به گزارش نما به نقل از ایسنا، افزایش حجم لوزه سوم، اثر فشاری بر جریان لنفاوی دارد و تخلیه لنفاوی، سینوسها و بینی را دچار مشکل میکند و باعث بروز عفونتهای مکرر سینوسها و التهاب بینی میشود.
کیوان اختر کاوان اظهار کرد: تنفس دهانی، خواب آلودگی شدید در طول روز، خُرخُر شبانه، انسداد بینی، کم وزنی، کندی رشد، تکلم غیرطبیعی و بیدار شدن از خواب شبانه از علائم بزرگی لوزه سوم است. تشخیص لوزه سوم شامل گرفتن شرح حال، انجام رادیولوژی، معاینه بالینی و ... است.
علائم بزرگی لوزه سوم در کودکان
اخترکاوان، عوارض بلندمدت لوزه سوم را اختلال رشد صورت و جمجمه، افزایش فشار خون ریوی، اختلال رفتار و یادگیری، کورپولمونل و اختلال قلبی – عروقی دانست.
این جراح و متخصص گوش و حلق و بینی عوارض کوتاه مدت لوزه سوم را کاهش تهویه آلوئولی، ایست تنفسی حین خواب، کاهش اکسیژن خون، تنفس با دهان باز، افزایش دی اکسید کربن خون و حلقه تیره در زیر چشمها دانست.
وی اضافه کرد: در صورت شدید بودن علائم و اثبات بزرگی آدنویید، باید درمان آدنوتاسنیلکتومی مد نظر قرار گیرد. در صورت شدید نبودن علائم و اثبات بزرگی آدنویید نیز میتوان تا سه سالگی صبر کرد و بعد در مورد عمل جراحی، تصمیم گیری کرد.
اخترکاوان با اشاره به جراحی لوزه سوم، درباره احتمال عود لوزه سوم، گفت: این اتفاق خیلی نادر است و در صورت عود باید علل دیگری نظیر بدخیمیهایی مانند لنفوم و برخی عفونتها مورد بررسی قرار گیرد.
وی درمان طبی لوزه سوم را داروهای مهار کننده لکوترینها و مونته لوکاست دانست و یکی از شواهد وجود این بیماری را بد جفت شدن دندانها عنوان کرد.