به گزارش نما، مختار کرمی در گفتوگو با فارس با اشاره به سه معضل اجتماعی فقر، نابودی محیط زیست و تهدیدات هستهای که عموم مردم جهان را تهدید میکند، اظهار کرد: استفاده از مواد مخدر و روانگردانها چهارمین عامل خطرآفرین برای انسان محسوب میشود.
وی بیان کرد: سود بالایی که مواد مخدر در کنار صنعت اسلحهسازی، نفت و توریسم دارد، انگیزه بیشتری برای قاچاقچیان بینالمللی و جهانی ایجاد کرده تا عموم مردم را با یک تهدید جدی روبهرو کند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قزوین عنوان کرد: کشور افغانستان و پاکستان به دلایل مختلف استکباری که از سوی نظام سلطه حمایت و مدیریت میشود جزو تولیدکنندگان اصلی مواد مخدر هستند و همسایگی این دو کشور با جمهوری اسلامی ایران موجب بروز خطراتی در زمینه امنیت اجتماعی کشور شده است.
کرمی مواد مخدر را یک زلزله خاموش و جنگ بدون مرز دانسته و اضافه کرد: مقابله با این معضل اجتماعی نیاز به یک همکاری و برنامهریزی جامع دارد تا هر یک از مردم و مسئولان با آگاهی از شرایط اجتماعی بتواند بخشی از فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی مورد نیاز جامعه را انجام دهد.
وی تصریح کرد: یکی از نکاتی که در خصوص مواد مخدر اهمیت دارد موضوع مبارزه و مقابله سخت است که در این خصوص اقدامات گستردهای از سوی مسئولان این عرصههای صورت گرفته است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قزوین اضافه کرد: وجود شهدای متعدد در مرزهای شناخته شده و در راستای فعالیتهای مبارزه با مواد مخدر، بخشی از این امور بوده که بیانگر توجه مسئولان برای ارتقای توان اجتماعی و کاهش آسیبهای مواد مخدر است.
این مسئول با اشاره به منویات مقام معظم رهبری و رویکرد دولت یازدهم برای انجام و توسعه فعالیتهای اجتماعی در خصوص مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: انجام اقدامات اجتماعی در عرصههای کوچک و بزرگ جامعه اعم از شهرها و روستاهای حاشیه شهر اهمیت دارد و نباید از هیچ کدام از آنها غافل شد.
وی یادآور شد: امروزه مواد مخدر به عنوان بزرگترین منکر در جامعه مطرح است؛ چرا که میتواند معضلات و نکات سوء اخلاقی بسیاری همراه خود داشته باشد که گروههای مختلف سنی جامعه را به سوی انحراف میکشاند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قزوین خاطرنشان کرد: موضوعاتی مانند طلاق، رفتارهای ناهنجار اجتماعی، خشونت و بسیاری دیگر از معضلات اجتماعی، در برخی موارد میتواند ریشه در اعتیاد داشته باشد که مقابله با این معضلات توجه بیش از پیش مسئولان را میطلبد.
کرمی مطرح کرد: بروز مشکلات مواد مخدر در جامعه، گریبان عموم مردم جامعه را در بر میگیرد؛ هر فرد در جامعه مسئولیتی دارد که لازم است به درستی با آن مقابله شود.
این مسئول تأکید کرد: بخشداران، شهرداران، اعضای شورای اسلامی شهر، ائمه جماعات، فعالان فرهنگی و سایر مسئولان دستگاههای دولتی مرتبط با امر اعتیاد و مواد مخدر باید با هدف ارتقای سلامت جامعه در راستای کاهش و حذف گرایش افراد به این معضل اجتماعی تلاش کنند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قزوین ادامه داد: قشرهای مختلف مردم نیز لازم است به عنوان بخشی از این جامعه نقش کوچکی را ایفا کنند تا علاوه بر تأمین سلامت خانواده خود، زمینه گسترش و ارتقای امنیت در سطح جامعه را فراهم کنند.
وی بیان کرد: خانوادهها نیز نقش مهم و غیر قابل انکاری در آگاه ساختن فرزندان خود در این عرصه دارند؛ زیرا مواد مخدر گروههای مختلف سنی را تهدید میکند و نباید تنها به یک قشر خاص توجه کرد.
کرمی افزود: توجه و برنامهریزی برای گروههای سنی مختلف میتواند یک سلامت پایداری اجتماعی را به همراه داشته باشد.