به گزارش نما به نقل از فارس، محمدرضا آذرنیا صبح امروز در نشست خبری خود آماری از عملکرد سال گذشته و سه ماهه نخست سال 94، در حوزه مقابله، پیشگیری و درمان مواد مخدر ارایه کرد.
وی با بیان اینکه مواد مخدر چهارمین بحران دنیا محسوب میشود، گفت: در ایران بر اساس نظرسنجیهای صورت گرفته موضوع مواد مخدر مهمترین دغدغه مردم است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران به شهادت سه نفر از ماموران مبارزه با مواد مخدر حین مقابله با سوداگران مرگ در تهران طی سال 93 خبر داد و گفت: در دولت تدبیر و امید تصمیم گرفته شد تا با شعار اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر این موضوع به سطح جامعه و میان مردم برسد.
وی ادامه داد: دلیل این امر این است که هر جا مردم ما ورود کردهاند جواب گرفتهاند و زمانی که مردم، مصلحت و ضرورت انقلاب ایجاب کند در صحنه حاضر میشوند این حضور به موفقیت میانجامد بنابر این تصمیم گرفته شد تا از مردم دعوت کنیم تا در موضوع مواد مخدر ورود کنند.
آذرنیا با بیان اینکه قبل از اجتماعی کردن مبارزه اعلام آمارهای مواد مخدر ممنوع بود، گفت: تا دیروز اجازه نداشتیم نرخ شیوع اعتیاد را اعلام کنیم و بیشتر مخفیکاری میکردیم اما امروز پذیرفتهایم که پنهانکاری جواب نمیدهد و توده مردم باید پای کار بیایند.
وی خاطر نشان کرد:ما باید برخی حقایق را به رسمیت بشناسیم و اخیرا این اتفاقات افتاده به طور مثال وجود گرمخانهها در تهران، توزیع سرنگ در زندانها، تغییر برخورد سلبی با معتادان به ساماندهی وضعیت آنها از طریق ساماندهی مراکز DIC نشان میدهد که ما برخی حقایق را به رسمیت شناختهایم.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران به موضوع توزیع مواد مخدر از طریق مبادی قانونی میان معتادان اشاره کرد و گفت: زمانی که پزشکیان به عنوان وزیر بهداشت این موضوع را مطرح کرد در حد تکفیر از او انتقاد کردند اما امروز همان منتقدان پذیرفتند که راه مبارزه با مواد مخدر همین اقدامات ساماندهی پاتوقها، توسعه مراکز کاهش آسیب و پیشگیری است.
وی در مورد اقدامات مقابلهای گفت: سال گذشته 69 هزار خردهفروش از سطح استان تهران جمعآوری شده که 52 هزار و 260 نفر آنها مربوط به تهران بزرگ بوده است.
آذرنیا ادامه داد:این در حالی است که سال گذشته 22 تن انواع مواد مخدر در تهران کشف شد که 15 تن آن مربوط به تهران بزرگ بوده اما از سویی نیز سال گذشته 4 هزار و 227 نفر از معتادان متجاهر جمعآوری شدند.
وی با بیان اینکه ظرفیت نگهداری معتادان متجاهر از 450 نفر به حدود 3 هزار نفر افزایش یافته است، گفت: در مدت یک سال گذشته کمپ شفق با ظرفیت هزار، کمرد با ظرفیت 400 نفر، خاورشهر با ظرفیت 500 نفر به بهرهبرداری رسیدند و کمپ اخوان نیز در دست بازسازی قرار گرفت تا 350 نفر به ظرفیت آن افزوده شود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران با بیان اینکه ظرفیت نگهداری از معتادان متجاهر طی 6 ماه آینده به 6 هزار نفر میرسد، گفت: از ابتدای امسال 7 هزار و 141 کیلو مواد مخدر در تهران کشف و 895 معتاد متجاهر نیز به همراه 16 هزار و 307 خردهفروش دستگیر و جمعآوری شدند.
وی با تاکید بر اینکه تا پایان سال بیش از 10 هزار توزیعکننده مواد مخدر در تهران جمعآوری خواهد شد، گفت: برای نگهداری این افراد اردوگاه فشافویه با ظرفیت 10 هزار نفر به بهرهبرداری رسیده و فردا فاز اول آن با ظرفیت 3 هزار نفر افتتاح میشود.
آذرنیا در مورد نحوه دستگیری مجرمان مرتبط با مواد مخدر و نحوه رسیدگی به پرونده آنها گفت: امروز قاضی در محل دستگیریها حاضر میشود و همانجا بعد از بازپرسی حکم لازم را صادر میکند و اجرای احکام نیز حکم را همانجا جاری میکند.
وی به انهدام 92 آشپزخانه تولید شیشه در تهران طی سال 93، اشاره کرد و گفت: هر بهبودیافتهای که بعد از 6 ماه پاک بماند میتواند به بهزیستی مراجعه کرده و فرم اشتغال پر کند تا ما او را به کارفرما معرفی کنیم و وام مورد نظر را نیز در اختیار کارفرما قرار دهیم.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران آمار تعداد معتادان شهر تهران را 220 هزار نفر اعلام کرد و گفت: 16 هزار نفر از این افراد کارتنخواب هستند.
وی در پاسخ به سوالی در مورد تعداد خردهفروشان در شهر تهران گفت: از میزان دستگیریها میتوان عددی را اعلام کرد اما در حال حاضر من این عدد را در اختیار ندارم.