به گزارش نما، شنیدهها حاکی است که دولت در نظر دارد تا پیش از آغاز طرح مسکن اجتماعی، تمام پروژههای ناتمام مسکن مهر را تکمیل و به اتمام برساند و پس از آن اجرای طرح مسکن اجتماعی را در دستور کار قرار دهد.
احمد بیگدلی شاملو - مدیرکل تعاونیهای توزیعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این باره میگوید: دولت بنا دارد تا ابتدا طرحهای تکمیل نشده مسکن مهر را به سرانجام برساند و بعد از اتمام، طرح مسکن اجتماعی را آغاز کند.
وی از ساخت 1.5 میلیون واحد مسکن اجتماعی ظرف پنج سال آینده خبر داده، میافزاید: در صورت تامین اعتبارات و منابع لازم، دولت طرح مسکن اجتماعی را به اجراء درخواهد آورد.
بیگدلی شاملو میافزاید: در حال حاضر قیمت مسکن به حدی است که برخی گروههای درآمدی نمیتوانند صاحب خانه شوند از این رو دولت در طرح مسکن اجتماعی ضمن بهسازی و ساماندهی بافتهای فرسوده، رویکرد تامین مسکن برای گروههای کمدرآمد نظیر کارگران، معلولان و افراد تحت پوشش بهزیستی را دنبال میکند.
دو سوم دریافتی کارگران صرف هزینه مسکن و اجاره بها میشود
به گفته مدیرکل تعاونیهای توزیعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، متقاضیان مسکن اجتماعی که در انتظار آغاز این طرح از سوی دولت هستند میتوانند از مزایای مسکن مهر نیز بهرهمند شوند و ارزان بودن زمین و تخصیص وام بانکی با کارمزد کم از جمله مزیتهای طرح مسکن مهر به شمار میرود.
وزارت تعاون در صدد است تا گروههای کمدرآمد نظیر جامعه کارگری و افراد تحت پوشش بهزیستی را از طریق مسکن اجتماعی صاحب خانه کند و سازمان تامین اجتماعی، بهزیستی و صندوق بازنشستگی را در جریان این طرح به کار گرفته است اما برخی زمزمهها از توقف اجرای طرح در دولت خبر میدهند و دلیل این امر را کمبود منابع و بودجه عنوان میکنند. این در حالی است که متقاضیان مسکن اجتماعی بیصبرانه در انتظار اجرای طرح از سوی دولت به سر میبرند.
در همین راستا غلامرضا عباسی - رییس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور میگوید: اگر دولت به دنبال اتمام پروژههای نیمه تمام مسکن مهر است از این حرکت استقبال و حمایت می کنیم زیرا به نفع کشور و مردم است.
اما او تاکید دارد که بخش اعظمی از کارگران مستاجر و شدیدا نیازمند تامین مسکن هستند و سالهای بسیاری را در انتظار خانهدار شدن به سر بردهاند لذا از وزیر کار میخواهد تا مسکن امید را که وعده آن را مدتهاست به کارگران داده به اجرا درآورد.
عباسی میگوید: قرار بر این است که در طرح مسکن امید از ظرفیت و سرمایهگذاری صندوق تامین اجتماعی استفاده شود بنابراین نیازی به بودجه دولتی نیست چرا که از منابع سازمان تامین اجتماعی که کارگران صاحبان اصلی آن هستند برای پیشبرد طرح استفاده خواهد شد.
به گفته رییس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور، دو سوم دریافتی کارگران صرف هزینههای مسکن و اجارهبهاء میشود از این رو کارگران فارغ از اولویت تکمیل پروژههای مسکن مهر که اقدام مثبتی است، از وزارت کار میخواهند که ساخت مسکن کارگران را نیز در دستور کار قرار بدهد.
وزارت تعاون درصدد است تا از مشارکت بخش تعاون در ساخت مسکن اجتماعی به عنوان طرح جایگزین مسکن مهر استفاده کند و تاکید دارد که طرح مسکن اجتماعی در ابعادی محدودتر از مسکن مهر به اجرا درآمده، اشتباهات مسکن مهر در آن تکرار نشود اما دولت مصمم است تا قبل از شروع طرح مسکن اجتماعی، طرح های ناتمام مسکن مهر را به سرانجام برساند.
فعالان کارگری نیز اگر چه از تصمیم دولت در تکمیل واحدهای مسکن مهر حمایت کردهاند اما تاکید دارند که با توجه به هزینههای بالای مسکن و اجارهبها در سبد خانوارهای کارگری، دولت ساخت مسکن کارگران را نیز آغاز کند.
هم اکنون دولت تمام توان خود را برای تکمیل پروژههای مسکن مهر قرار داده و پس از رسیدن به نقطه مطلوب، مسکن اجتماعی را آغاز خواهد کرد.
کارشناسان امیدوارند که با خروج دولت از مضیقه مالی و اتمام هرچه سریعتر پروژههای مسکن مهر، طرح مسکن اجتماعی با شتاب بیشتری دنبال شود و گروههای کم درآمد صاحب خانه شوند.