اروپایی‌ها ماه آینده می‌آیند

با كنار رفتن محدودیت‌های اقتصادی از فضای بنادر جنوبی ایران بار دیگر بسیاری از شركت‌های كشتیرانی بزرگ جهان بنادر ایران را به عنوان یكی از اصلی‌ترین مقاصد خود انتخاب كردند تا جایی كه در طول كمتر از چند هفته نام بسیاری از بزرگان این عرصه دوباره در آب‌های ایران شنیده می‌شود.

به گزارش نما به نقل از ایسنا، بندر شهید رجایی با توجه به موقعیت خاص جغرافیایی و توان زیرساختی بالایی که دارد، در طول سال‌های گذشته همواره به عنوان یکی از اصلی‌ترین محل‌های عبور و مرور کشتی‌های بزرگ تجاری جهان شناخته شده و مقصد بسیاری از آنها بوده است.

با توجه به نقش قابل توجه این بندر در تخلیه و بارگیری کالاهای ترانزیتی مصرفی در ایران و دیگر کشور‌های منطقه در گذشته نام بندر شهید رجایی به عنوان هاب احتمالی منطقه شنیده می‌شد، اما این روند رو به رشد در سال‌های تحریم و محدودیت‌های اقتصادی عملا متوقف شد. تحریم‌شدن مستقیم شرکت تایدواتر به عنوان اپراتور اصلی بندر شهید رجایی در سال‌های گذشته باعث شد بسیاری از شرکت‌های بزرگ کشتیرانی اروپایی و آسیایی عطای ماندن در این بندر را به لقایش ببخشند و برای ماه‌های طولانی دور حضور در بندر شهید رجایی را خط قرمز بکشند.

با گذشت سال‌های تحریم با به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای ایران یکی از بخش‌هایی که می‌تواند بیشترین صرفه اقتصادی را از آن خود کند، قطعا بنادر جنوبی کشور خواهند بود.

در کنار بنادری مانند چابهار که از هم اکنون خود را برای جذب سرمایه‌های جدید برای توسعه و گسترش امکانات آماده می‌کنند، بندر شهید رجایی به عنوان بزرگ‌ترین بندر کانتینری ایران بار دیگر خود را آماده‌ی میزبانی از کشتیرانی‌های بزرگ جهانی کرده است.

سعید‌نژاد – معاون وزیر راه و شهرسازی و رییس سازمان بنادر – اعلام کرده 11 کشتیرانی بزرگ جهان بار دیگر خود را آماده‌ی بازگشت به ساحل بندر شهید رجایی کرده‌اند و چند لاینر اروپایی نیز تا ماه آینده خود را به این جزیره خواهند رساند.

سازمان بنادر همچنین خبر از ورود کشتی‌ اورل ژین متعلق به خط کشتیرانی اورگین تایوان به بندر شهید رجایی داده است که پنجمین خط کشتیرانی دنیا محسوب می‌شود.

با بازگشت این کشتی‌های بزرگ به آب‌های ایران بار دیگر این امید زنده شده که روزهای خوش بندر رجایی زنده شود. موقعیت استراتژیک جغرافیایی ایران در منطقه سواحل کشور را از نظر رقابتی از بسیاری از بنادر دیگر منطقه برتر کرده و قطعا در صورتی که محدودیت‌های اقتصادی برطرف شود می‌توان به تبدیل شدن به محور اقتصاد دریایی منطقه امید بسیاری داشت.

۱۳۹۴/۵/۱۵

اخبار مرتبط