به گزارش نما به نقل از فارس، گروهی از جوانان و دانشجویان دانشکده علوم و تکنولوژی دانشگاه خارطوم در سودان گروهی را تشکیل دادهاند تا سینما را در این کشور احیا کنند.
این گروه که «سودان فیلم فکتوری» نام دارد 25 سال است که با تولید فیلمهای کوتاه و آموزش سینما به جوانان به دنبال افزایش توجه جامعه به سینما هستند و این در حالی است که سودان سالن سینما ندارد.
فیلمهای این گروه که با امکانات اندک و با دوربینهای ویدئویی و غیرتخصصی تهیه و تولید میشود در این دانشکده اکران میشود.
«نهله محکر» کارگردان جوان این گروه است که خواستار حمایت دولت از سینماست و میگوید: رکود سنگینی بر سینما در سودان مستولی است و صد سال است که جوانان مختلف آمدهاند و رفتهاند تا بتوانند این عرصه را در سودان احیا کنند چرا که این عرصه در سودان به دلایل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی عقب نگهداشته شده است.
آنها اما کار را از انستیتو گوته آلمان و حضور در کارگاههای آن آغاز کردهاند و تاکنون 12 فیلم کوتاه ساختهاند و در کنار آن دورههای آموزشی رایگان تصویربرداری تا کارگردانی و بازیگری برای جوانان گذاشتهاند.
وی خواستار ایجاد دانشکده مطالعات سینمایی است و میگوید: بودجهای برای این کار نیست و نمیتوان بازیگر بهویژه بازیگر زن داشت و بسیاری از مشکلات اقتصادی رنج میبرند.
در همین حال عبدالرحیم سورکتی با بیان اینکه اولین فیلم که در سودان دیده شد در سال 1912 بود و بعد از استقلال این کشور اولین فیلم ساخته شده در این کشور در سال 1963 ساخته شد، گفت: سینما پس از تاسیس وزارت فرهنگ و اطلاعرسانی و ایجاد موسسه حکومتی سینما در سال 1969 پیشرفت خوبی داشت اما در سال 1990 صنعت سینما به دست وزیر فرهنگ آن زمان (عبدالله محمد احمد) تخریب شد و موسسه دولتی سینما تعطیل و سالنهای موجود سینما به مراکز تجاری تبدیل شد.
وی افزود: تلاش جوانان خوب است اما آنها میتوانند فیلم کوتاه تولید کنند و تنها با اقدام مراکز دولتی که بتوانند بودجه خرج کنند میتوان سینما را در سودان احیا کرد.