به گزارش نما، ایسنا به نقل از روزنامه ایندیپندنت؛ کارشناسان مطالعات اقلیمی معتقدند که تغییرات جوی مانع جدیدی در مسیر دستیابی به حقوق مساوی برای زنان است.
کارشناسان هشدار دادند: گرم شدن هوا به زنان بیش از مردان آسیب وارد میکند چرا که زنان در برابر سیل، خشکسالی و بیماریهایی که انتظار میرود با تغییرات جوی تشدید شوند، آسیبپذیرتر هستند.
آنها بر این باورند که «تبعیض جنسیتی مرتبط با تغییرات جوی» در کشورهای فقیرتر و در حال توسعه که نابرابری جنسیتی به طور معمول در آنها بیشتر است، گستردهتر خواهد بود و عواقب منفی گرمای جهانی برای زنان در این کشورها به مراتب شدیدتر است. در عین حال نیز منابع مالی کمتری برای مقابله با پیامدهای این پدیده جوی برای این کشورها موجود است.
در حقیقت زنان در کشورهای در حال توسعه به دلیل فقدان شرایط کافی و مطلوب برای بهرهمندی از برخی تواناییها همچون مهارت شنا کردن یا محروم بودن از فناوریهای ضروری نظیر تلفن همراه برای درخواست کمک در شرایط جوی بحرانی در برابر حوادث طبیعی آسیبپذیرترند. همچنین در برخی جوامع زنان اجازه ندارند بدون حضور همسرشان یا یک همراه مرد از خانه خارج شوند.
پرفسور «هیلاری بامبریک» از دانشگاه سیدنی غربی با اشاره به اینکه در حادثه طوفان بنگلادش در سال 1991 میلادی، 90 درصد از 150 هزار قربانی این حادثه زن بودهاند گفت: تغییرات جوی تمامی مشکلات بزرگ و پیچیدهای را که در جهان امروز وجود دارند، تشدید میکند.
همچنین این استاد دانشگاه افزود: در صورتی که رهبران سیاسی در مورد برابری جنسیتی جدی هستند باید اقدامات مهم و کاربردی در این زمینه اتخاذ کنند.
زنان به طور معمول نه تنها بیش از مردان از بلایای طبیعی رنج میبرند بلکه در برابر تاثیرات ناشی از افزایش دما که روزانه شاهد آن هستند آسیبپذیرترند.
همزمان با زمان برگزاری نشست سازمان ملل در ماه دسامبر در پاریس که قرار است در آن در زمینه نحوه مقابله با گرمای جهانی توافقی به دست آید نزدیک به 3000 زن از سراسر جهان بر آن هستند از رهبران سیاسی درخواست کنند تا در برنامه مقابله با این پدیده جوی، آسیبپذیری زنان در کانون توجه قرار گیرد.