به گزارش نما به نقل از خبرآنلاین؛ تیم ملی کشتی فرنگی ایران، در رقابتهای جهانی لاسوگاس، نتیجه ای در خور کسب نکرد. این تیم تنها موفق به کسب یک مدال نقره و یک مدال برنز شد. نتیجهای که به هیچ عنوان مورد قبول جامعه کشتی و کشتیدوستان نبود. این نتیجه باعث شد تا اکثر کارشناسان و عدهای از هواداران، واکنشهای تندی نسبت به این نتیجه نشان دهند.
در ادامه سعی داریم، دلایل این شکست را با هم مرور کنیم.
ترکیب تیم، یکی از نقاطی است که مورد بحث اکثریت قرار گرفته است. برخی معتقدند میشد افراد بهتری هم میشد به این تیم دعوت شوند. ابراهیم جوادی در مورد ترکیب تیم به خبرآنلاین گفت: «برای گلچین کردن بهترینها، مسابقات انتخابی گذاشته شد. حتی دو نفر اول، دو بار به مصاف هم رفتند تا برترینها انخاب شوند. در مورد ترکیب واقعا نمیتوان ایرادی گرفت، چون افراد با بهترین روش انتخاب شدهاند.»
از دیگر موارد مورد بحث، کادر فنی و نحوه کوچ کردن آن ها است. به خصوص احد پازاج . در این مورد عدهای معتقد بودند که دو مسابقه گودرزی و اخلاقی، ضعف تیم ملی در کوچینگ را به وضوح نشان داد. کشتیهای پیروز، در کمتر از 10 ثانیه به کشتیهای بازنده تبدیل شدند. اتفاقی که میشد با کمی دقت و تجربه، از بروز آن جلوگیری کرد.
نادر ناظری، سرمربی تیم ملی کشتی عراق، در این مورد به خبرآنلاین گفت: «تیم فرنگی، تیمی عصبی بود. این وظیفه کادر فنی است که آن ها را به آرامش دعوت کند.»
جوادی در این مورد گفت: «اینها اشتباهات فردی بودند. زمانی که کشتی گیری از حریف پیش است و تنها 10 ثانیه مانده تا مسابقه به پایان برسد، دیگر از کادر فنی کاری ساخته نیست. خود کشتی گیر نباید اشتباه کند.»
یکی از نکاتی مهمی که در تیم احساس میشد، این بود که کشتی گیران ما، انگیزه کافی نداشتند و به طور واضح از عدم آرامش رنج میبردند. در کشتی سوریان هم این موضوع بود که باعث شد او بازنده شود. برخی کارشناسان معتقدند تیم باید با روانشناسان و افراد متخصص همراهی میشد. خیلی از آن ها هم میگفتند به این تیم باید رسیدگی بیشتری بشود، زمانی که در رشتهای شانس کسب مدال المپیک داریم، نباید به راحتی آن را بسوزانیم.
ناظری گفت: «این تیم سال گذشته قهرمان شده بود. حفظ قهرمانی، از خود قهرمانی سخت تر است. کشتیگیران روس و آذربایجانی، خیلی منظم تر و بهتر کشتی میگرفتند. اگر این مشکلات روحی نبود، میشد شاهد درخشش خوب فرنگیکاران ایران باشیم.»
ابراهیم جوادی هم در این مورد نظر دیگری داشت. «این بچهها سال گذشته قهرمان کشتی جهان شدند. چه کسی چه چیزی به آن ها داد؟ بیایید مقایسه کنیم، یک فوتبالیست معمولی بالای میلیارد پول میگیرد، اما این قهرمانهای جهان چه چیزی نصیبشان میشود؟ شاید باورتان نشود، فقط و فقط 5 سکه به آن ها داده شد. نمیگوییم به فوتبالیستها ندهند، به این بچهها هم رسیدگی کنند. اصلا وضعیت عجیبی است. به کل کشتی مملکت سال گدشته 7 میلیارد کمک شد. خادم 105 میلیارد شخصا برای تیم ملی خرج کرده است! بروید ببینید کشورهای دیگر برای کشتیگیران خود چه میکتند. واقعا وضع فاجعهای داریم.»
در سایر ورزشها هم گفته میشود، حفظ قهرمانی، مهمتر و سختتر از قهرمانی است. وقتی کشتی گیری قهرمان جهان میشود و تنها 5 سکه طلا میگیرد، سخت است از او توقع داشته باشیم، درخشش خود را تکرار کند. زمانی که میبیند کشتیگیران همسطحش چه وضعیتی دارند و او چه وضعیتی دارد، انگیزه بالایی برای قهرمانی نمیماند.
در میان انتقادات، انتقاد به فدراسیون کشتی هم پر رنگ است. این که برنامههای این فدراسیون نتوانسته است که تیم را به نحوی پیش ببرد تا بعد از اتفاقات چند ماه پیش، هنوز هم نتوانیم تیمی یک دل داشته باشیم.
ناظری در مورد فدراسیون و نقش آن ها در این بین میگوید: «چیزی که برای فدراسیون مهم است، کسب سهمیه المپیک است. روسها با وجود قهرمانی، 4 سهمیه گرفتند و ایرانیها با کسب مقام چهارم این رقابتها، موفق شدند 3 سهمیه کسب کنند. از این نظر نمیتوان گفت فدراسیون عملکردی ضعیف داشته است.»
جوادی در پایان حرفهایش عنوان کرد: «آذربایجانیها، 3 میلیون دلار به فدراسیون کشتی کمک کرده اند. به اتاق داوران میرفتند و برای آن ها هدیه تهیه میکردند. او میگوید افرادی که انتقاد میکنند، از پشت پرده کشتی خبر ندارند. اما اتفاقاتی در جریان است که شما در نتیجه رقابتها میتوانید ببینید.»