به گزارش نما به نقل از جام جم، سبوس برنج؛ منبع غنی ویتامین Bسبوس برنج پوسته قهوهای رنگی است که برنج سفید را دربر گرفته است. این پوسته به وسیله آسیابها و دستگاههای ساینده از برنج جدا شده و برنج سفید به دست میآید. این غشای قهوهای رنگ سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و پروتئین است.
سبوس منبع غنی از ویتامینهای گروه B است. این ویتامینها، اعمال متابولیکی مختلفی را در سیستم اعصاب، سلولهای خونی و عضلات انجام میدهد.
علاوه بر این ویتامینهای گروه B یکی از ویتامینهای مهم و ضروری برای حفظ سلامت موهاست. کمشدن ویتامینهای B عامل اصلی پیری و سفیدشدن و ریختن مو است.
وجود مقادیر قابل توجه ویتامین B در سبوس برنج سوختوساز سلولهای زنده و فعال پیاز مو را تحریک میکند و تاثیر بسزایی در رشد و حفظ موها و جلوگیری از ریزش مو دارد.
به این منظور میتوانید از دمکرده آن به جای چای، برای تقویت موها استفاده کنید. به این صورت که مقداری از سبوس را داخل آب بجوشانید سپس سبوس داخل آن را جدا کرده و دور بریزید. اکنون میتوانید جوشانده را به صورت چای مصرف کنید یا در هر غذای آبکی مثل سوپ ریخته و میل کنید.
جلوگیری از سفیدشدن مو نیز یکی دیگر از خواص بینظیر سبوس برنج است. برای سیاهشدن یا جلوگیری از سفیدی زودرس موهایتان روزانه نیمسیر سبوس و لیمو عمانی را در کمی آب بجوشانید، صاف کرده و پس از دمکردن میل کنید.
یکی دیگر از فرآوردههای سبوس برنج عصاره سبوس است که تأثیرات مختلفی روی پوست بدن دارد. عصاره سبوس برنج رطوبت را در خود حفظ میکند، پوست را روشن کرده و موجب کاهش چین و چروک پوست میشود.
عصاره سبوس برنج با تشکیل یک لایه روی پوست بعد از شستوشو از خشکشدن پوست جلوگیری کرده و از پوست محافظت میکند.
همچنین اسیدهای چرب موجود در روغن سبوس برنج به سلولهای شاخی و مرده سطح پوست متصل شده و آنها را به آرامی از روی پوست برمی دارد. این امر باعث میشود پس از ماساژ ملایم صورت با روغن برنج، پوست شما کاملا صاف، نرم و براق شود.
از سبوس برنج به عنوان یک لایهبردار برای پوستهای کثیف و جوشهای ریز نیز میتوانید استفاده کنید. یک قاشق غذاخوری سبوس، یک زرده تخممرغ، کمی عسل و یک قاشق چایخوری شیر خشک را با هم مخلوط کرده به طوری که تا حد معینی رقیق شود. این خمیر را روی پوست صورت قرار داده بهمدت 20 دقیقه به حال خود گذاشته و سپس از روی پوست جدا کنید.
در رابطه با سبوس برنج این نکته را نیز مد نظر داشته باشید همانگونه که کاهش یا مصرفنکردن سبوس در سیستم گوارشی بدن اختلال ایجاد میکند، افراط و زیادهروی در مصرف سبوس نیز عوارضی همچون انسداد روده و اسهال به همراه دارد.