

وی افزود: مقام معظم رهبری در مراسم الحاق ناوشکن جماران که اولین ناوشکن بومی بود فرمودند که در طول تاریخ استکبارگران بهاین آب و خاک جسارت کردند و هرروز بخشی از این خاک را از کشور جدا می‌کردند و در کمال پررویی بازهم مدعی هستند.

معاون هماهنگ‌کننده نداجا بیان کرد: یکی از مهم‌ترین مشکلات کنونی بیکاری جوانان است و تلاش ما اشتغال و به‌کارگیری متخصصان و توامندان این عرصه است.

جعفری‌تهرانی تصریح کرد: در ایران 54 درصد مرز خشکی، 31 درصد مرز دریایی و 16 درصد مرز رودخانه‌ای داریم و 93 درصد از واردات کشور از مرز دریایی و 7 درصد دیگر از مرزهای خشکی و رودخانه‌ای هستند.

وی تأکید کرد: باتوجه به اهمیت دریا نیازمند نیازمند اجرای قوانینی در این خصوص هستیم و 12 مایل پس از خشکی مرز آبی‌است و تا 12 میل دیگر نیز منطقه نظارتی‌یمان است.

معاون هماهنگ‌کننده نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: به فرموده مقام معظم رهبری کشور ما یک کشور دریایی است و باید به شش مؤلفه موقعیت جغرافیایی، جمعیت، خط مشی، مشخصات فیزیکی، وضعیت دریایی سرزمینی و حمل و نقل آبی توجه کنیم.

جعفری‌تهرانی با اشاره بر اینکه بیشترین سهم حمل و نقل در منطقه هرمز است، گفت: 60 ذخیار نفتی دنیا و 45 درصد دیگر گازی دنیا در منطقه خلیج غارس قرار گرفته و پیش‌بینی شده که در سال 2015 این تقاضاها افزایش یابد و اهمیت این منطقه بیشتر نمود پیدا می‌کند.

وی افزود: حوزه ژئوپلیتیک دریای مکران (عمان) و اقیانوس هند دارای اهمیت بسیار زیادی برای ما بوده به طوری که به سادگی جابه‌جایی‌ها می‌تواند از ایران به سواحل مکران بیفتد و دریای مکران (عمان) نیز مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بوده و به نیروی دریایی باید به چشم یک نیروی راهبردی نگاه شود و این نیرو می‌تواند مانند وزارت امور خارجه در موضوعات برون‌مرزی نقش خود را به خوبی ایفا کند.

معاون هماهنگ‌کننده نداجا بیان کرد: ناوگروه سی‌وچهارم را به خلیج عدن در جنوب یمن اعزام کردیم و ناوگروه‌های 12، 18، 24 و 33 نیز به کشورهای منطقه اعزام شدند و به فرموده مقام معظم رهبری این حضورهای درخشان سبب هراسان شدن دشمن شده و ایران به دنبال تجاوز آبی نبوده و نیست و تنها می‌خواهد که از حق خود دفاع کند و در سطح منطقه و دنیا بسیار نقش‌آفرین ظاهر شده‌ایم.

جعفری‌تهرانی با اشاره وسعت 1.8 برابری دریای خزر نسبت به خلیج فارس، تصریح کرد: دریای خزر با 5 کشور همسایه است و ذخایر منابع فسیلی و نفتی را در این منطقه داریم که اهمیت این دریا را که در شمال کشورمان واقع شده بیش از گذشته به ما نشان می‌دهد.

وی تأکید کرد: حضور نیروی دریایی در مناطق آبی دریای عمان همراه با ارائه خدمات پزشکی و آموزشی در این نقاط از کشورمان شده و به فرموده مقام معظم رهبری ساخت مدرسه توسط بنیاد برکت در دستورکار قرار گرفته است.

معاون هماهنگ‌کننده نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه دریا برای کشور فرصتی بزرگ در مسیر پیشرفت ملی است، خاطرنشان کرد: با داشتن اقتدار می‌توانیم به این مهم دست یابیم و اقتدار شامل «اقتدار نظامی، توان تجاری و زیرساخت‌های مورد نیاز» بوده و اگر می‌خواهیم که قدرتی دریایی داشته باشیم باید همزمان این مراحل را طی کنیم و تا توسعه زیرساخت‌ها و فرهنگ دریایی رسوخ پیدا نکند، نمی‌توانیم به یک قدرت دریایی تبدیل شویم.

جعفری‌تهرانی گفت: به فرموده مقام معظم رهبری یکی از بهترین راه‌ها برای رسیدن به قدرت دریایی ورود این موضوع در کتاب‌های درسی است و آموزش و پرورش به عنوان نهاد مرتبط با این حوزه، باید تدبیری جدی در این خصوص بیندیشد.

۱۳۹۴/۲/۸

اخبار مرتبط