موج ضدایرانی مطبوعاتی در خلیج فارس ادامه دارد

یك وبگاه عربی در منطقه خلیج فارس در گزارشی ضد ایرانی ادعا كرد كویت با توجه به ویژگی‌های متمایزی كه نسبت به دیگر كشورهای منطقه برای ایران دارد، افزایش نفوذ در آن برای تهران مهم است و ایرانی‌ها بر روی این موضوع كار می‌كنند.

به گزارش نما به نقل از فارس، وبگاه خبری «الخلیج آنلاین» در ادامه یادداشت‌های ضد ایرانی این روزهای مطبوعات حاشیه خلیج فارس خواستار مقابله با گسترش نفوذ ایران در منطقه شد.

الخلیج آنلاین نوشت: «در بلندپروازی‌های جمهوری اسلامی ایران از زمان انقلاب این کشور و رویکردهای آن برای «صدور انقلاب» به کشورهای منطقه، شکی نیست اما راه‌های مقابله با این بلندپروازی‌ها از سوی کارشناسان و تحلیلگران راهبردی خلیج (فارس) با کم‌کاری روبرو شده است؛ کسانی که از افزایش نفوذ رو به گسترش ایران در کشورهای منطقه خصوصا کشورهایی که جمعیت شیعیان بیشتری دارد، هشدار می‌دهند».

در ادامه این گزارش آمده است: «کویت یکی از این کشورهای منطقه است که در مقایسه با دیگر کشورهای منطقه از ویژگی‌های متمایزی مانند حضور شیعیان فعال، آزادی رسانه و روزنامه‌ها و مرزهای نزدیک با ایران برخوردار است و این موضوع، بُعدی اساسی برای افزایش نفوذ ایرانی است. کشف و ضبط یک گروه شیعی [که [که ادعا شد] وابسته به حزب‌الله و مرتبط با ایران [است]، در کویت، بر اهمیت این کشور خلیج [فارس] در نظر مقامات ایرانی تاکید می‌کند همانگونه که حجم سلاح کشف شده که حاصل فعالیت 15 ساله اعضای گروه بوده و آنها را در حفره‌هایی در یک مرزعه نزدیک به مرزهای عراق پنهان کرده بودند بر این دلالت دارد که ممکن است ایران در این مسأله دست داشته باشد و افراد بازداشت شده اعتراف کرده‌اند که این سلاح‌ها را از ایران و از طریق دریا وارد کرده‌اند».

لابی شیعه

الخیلج آنلاین سپس نوشت: «برآوردها درباره حجم اقلیت شیعه در کویت متغیر است اما بر اساس آمار منابع غیررسمی این میزان بین 10 تا 20 درصد متغیر است و سازمان‌های شیعه اصرار دارند این مقدار بیشتر است. نظر به آزادی که در کویت وجود دارد شیعیان طرفدار ایران یک «لابی بزرگ» تشکیل داده‌اند که برخی کارشناسان معتقدند حجم آنها از حجم طبیعی‌شان در کویت بیشتر است و این لابی موفق شده روزنامه‌ها، مجلات و شبکه‌های تلویزیونی بسیاری را تاسیس کند و موسسات تجاری بسیاری را در اختیار دارد».

این وبگاه حاشیه خلیج فارس افزود: «شیعیان صاحب روزنامه کویتی «الدار» هستند، روزنامه‌ای که ورود نیروهای عربستانی به اراضی بحرین در سال 2011 را «اشغال» خواند. شیعیان هم‌چنین روزنامه‌های «الصباح، النهار و مجله الیقظه» را در اختیار گرفته‌اند. آنها شبکه‌های تلویزیونی «العداله، الانوار، فنون و الساحل» را نیز دارند».

در ادامه گزارش مذکور آمده است: «در زمینه اقتصادی، تحلیلگران بزرگ شدن حجم لابی ایرانی را مربوط به «محمود حیدر» میلیارد کویتی می‌دانند. حیدر موسسات مطبوعاتی و رسانه‌ای و نیز شرکت‌های تجاری بسیاری را در اختیار دارد. بازرگانان شیعه طرفدارایران در کویت موسسات ملی وتجاری و بانکی بزرگی در اختیار دارند که از جمله آنها بانک بین‌المللی، بانک خلیج، شرکت‌های نفتی و پمپ‌بنزین‌هاست».

قدرت سیاسی

بنا به گزارش مذکور ، در آخرین انتخابات مجلس امت کویت که در سال 2012 برگزار شد، 17 نماینده شیعه در میان تحریم انتخاباتی توسط معارضان موفق به صعود شدند.

شبکه‌های جاسوسی

الخلیج‌آنلاین سپس به اتهامات بی‌دلیل چند روز اخیر کویت و دیگر کشورهای عربی به ایران پرداخت و نوشت: «کویت از کشف شبکه‌های جاسوسی تهران که متشکل از اتباع کویت است، خبر داد و این موضوع چندین بار اتفاق افتاده تا تمرکز ایران بر روی این کشور خلیج [فارس] هم مرز با عراق در سمت جنوب و اهتمام خاص سیاست ایران به کویت روشن‌تر شود».

«عبد الله النفیسی» نماینده سابق پارلمان کویت در این باره ادعا کرد: «از طمع‌ورزی‌ها ایران به کویت نگرانم؛ کویت از نظر ایران یک گزینه جایگزین برای سوریه می‌تواند باشد. علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ایران در آگوست 2012 گفت: اگر سوریه سقوط کند،‌کویت نیز سقوط کرده است؛ مسئولان ایرانی به «مجدی الظفیری» سفیر کویت در تهران گفتند که این اظهارات صحت ندارد اما این موضوع باعث شد تحلیلگران زنگ خطر را نسبت به نیات ایران در قبال کویت به صدا در آورند».

«عبدالقادر جاسم» نامزد سابق مجلس امت کویت که به داشتن مواضع ضد ایرانی معروف است از نزدیکی کشورش با ایران انتقاد و ادعا کرد تحکیم روابط ایرن وکویت بر رابطه با عربستان تاثیر معکوس می‌گذارد. وی در مقاله‌ای که روزنامه عربستانی «جازان» منتشر کرد، نوشت: «در نزدیکی روابط کویتی-ایرانی غلو شده است؛ بیم آن می‌رود که کویت در صورتی که مورد حملات نظامی آمریکایی و اسرائیلی قرار بگیرد، به هدفی برای خشم ایران تبدیل شود».

در پایان گزارش مذکور آمده است: «کویت از قدیم با کشورهایی که موضعی مخالف با حمله صدام دیکتاتور معدوم عراق در سال 1991 به کویت داشتند، روابط دوستانه دارد و روابط کویت با ایران اینگونه آغاز شد. اما کارشناسان معتقدند که هدف کویت از نزدیکی با ایران با اهداف طرف دیگر (ایران) از این نزدیکی مطابق نیست؛ تهران در چارچوب تلاش‌هایش برای تسلط بر خلیج (فارس)، تنگ‌کردن ورودی آبی-خشکی که در اصل متعلق به عراق است را افزایش می‌دهد تا در آینده تحمیل تسلطش بر حاکمان عراق را تسریع بخشد.

این گزارش الخلیج آنلاین در زمانی منتشر شده که تبلیغات رسانه‌های همسو با سیاست عربستان در خلیج فارس، این روزها به اوج خود رسیده است. موج ضد ایرانی مشخصا پس از حصول جمع‌بندی مذاکرات و توافق هسته‌ای افزایش یافته و به هر بهانه‌ای به ایران حمله و اتهاماتی نسبت داده می‌شود.

۱۳۹۴/۵/۲۸

اخبار مرتبط