به گزارش نما به نقل از ایسنا، عربستان سعودی و سایر کشورهای سنی حاشیه خلیج فارس درباره اهداف ایران در منطقه نگرانی دارند.
این کشورها که با غرب همپیمان هستند امیدی توام با احتیاط دارند که توافق هستهای احتمال دستیابی ایران به بمب اتمی را کاهش دهد.
در عین حال، آنها ترس آن دارند که کاهش فشار بینالمللی موجب تهور این کشور در زمان اوج تنشها در منطقه شود.
محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران سفر خود را با توقفی در کویت آغاز کرد.
شیخ صباح خالد الحمد الصباح، همتای وی در فرودگاه از وی استقبال کرد.
ظریف سپس با امیر کویت، شیخ صباح الاحمد الصباح دیدار کرد که نخستین بار سال گذشته میلادی از ایران دیدار کرد.
ایران اوایل ماه جاری پذیرفت برنامه هستهای خود رد ازای کاهش وسیع تحریمها محدود کند. هدف از این محدودیتها جلوگیری از دستیابی ایران به بمب اتمی است.
سفر ظریف شامل توقف در قطر و عراق نیز هست.
به گفته رسانههای دولتی ایران، وی به مقامات هر سه کشور گزارشی درباره توافق هستهای ارایه و راههای بهبود همکاری و مبارزه با تروریسم را در این کشورها بررسی میکند.
ایران کنترل میدان گازی وسیعی را مشترکا با قطر در دست دارد که عضو ثروتمند اوپک است و در سالهای اخیر از ذخایر هیدروکربن خود برای افزایش نفوذ در منطقه استفاده کرد.
دولت ایران همچنین روابط نزدیکی با مقامات ارشد دولتی و شبهنظامیان شیعه در عراق دارد که با گروه داعش در نبرد هستند.
ظریف گفت کشورش در نبرد با افراطیگری در کنار همسایگان عرب ایستاده است که بر خلاف ایران، بخشی از ائتلاف علیه داعش با هدایت آمریکا هستند.
به گزارش خبرگزاری نیمهرسمی فارس، وی در کویت گفت: «ایران و کشورهای منطقه با تهدید مشترکی مواجه هستند که باید از طریق همکاری مشترک با آن مقابله کرد.»
با این حال، اختلاف روزافزون با کشور بحرین بر اهداف سفر ظریف به منطقه سایه انداخته است.
بحرین روز شنبه اعلام کرد سفیر خود در ایران را بعد از آن چه این کشور «تداوم اظهارات خصمانه توسط مقامات ایران علیه بحرین» نامید فراخواند.
مقامات بحرین همچنین ادعا کردند اقدامی برای قاچاق سلاح، مهمات و مواد منفجره به داخل این کشور پادشاهی را خنثی کردهاند.