به گزارش مهر، بک عضو کمیسیون امنیت ملی اعلام کرد طرحی درکمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تهیه شده که بر جلوگیری از تردد نفتکشهایی که به کشورهای تحریمکننده ایران، نفت حمل میکنند، از تنگه هرمز تأکید دارد.
نماینده مردم خرم آباد و دوره در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این طرح در پاسخ به تحریمهای نفتی اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی ایران تدوین شده است.
وی با بیان اینکه طرح مسدود کردن تنگه هرمز دارای یک ماده واحده است، تأکید کرد: مطابق این ماده واحده دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است تا بر اساس حق حاکمیت خود از عبور نفتکشهایی که به کشورهای تحریمکننده ایران، نفت حمل میکنند، جلوگیری کند.
آقامحمدی تصریح کرد: این طرح دارای قید ۲ فوریت بوده و تا پایان روزیکشنبه (۱۱ تیر) به امضای ۱۰۰ نفر از نمایندگان مجلس رسید.
وی هدف از تهیه این طرح را پاسخ به تحریم های ظالمانه نفتی غرب علیه ایران خواند و گفت: وقتی آنها ناجوانمردانه و با رفتار ظالمانه دست به تحریم نفتی علیه ایران میزنند، اعمال حق حاکمیت در آبهای داخلی و ساحلی ایران، حداقل اقدام است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، یادآور شد: این طرح به زودی به صحن علنی مجلس می آید.
حقوق بین الملل چه می گوید؟
به گزارش جهان، در «ماده 14» از كنوانسيون بين المللي 1958 ژنو آمده است «كشتي هاي تمامي كشورها اعم از كشورهاي ساحلي يا غير آن مي توانند از حق عبور و مرور بي ضرر برخوردار باشند» و در بند 4 از همان كنوانسيون تصريح شده «عبور و مرور كشتي ها تا جايي بي ضرر تلقي مي شود كه به آرامش، نظم يا امنيت كشور ساحلي آسيب نرساند» و در بند يك از ماده 16 آمده است «كشور ساحلي مي تواند اقدامات لازم را براي جلوگيري از عبور و مروري كه بي ضرر تشخيص نمي دهد، به عمل آورد» و ...
تحریم کنندگان ایران تاکنون گوش خود را بر روی سخنان صادقانه و احترام آمیز جمهوری اسلامی بسته اند اما بی شک ملت ایران با استفاده از این حق مسلم خود می تواند به غرب صهیونی بفهماند زورگویی و رویکرد قلدرمابانه نتایج تلخی برای آنان و حتی کل جهان به دنبال خواهد داشت.
بر این اساس و با توجه به قدرت نظامی جمهوری اسلامی برای تسلط کامل و کنترل تنگه استراتژیک هرمز به نظر می رسد که بستن این تنگه به روی نفکتش هایی که به مقصد اروپای بحران زده و آمریکا در حرکتند، بهترین و منطقی ترین پاسخ به رویکرد خصمانه آنان است؛ رویکردی که با وجود مدارای طولانی مدت ایران هرگز اصلاح نشده است.
از این رو اکنون نگاه های نگران بخش عظیمی از صنعت دنیا به دست ایران است که آیا تنگه هرمز را بر اروپا و آمریکا تنگ خواهد کرد؟!