به گزارش نما به نقل از فارس، سازمان جهانی غذا ضمن اشاره به ریشهکن شدن بیماری فلج اطفال در نیجریه اعلام کرد: افغانستان و پاکستان تنها کشورهایی هستند که همچنان گریبانگیر این بیماری هستند و امید است با از بین بردن آن، ریشه ویروس فلج اطفال از جهان کنده شود.
دیلی میل نوشت: به گفته این سازمان از آغاز سال 2015 تا کنون 34 مورد این بیماری در پاکستان و افغانستان ثبت شده که 28 مورد آن در پاکستان است و بقیه در افغانستان دیده شده است.
«اولیور روزنبار» سخنگوی سازمان بهداشت جهانی گفت: پاکستان و افغانستان باید هرچه زودتر کاری را انجام بدهند که موارد فلج اطفال در کشورهای خود را به صفر برسانند.
وی افزود: ناامنی در افغانستان و پاکستان منجر به این شده که کمپینهای واکسیانسیون فلج اطفال با مشکلاتی روبرو شده و حملاتی نیز بر کارکنان آن به وقوع بپیوند.
دیلیمیل نوشت: واکسن بیماری فلج اطفال در سال 1950 کشف شد. قبل از آن با شیوع این بیماری که بر سیستم عصبی کودکان حمله میکند، تعداد زیادی کودک فلج می شدند.
این روزنامه انگلیسی زبان با اشاره به این که بیماری فلج اطفال به سرعت سرایت می کند، نوشت: در کشورهای جنگزده که امکانات پزشکی محدود است و مردم از یک مکان به مکان دیگر مهاجرت میکنند، امکانات شیوع و سرایت آن بیشتر میباشد.
ابتکار جالب وزارت بهداشت برای مقابله با فلج اطفال در 17 ولایت
چندی پیش وزارت بهداشت افغانستان با همکاری سازمان یونیسف و سازمان بهداشت جهانی برای اولین بار به منظور واکسینه کردن تعداد بیشتری از اطفال افغانستانی در برابر بیماریهای قابل پیشگیری دست به اقدام جالبی زدند و برنامه جدید در راستای توسعه هرچه بیشتر بهداشت در سطح ولایات افغانستان و به صورت چند مرحلهای به منظور تقویت برنامه واکسیناسیون در افغانستان راهاندازی کردند.
بر این اساس، مرحله اول این برنامه (از تاریخ 11 تا 16 اکتبر) برای واکسینه کردن بیش از 250 هزار طفل زیر دو سال و بیش از 630 هزار زن در سنین بارداری و در 17 ولایت محروم آغاز خواهد شد.( جزئیات بیشتر)
در سالهای اخیر، منحنی میزان ابتلا به فلج اطفال در پاکستان و افغانستان روند صعودی داشته و مشکلات متعدد از جمله پایین بودن سطح سواد و آگاهی مردم به ویژه در مناطق محروم، مورد حمله قرار گرفتن تیم های واکسیناسیون از سوی گروههای تروریستی و مشکلاتی که برای تهیه واکسن با آن مواجه است، باعث شده این کشورها نتواند در کنترل این بیماری مسری موفق عمل کنند.
ناامنی مانع مبارزه با ویروس فلج اطفال در افغانستان
ناامنی یکی از دلایل ناکامی افغانستان در مبارزه با بیماری فلج اطفال به شمار میرود. چندی پیش مسئولان اداره بهداشت و درمان ولایت قندهار اعلام کردند: گروه طالبان به این اداره هشدار داده که عملیات واکسیناسیون فلج اطفال را در این ولایت متوقف کنند.
به گفته مسئولان اداره بهداشت و درمان قندهار، با توقف عملیات واکسیناسیون فلج اطفال در این ولایت، 500 کودک زیر پنج سال از واکسیناسیون فلج اطفال محروم خواهند شد.( جزئیات بیشتر)
پیش از این نیز سازمان بینالمللی دیدبان حقوق بشر هشدار داده بود، شبهنظامیان طالبان مانع واکسیناسیون فلج اطفال در ولایت هلمند شدهاند که این مسئله زندگی کودکان در این ولایت را با خطر مواجه میکند.(جزئیات بیشتر)
تجارب ایران؛ عاملی برای ریشهکن کردن فلج اطفال
این در حالی است که چندی پیش وزیر بهداشت پاکستان ضمن تاکید بر این که افغانستان و پاکستان باید از تجارب ایران در زمینه ریشه کن کردن بیماری فلج اطفال استفاده نمایند، گفت: ایران توانمندی خوبی در تولید انواع واکسن از جمله واکسن خوراکی فلج اطفال دارد و میتواند کمک خوبی برای رفع نیازهای پاکستان باشد؛ ضمن اینکه ایران نیز میتواند از تجربیات و توانمندیهای پاکستان در زمینه تولید دارو بهره مند شود.