لاوروف:ایران نباید تأسیسات نظامی خود را باز بگذارد

وزیر خارجه روسیه اعلام كرد كه اگر به مفاد تفاهم هسته‌ای لوزان عمل شود، احتمالاً‌ ایران و ۱+۵ تا مهلت ۳۰ ژوئن به توافق جامع هسته‌ای می‌رسند.

به گزارش نما به نقل از فارس، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه در مصاحبه با شبکه «بلومبرگ» اعلام کرد که اگر به مفاد تفاهم هسته‌ای لوزان عمل شود، احتمالاً‌ ایران و 1+5 تا مهلت 30 ژوئن به توافق جامع هسته‌ای می‌رسند.

وزیر خارجه روسیه در ادامه اظهارات خود با اشاره به تأکیدات گروه 1+5 در خصوص بازدید از تأسیسات نظامی ایران گفت: ایران به واسطه نگرانی‌های امنیتی نباید تمامی تأسیسات نظامی خود را برای بازرسی‌های بین‌المللی باز بگذارد.

وی همچنین در بخشی از مصاحبه خود به راهبرد «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا برای مقابله با تکفیری‌های «داعش» اشاره کرد و گفت که ائتلاف بین‌المللی تحت رهبری آمریکا علیه داعش «یک اشتباه بد» بود.

وی به شبکه تلویزیونی بلومبرگ گفت: متأسفانه وقتی آمریکایی‌ها اعلام جنگ صلیبی علیه داعش در عراق و سوریه کردند، هرگز به شورای امنیت مراجعه نکردند. آنها فقط اعلام ائتلاف کردند و اعلام کردند که دولت عراق به آنها اجازه داده است.

وی ادامه داد: من معتقدم که این یک اشتباه بود. من فکر می‌کنم تنها یک عقده روحی داشتن از شخصیت اسد، هیچ دلیل خوبی برای مقابله با تروریسم با خود به همراه نمی‌آورد.

وزیر خارجه روسیه تأکید کرد که مسکو مخالف اقدامات ائتلاف بین‌المللی علیه داعش نیست اما بمباران مناطق تحت کنترل تکفیری‌های داعش در سوریه بدون تأیید مقامات دمشق، یک اشتباه است.

وی در اینباره گفت: ما علیه آنچه که ائتلاف انجام می‌دهد، نیستیم زیرا آنها تلاش می‌کنند ترویست‌ها را تضعیف کنند اما ما خیلی قبل‌تر از به وجود آمدن ائتلاف بین‌المللی، در مبارزه علیه داعش شرکت داشتیم.

لاوروف ادامه داد که تکفیری‌ها احتمالاً به مکان‌های دورتر از عراق و سوریه نقل مکان می‌کنند و تأکید کرد شورای امنیت می‌بایست اقداماتی را برای پی بردن به اینکه چه کسی نفت را از تکفیری های داعش خریداری می‌کند، صورت دهد.

وی ادامه داد: آنهایی که بازیگران بیرونی به حساب می آیند باید بدانند که چه تهدیدی بزرگ‌تر است: شخصیت رئیس‌جمهور سوریه یا داعش و گروههای مشابه.

طبق این گزارش، منظور وزیر خارجه روسیه از بازیگران بیرونی آمریکا و مقامات اتحادیه اروپا هستند.

لاوروف تأکید کرد مسکو در اختیار دولت عراق سلاح قرار داده بود و ادامه داد: آمریکا حاضر نشد به واسطه برخی شرایطی که مقامات عراقی باید اجرا می‌کردند، به دولت عراق سلاح دهد. همه می‌دانند و به صورت آشکارا اعتراف می‌کنند که حملات هوایی صرف کاری از پیش نمی‌برد.

۱۳۹۴/۳/۱۳

اخبار مرتبط