به گزارش نما،صفایی فراهانی در مصاحبه با روزنامه اعتماد مدعی شد وزرا میخواستند جامعه را مطلع کنند و تنها کارکرد نامه این است که همه بدانند امسال اتفاق خاصی در اقتصاد نمیافتد. آنها میخواستند به دلواپسان توجه بدهند که در چه شرایطی هستیم.
برخلاف این ادعا، سخنگوی دولت در سخنانش که تیتر روزنامههای متعدد شد، تصریح کرده بود؛ از دیدن انتشار این نامه جا خوردم.
تلاش برای عادیسازی انتشار این نامه قابل تأمل در حالی است که تحلیلگران - حتی در سطوح حامیان دولت- تأکید کردهاند محتوای نامه و اصرار بر انتشار آن از سوی نویسندگان حاکی از نگرانیهای شدید درباره سیاستگذاری تکبعدی دولت و جریان متنفذ آن در رویکرد مذاکره به غرب و واگذاشتن باقی مسئولیتهای دولت است.
همزمان با ادعای صفایی فراهانی، روزنامه شرق از قول موسی غنینژاد اقتصاددان نوشت، ۴ وزیر در قالب اپوزیسیون دولت ظاهر شدهاند.
شرق موسی غنینژاد را «اقتصاددان راستگرا که بسیار نزدیک به مشاور اقتصادی رئیسجمهور است» معرفی کرد و از قول وی نوشت: «چهار وزیری که به رئیسجمهور نامه نوشتهاند در مقام اپوزیسیون به ایفای نقش در هیئت دولت پرداختهاند و عملکرد مافوق خود در بخش اقتصاد را زیر سؤال بردهاند.
در هیچ کجای دنیا رسم نیست وزیرانی با نوشتن نامه مشکلات اقتصادی را نزد افکار عمومی ببرند و به رئيسجمهور خود هشدار دهند که اوضاع بحرانی است رئیسجمهور بارها در سخنان خود گفته دولت سیاست تکرقمی کردن تورم را ادامه میدهد و خط قرمزش استقراض از بانک مرکزی است.
این کلام عالیترین مقام قوه مجریه، در حقیقت مانیفست اقتصادی دولت است که اگر افرادی نمیتوانند خود را با آن هماهنگ کنند، بهتر است استعفا دهند.» غنینژاد با بیان کلماتی تند خطاب به چهار وزیر امضاکننده این نامه سرگشاده، گفته است: «اینکه وزرای نفت و مسکن و همچنین رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی پای این نامه را امضا نکردهاند، بر ابهامات میافزاید و نشان میدهد برخی وزرا تاب اصلاح ساختار اقتصادی کشور را ندارند و میخواهند با فشار افکار عمومی دولت را به سمتی ببرند تا سیاستهای انبساطی در پیش گیرد و با تزریق منابع به طور موقت بخش تولید را راه بیندازد.