در زمانی که دشمنیهای غرب با جمهوری اسلامی ایران به اوج خود رسیده، هالیوود نیز بیکار ننشسته و هماکنون به طور همزمان در حال ساخت چند پروژه ضد ایرانی است.
در حالی که در گذشته دشمنان با توپ و تانک به مبارزه با هم میرفتند، امروزه در عصر ارتباطات، رسانه بالاخص سینما و تلویزیون به ابزاری نرم برای رسیدن به اهداف دشمنستیزانه تبدیل شده است.
کشور آمریکا نیز به عنوان کشوری که پیشرفتهترین ابزارهای ساخت فیلم را در اختیار دارد، برای رسیدن به اهداف جنگطلبانه خود، تاکنون کمکهای بسیاری از این تکنولوژیها گرفته؛ آنچنانکه اخیرا حداقل سه پروژه سینمایی و تلویزیونی علیه جمهوری اسلامی ایران در آمریکا در دست ساخت است.
* فیلم سینمایی «آرگو» (سفینه) با موضوع تسخیر لانه جاسوسی
فیلم «آرگو» به کارگردانی «بنافلک» محصول کمپانی صهیونیستی «برادران وارنر» است که فیلم ضد ایرانی «300» را در کارنامه کاری خود دارد.
از یک سال پیش خبرهایی مبنی بر ساخت فیلمی جدید تحت عنوان «آرگو» (سفینه) به کارگردانی «بنافلک» منتشر شد که به دلیل موضوع آن که روایتی تاریخی از واقعه تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در تهران بود، جنجال زیادی به پا کرد و بسیاری منتظرند تا ببیند آنچه که بر پرده میرود مرور گوشهای از تاریخ فراموشناشدنی ایران است یا تحریف این تاریخ؟
بنافلک سازنده فیلم ضد ایرانی آرگو
شاید برای قضاوت درباره این فیلم، بهتر باشد که تا 14 اکتبر (12 مهر) صبر کنیم.
فیلم سینمایی «آرگو» درباره وقایع گروگانگیری سال ١٩٧٩ در کنسولگری ایالات متحده آمریکا در تهران با بازی و کارگردانی «بنافلک» است که پیش از این فیلم «شهر»، نامزد جایزه اسکار، از او به نمایش درآمده است.
صحنهای از فیلم آرگو
بنافلک در نقش تونی مندز در فیلم آرگو
این فیلم در واشنگتن، لسآنجلس، ترکیه (استانبول) جلوی دوربین رفته و بازیگرانی چون «آلن آرکین»، «جان گودمن» و «برایان کرنستون» در آن ایفای نقش کردهاند؛ البته بازیگران آماتور ایرانی و یکی از بازیگران ایرانی یک سریال معروف تلویزیونی نیز در این فیلم حضور دارند.
مدتها پیش از شروع ساخت فیلم «آرگو»، دستاندرکاران این فیلم از جمله خود بنافلک، از نزدیک با آژانسهای ویژه برای یافتن بازیگران ایرانی مناسب نقشهای مختلف این فیلم همکاری داشتهاند.
پروسه یافتن بازیگران ایرانی، با تبلیغات وسیع در نشریات و رسانههای فارسیزبان ایرانی لسآنجلس ادامه یافت که در این میان عدهای زیادی نیز برای بازی در این فیلم ابراز علاقه کردند که در نهایت چند نفر ایرانی و عربتبار برای بازی در نقشهای فرعی انتخاب شدند.
فرشاد فرهت بازیگر ایرانیالاصل هالیوود در نقش یکی از نیروهای سپاه
«بنافلک» نیز در این فیلم نقش «تونی مندز» مامور کارکشته سابق سازمان سیا را بازی میکند که ماموریت مییابد از آمریکا به تهران سفر کند و 6 آمریکایی که توانستهاند در جریان تسخیر سفارت آمریکا توسط دانشجویان خط امام فرار کنند و در خانه سفیر کانادا در تهران مخفی شوند را از تهران خارج کند.
