اختلاف مدیران نفتی بر سر فاز 11 پارس جنوبی

درحالی كه مدیرعامل شركت ملی نفت اخیراً اعلام كرده بود توسعه فاز 11 میدان پارس جنوبی در قالب جدید قراردادهای نفتی واگذار نمی‌شود، مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی این شركت خلاف این موضوع را مطرح كرده است.

به گزارش نما به نقل از تسنیم، عبدالمحمد دلپریش؛ مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران اعلام کرده است: تاکنون هیچ گزینه‌ای برای توسعه فاز ١١ پارس جنوبی قطعی نشده و توسعه این فاز از جمله طرح‌های شرکت ملی نفت ایران است که در کنفرانس رونمایی از قراردادهای آی.پی.سی ارائه می‌شود.

این در حالیست که مهرماه رکن‌الدین جوادی؛ مدیرعامل شرکت ملی نفت توسعه این فاز مرزی میدان گازی پارس جنوبی را در قالب جدید قراردادهای نفتی کشور رد کرده بود.البته در بهار 93 جوادی گفته بود که توسعه فاز 11 پارس جنوبی در قالب جدید قراردادی انجام خواهد اما وی این گفته را اخیراً رد کرد.

همچنین جوادی در ماه گذشته اعلام کرده بود که همچنان مذاکره با مپنا برای واگذاری فاز 11 پارس جنوبی ادامه دارد. اما اکنون دلپریش می‌گوید: هیچ گزینه‌ای برای این طرح تاکنون قطعی نشده است.

به گزارش تسنیم، در ابتدا طرح‌ توسعه‌ فاز 11 میدان گاز پارس جنوبی به‌ صورت‌ قرارداد بیع‌ متقابل و به صورت مشترک به شرکت‌های‌ توتال‌ و پتروناس‌ واگذار شده بود که پس از تعلل این دو شرکت برای آغاز طرح توسعه، این طرح به یک شرکت چینی واگذار شد.

بعد از گذشت حدود چهار سال از امضا قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی با شرکت چینی سی.ان.پی.سی، به دلیل این که پیشرفت چینی‌ها در توسعه این فاز در مقایسه با عملکرد پیمانکاران داخلی مورد قبول نبود، طی یک توافق دو طرفه قرارداد توسعه این فاز با چینی‌ها فسخ شد.

بعد از کنار رفتن سی.ان.پی.سی از پارس جنوبی، اعلام شد توسعه بخش فراساحل فاز 11 پارس جنوبی به دو شرکت پترو ایران و مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی واگذار خواهد شده است، اما کمی بعد واگذاری این فاز به دو شرکت نام برده تکذیب شد.

شرکت پتروپارس سومین شرکتی بود که بعد از رفتن چینی‌ها از طرح توسعه فاز 11 پارس جنوبی به عنوان پیمانکار طرح اعلام شد، حتی قرارداد فاز 11 پارس جنوبی بین پتروپارس و شرکت ملی نفت ایران در قالب بیع متقابل امضا شد اما با روی کارآمدن دولت جدید بخشنامه‌ای ابلاغ شد مبنی بر این که هرگونه امضای قرار داد پیش از تاریخ جلسه رای اعتماد مجلس و انتخاب وزیران باطل است. بر این اساس چون قرارداد مورد نظر در مردادماه 1392 نهایی شده بود قرارداد "کان لم یکن" محسوب شد.

از زمان برکنار پیمانکار چینی حدود 2.5 سال می‌گذرد اما تاکنون توسعه این فاز مرزی با قطر آغاز نشده است. البته رکن‌الدین جوادی؛ مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اردیبهشت ماه امسال گفته بود که "مپنا اعلام کرده که می‌تواند در یک فاز پارس جنوبی سرمایه‌گذاری کند. اگر این منابع احراز شود، بخشی از فاز 11 پارس جنوبی به آنها واگذار خواهد شد."

۱۳۹۴/۸/۶

اخبار مرتبط