به گزارش نما به نقل از تسنیم، محمدرضا ناظر عضو سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور اظهار کرد: یکی از شیوههای بیوتروریسم که آمریکا در گذشته علیه سرخپوستان استفاده کرد توزیع پتو و پوشاک آلوده بود و این موجب شد جمعیت کثیری از سرخپوستان از بین بروند.
این متخصص عفونی ادامه داد: امروزه نیز در جامعه خود با پدیده پوشاک تاناکورا، لباسهایی ارزان قیمت و دست دوم که منبع ورود آنها مشخص نیست، مواجه هستیم که ممکن است این نوع لباسها نیز به میکروبهای مختلف آلوده باشند.
وی تصریح کرد: در واقع این توانایی وجود دارد که از این لباسها به عنوان وسیلهای برای انتقال بیماری استفاده شود و به میکروبهای مختلف آلوده شوند، ممکن است میکروبها در ابتدا بیماریزا نباشند یعنی میکروب بیماری به صورت غیرفعال تزریق شود اما در اثر یک سری شرایط محیطی، زمانی و یا توسط یک عامل ثانویه فعال شوند.
وارد کردن لباس تاناکورا مغایر با اقتصاد مقاومتی است
ناظر افزود: از بحث بیوتروریسم و بیماری زا بودن لباسهای تاناکورا که بگذریم، ورود این لباسها از منظر اقتصاد مقاومتی نیز به ضرر کشور است به طوریکه بسیاری از جوانانی که مشغول به خیاطی بودند، شغل خود را از دست داده و تولیدات آنها جای خود را به لباسهای تاناکورا داده است، لذا توصیه میکنم به واردات لباس تاناکورا از منظر اقتصادی و امنیتی نگاه ویژهای داشته باشیم.
این عضو بسیج جامعه پزشکی تاکید کرد: عمدتاً لباسهای دست دوم عامل بیماریهای پوستی و قارچها هستند اما آنچه مهمتر است و در زمره اقدامات بیوتروریسم قرار میگیرد تزریق میکروبهای غیرفعال است که بعدها در شرایط خاص فعال میشوند و دشمن با یک اقدام خاص گروهی از انسانهای آلوده به این میکروبها را از بین میبرد.
وی باکتری «کلستردیوم بوتولینوم» یا سم کنسرو را مثال زد و گفت: این باکتری در حالت عادی هیچ خطری ندارد اما در شرایطی خاص میتواند خطرناکترین سم دنیا باشد، پس باید احتمال دهیم که میکروبهای لباسهای تاناکورا در صورتیکه از سوی دشمنان و با هدفی خاص وارد کشور شود، چنین قابلیتی را دارند و در شرایط خاص مخاطره آمیز هستند.