فیلمنامه «آرگو» بر اساس مقالهای به قلم «جاشوآ بیرمن» با عنوان «چگونه سازمان جاسوسی آمریکا از یک حقه علمی – تخیلی برای نجات آمریکاییها از تهران استفاده کرد» که در سال ٢٠٠٧ در نشریه آمریکایی «ویرد» به چاپ رسیده نوشته شده است.
گفته میشود این فیلمنامه را «کریس تریو» با همکاری «جورج کلونی» نوشته است.
«کلونی» بازیگر هالیوودی برنده اسکاری است که فیلم ضد اسلامی «سیریانا» را در کارنامه کاری خود دارد.
و البته کمپانی سازنده این فیلم، کمپانی صهیونیستی «برادران وارنر» است که فیلم ضدایرانی «300» را با بودجهای کلان در کارنامه کار خود دارد.
این کمپانی یکی از بزرگترین تهیهکنندگان فیلم و برنامههای تلویزیونی جهان است که در سال 1918 توسط مهاجران یهودی لهستانی به آمریکا تأسیس شده و سومین استودیوی فیلمسازی قدیمی آمریکا بعد از پارامونت پیکچرز (1912) و یونیورسال استودیوز (1912) است.
فیلم تلویزیونی «زمانی برای خیانت» با موضوع فردی سپاهی که جاسوس سیا بود
این سریال تلویزیونی بر اساس کتاب «زمانی برای خیانت» نوشته «رضا کهلیلی» که دو سال پیش در آمریکا منتشر شد، در دست ساخت است.
«زمانی برای خیانت» خاطرات نویسنده کتاب است که موضوع آن درباره جوان ایرانی است که برای تحصیل به آمریکا سفر میکند و با امید آنکه بتواند برای جامعه خود فرد مفیدی باشد به ایران بازمیگردد ولی انقلاب اسلامی به وقوع پیوسته و این ایران با آنچه که او در تصوراتش داشته زمین تا آسمان فرق میکند، بنابراین او ناامید بار دیگر به آمریکا بازمیگردد و آنجا با سازمان سیا مرتبط میشود و بار دیگر به عنوان جاسوس این سازمان به ایران بازمیگردد و در سپاه پاسداران مشغول به کار میشود.
این پروژه یک مینی سریال 4 الی 5 ساعته است که کارگردانی آن را «ویلیام بالدوین»، بازیگر و فیلمساز هالیوودی به عهده دارد و «وارن کوهلر» آن را تهیهکنندگی میکند.
جزئیات بیشتر این سریال تلویزیونی هنوز منتشر نشده است.
* فیلم سینمایی «300: نبرد آرتمیشیا»، قسمت دوم از فیلم ضد ایرانی «300» با موضوع نبرد خشایارشاه با سپاه یونان
قسمت دوم از فیلم 300
جزئیاتی که در رابطه با این پروژه سینمایی منتشر شده بسیار اندک است ولی بر اساس سایت سینمایی آی.ام.دی.بی، «نوام مارو»، کارگردان اسرائیلی و کمسابقه هالیوودی، کارگردانی این پروژه سینمایی را بر عهده خواهد دارد.
نوام مارو، کارگردان اسرائیلی قسمت دوم فیلم ضد ایرانی 300
فیلمنامه این پروژه سینمایی را نیز «فرانک میلر» نویسنده قسمت اول از فیلم «300» که بیشتر شهرتش به خاطر فیلم سینمایی «شهر گناه» (سین سیتی) است، به رشته تحریر درآورده است.
قسمت دوم از فیلم سینمایی 300
فرشاد فرهت، بازیگر ایرانیالاصل هالیوود
به نظر میرسد که او نیز به سرانجام دیگر بازیگران ایرانی هالیوود دچار شده باشد.